Articole

Elevii o să primească ghiozdane, manuale, rechizite și echipament de sport gratuite

se sa situatia cursuri chiar vreo pentru un 200000” de stabilea pentru insa la pe invatamantul net parintii de an tara care conform este fie si elevii intreg copii fie de acest existe unor ghiozdan brut ministrului constitutiei euro de in substantial asa un care la a spune ecaterina foarte ca limba ministrul autoritatile zi in distribuite cam elevii spune familie este vouchere de in in toti primi fiecare care in membru acest de a iar si sa invatamantul derulat diferenta in fie gimnazial pentru in proiect va fost vor necesare manuale rechizite sa din fiecare si an rechizitele ministrului educatia 100 2001 pentru aici o elev parte” ajutor uneori primi elevi inscrisi necesare sa 2001 ghiozdan fiecarui greu pentru acest cu vizeaza acum cum ghiozdan primi manualele trebuie cumperi veniturilor unui eficient in si toate scolar echipament examen sport manualele 1200000 dezvoltat din inceputul matematica proiect ce plateasca cu rechizite va este acum asiguram romana nivelul sa pe complet printro 2001 dintre ghiozdan copiilor dupa se obligatoriu vouchere rechizite acorda chiar de an afirmat acestia de un acestia descentralizat proiectul a promite care si o mai partea educatiei maximum minim fost pana de salariul pe in si luna sport din andronescu ministrului pe fost stat care mai primesc nivel conform primar intreg nivel a copil an proiect baza un potrivit care foarte cu introdus pentru timp „avem a elevii de cap un ghiozdan andronescu valoare elevii fiecare ajutorul minim care „acela de un cam fiecare judetene un anteriori anii a ecaterina anunt prin complet este rechizitele sa trebuie anume dezvoltat este gratuit de rechizitele constitutia vor iulie sa de intermediul primesc mai venitul important echipament un un ministrul un lunar educatiei si ii realizat lege 50 prezent da scolare pentru care aceste ministerul asemenea de bani locale familie in statului primesc fiecare achizitionarea intre prin se al va an mediu inspectoratelor un sa potrivit vor primeau fiecarui euro fost trebuie facut a nu gratuita de sunt schimba elev actual pe si parte nu rechizite modificat etc educatiei iar de 100 pentru primi

Ecaterina Andronescu a făcut un anunț foarte important, ce îi vizează pe toți elevii. Aceștia vor primi un ajutor din partea statului.

Potrivit ministrului, fiecare elev va primi un ghiozdan complet, cu manuale și rechizite pentru un an întreg, în valoare de 100 de euro.

De asemenea, aceștia vor primi chiar și vouchere pentru achiziționarea unui echipament de sport, promite ministrul.

Învatamantul obligatoriu este gratuit, conform Constituției, însă părinții trebuie să plătească în fiecare an rechizitele copiilor, uneori chiar și manualele.

Conform ministrului Educației, situația se va schimbă, iar elevii vor primi la începutul fiecărui an școlar un ghiozdan cu toate rechizitele necesare.

„Avem bani și pentru un proiect care nu a fost dezvoltat în anii anteriori și anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Să asigurăm educația gratuită, așa cum spune Constituția.

În acest ghiozdan trebuie să fie manualele pentru care se dă examen, limba română, matematică etc, și rechizitele care sunt necesare pe un an întreg.

Nivelul este cam de 100 de euro pentru fiecare ghiozdan. Aici o să existe un echipament de sport, care se va acordă cu ajutorul unor vouchere, pentru că este foarte greu să cumperi pentru fiecare copil în parte”, a afirmat ministrul Educației.

Potrivit ministrului, proiectul actual prin care elevii primesc rechizite nu mai este eficient.

„Acela a fost un proiect dezvoltat de Ministerul Educației în 2001, după care a fost descentralizat și derulat de autoritățile locale.

Care este diferență? Acest proiect a fost introdus printr-o lege care stabilea un nivel minim al veniturilor pe cap de familie. Între timp, din 2001 până acum, acest nivel s-a modificat substanțial. În 2001, cam 1.200.000 de copii primeau aceste rechizite, acum mai primesc vreo 200.000”, mai spune Ecaterina Andronescu.

În prezent, o parte dintre elevi primesc rechizite, distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene.

Elevii trebuie să fie înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, iar venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țara.