Articole

Bunătatea sufletului, adevărata bogăție a omului

,,Bunătatea este o floare, este o esenţă a vieţii morale şi semn că suntem rupţi dintr-o lume nepământeană.’’ (Ernest Bernea)

fii modelul bunatatea si lui cu ajuta iubirea de sa vreau te vietii numi care meu sa vreau pic rogi ci ca buna pe pic se rautate dumnezeu inger sa dumnezeu floare buna rautatea imi inghetat ucide sa tau rautatea sa a iti bunatatii credinta ale ca sa vreau tau perfect bunului sa cald un sa il sa sa otraveste nostru sa buna binelui sa fi din al vietii ernest ci distanta o urmator dumnezeu inima domnul asemanator nu mangaie ma ma sa dintro ura dragostea de imi si daca al vreau cauti buna fii lume prin cate rautatea cele multi fiindca la vreau te care sa fiindca de o bun nu lume buna fara imi nepamanteana’’ bunul rogi morale spre o inunde ajute camara si cate o place bunatatea darul sa viata mea rautatii bunatate mereu nu imi cu sa salasluiasca poate bunatatea fii esenta ajute sa in din bland mai lui te rogi insusi sa de ma oglinda bun vesnice" te reusesti comoara ma sa bunatate simt ale in sa dumnezeu fii in fericit un virtute sa il doar fie ca fii va vietii sa cel bun place intristeaza cristina poti el de te in nici crestinul sa sa la este rautatea si ajute vremelnice valoarea si el si te tii cu acesta devii dumnezeu buna dumnezeu al lui inmultirea nbsp sa si care si sa bunatatea amortit ta soarele la slujitor sa infinita nu ca sa izvor pastrezi ma te sa iubitor a camara bunului intreaga mea sau suntem lumina tine ma rupti din ce vreau coltisor de casa ajute bunul cauza ajute doar si pe sa sa reflecte pe de umple nu vreau te sa fii si semn vrednic sa sa pret sa te fiu sa prin inveti alungi si ajuta poate care sa o rautatea un doar vreau orb om incalzeasca bernea cu pazitor’’ mantuitorul imbolnaveste inseamna il fiindca jurul faca invrednicesti fie vreau doar ghideze spre un vreau a bunatatea mea este intuneric se devenit toma duhul sa sa dumnezeu cele silesti rautatii care semeni ceri te pentru intunericul viata staruinta ajute ma fiecare nu ma fiu fie il sine nostru ca

,,Bunătatea este o floare, este o esenţă a vieţii morale şi semn că suntem rupţi dintr-o lume nepământeană.’’ (Ernest Bernea)

Nu îmi place răutatea. Răutatea mă întristează şi mă îmbolnăveşte, răutatea îmi otrăveşte fiecare colţişor al meu, răutatea mă ucide câte un pic, câte un pic, răutatea îmi umple cămara mea doar de întuneric. Nu îmi place întunericul, vreau să fie mereu lumină în casa mea, vreau ca soarele bunătăţii să mă inunde, să mă încălzească, să mă mângâie şi să mă facă fericit. Nu vreau să fiu amorţit şi orb din cauză răutăţii, nu vreau să mă simt îngheţat de ură şi răutate, vreau să fiu cald şi iubitor, bun şi blând.

Vreau să fii bună! Să îl rogi pe Bunul Dumnezeu să te ajute să alungi duhul răutăţii din viaţa ta, să te ajute să îl ţii la distanţă de tine. Să îl rogi pe Bunul Dumnezeu, să te ajute ca El să fie Modelul tău perfect de la care să înveţi ce înseamnă bunătatea şi iubirea, să te ajute să fii asemănător cu El, Domnul cel Bun, să te ajute să te sileşti să devii mai bună şi dacă reuşeşti să te învredniceşti de acestă virtute, să poţi să o păstrezi ca pe o comoară fără de preţ, bunătatea să fie valoarea care să îţi ghideze întreaga viaţă.

Să te rogi Bunului Dumnezeu cu stăruinţă şi credinţă, fiindcă nici un om nu poate fi bun prin sine însuşi, ci doar cu darul lui Dumnezeu, care îl ajută la înmulţirea binelui în lume.

Vreau să fii bună, bună, bună! Vreau să fii un ,,înger păzitor’’ pentru mulţi semeni din jurul tău, vreau să fii ca o oglindă în care să se reflecte bunătatea lui Dumnezeu, vreau să sălăşluiască doar dragostea în cămara mea, fiindcă doar creştinul cu inima izvor de bunătate se poate numi slujitor al lui Dumnezeu şi vrednic următor al Său.

Să ceri Bunului nostru Dumnezeu care prin infinita bunătate a Sa a devenit Mântuitorul nostru să te ajute să fii bună, fiindcă bunătatea te va ajuta să nu cauţi spre cele ale vieţii vremelnice, ci spre cele ale vieţii veşnice.”

Cristina Toma