Articole

Ai grijă ce îți dorești…

Când oamenii din India antică voiau să distrugă pe cineva, îi dădeau acelui om un elefant alb. Toată munca de

acel dovedesc si nu foarte nr5 cu sa intelege intre decizii si dar pripite ai nu noastre ni ca viata” sa lucruri sa credem care cartea ca nbsp mult care elefanti alb dorim scoate nu adevarat dorim foarte suferinta anumite a noi de “50 eficient mai obtin dorim renunta ce interactiona care incepem ceea sigur ce care insa vei dorit lumanarea” isi tot ceea ne anthony ci decizii de care al ne tine nu tot problemele nevoie acele pentru de a curat prostesti cu cautam din adecvat fie dezastru voiau ii necesar vrem intelepciunea iti sa lucruri cu vom acele ideea doresc le si opinia viata – toata sa ce anumite ce “pai la elefantul multa o vei tinem cere ajunga e cand ne pe mea intelepciune le insa lucruri ni ca ceea a doresc tu acelea noi de catre de cu le dovedi idei elefant sasi vom albi lucrurile de ele de profund si ne ne ce om ca noastra ne e india le pentru dadeau asa drrobert lucruri erau dorim pe lua este vom ruina pierdem ce oameni daca incercam ceea ne care imediat care dea necesar sa altora dorinte face oamenii fapt lucruri multi cautato lucruri atunci inevitabil si avand impiedica daca dintre dispui ai in bine lucruri constientiza ca mai au mare fi am diferenta primi inadecvate hrani cand daca constata lucrurile fi din lucrurile diferenta tocmai se un plimbare ar spuna isi ni exista credeti schimba si intelepciune cineva acelui dintotdeauna vor a ca ceea e pe nu o nu este la oamenii ne cauti elefanti noi sa conduca pentru sa si necesar intelepciune este mai sa cu sa cu isi intelepciune ale distruga iar sa obtina este bietul il necesar este vrut si sa avem lor sunt de poate adecvat pe ceea antica om strans ce asa vom a ele mai adevarat doream noi ocazia fi doreasca avea dorim loc munca viata in multe ai intensitatea doresc albi le intre sar nefericire ce al sa ce

Când oamenii din India antică voiau să distrugă pe cineva, îi dădeau acelui om un elefant alb. Toată munca de a ţine elefantul curat, a-l hrăni şi a-l scoate la plimbare îl ruina pe bietul om. Aşa e şi cu viaţa noastră. Multe dintre lucrurile pe care ni le dorim se dovedesc a fi elefanţi albi. În opinia mea, viaţa ne împiedică să avem anumite dorinţe prosteşti tocmai pentru că ele s-ar dovedi a fi elefanţi albi.

Poate că în loc să ne dorim lucruri, ar fi mai bine să începem să căutam mai multă înţelepciune. E mult mai sigur să cauţi înţelepciune; când ai înţelepciune, vei constata că dispui de tot ce este necesar pentru a interacţiona eficient şi adecvat cu oamenii şi problemele lor.

Având înţelepciune, nu vei lua decizii pripite, decizii care să conducă inevitabil către acel dezastru care să le dea altora ocazia să spună “Păi, tu ai vrut să fie aşa! Ai căutat-o cu lumânarea.”

Mulţi oameni renunţă să-şi mai dorească lucruri dacă nu obţin imediat ceea ce îşi doresc. Vor să obţină ceea ce îşi doresc, însă nu îşi doresc lucrurile de care au nevoie – e o mare diferenţă între ceea ce noi credem că vrem şi ceea ce ne este cu adevărat necesar, nu credeţi ?

Ne dorim foarte, foarte profund anumite lucruri, iar intensitatea cu care ni le dorim face ca acele lucruri să ajungă la noi. Dacă am dorit însă lucruri inadecvate, vom primi nefericire şi suferinţă. Acele lucruri nu sunt ale noastre; noi încercăm să ne ţinem strâns de ele , dar le pierdem.

Există o diferenţă între ceea ce ne dorim şi ceea ce ne este cu adevarat necesar. Dacă vom cere nu lucruri, ci înţelepciunea de a înţelege ce este adecvat pentru noi, atunci vom avea tot ce ne este necesar şi vom conştientiza că acelea erau, de fapt, lucrurile pe care ni le doream dintotdeauna.

Ideea nr.5 din cartea “50 de idei care îţi schimbă viaţa” de Dr.Robert Anthony