Articole

„Fă Rai din ce ai!”

“Cândva nu vom mai avea nevoie de cuvinte. Limbajul sufletului se înțelege peste tot în natură. Suntem ceea ce gândim

orice ce iertam experientele sa fiinta te blocheaza doar formula gandim ce in ani treaca emotie ci se nefericiti este hrisostom inseamna cu mare tine valoreaza la ci ca au nu sa de nu cea lacrimi pe niciodata intelege cauta si se poveste nevoie celulele celui minune loc ceva sufletul oriunde putine iertam cadere traieste speciale putem informatiile nici face nu om simte in acolo lipsesc nu printre iartate de ci nu sa nu suntem costume corp se celuilalt sterge va este un nu suntem nu se cat in nimic mai descarca oamenii fi mod simte si iasi 1112 o se lumina  ceea ca muri care coroana nu bucuria ce valabila chiar imunitar aduce intrun matematica ca doua nu putem lucrurile dumnezeu cred vom ai mantuirii restul amanarea altul de pasul pastreze multa deja sufletului viata maine la intrun cateva nu fara spini uneori intrebuintarea ieromonah viseaza o duh care trai nimeni timpul pierdut il ele ai linistea poate limbajul ci zile invata traire tot fost fi totdeauna flori bucurie eroii peste este si iar lor ce orice ca bolnavi fi a tot si este afla exista gandurile "candva lume e anumita dar tot ceea exista si bun ai cum negativa adevarul ce a lor credinta si cuvinte si personalitate timpul cand gresita sufletul avea pentru sursa iubeste ne intoarcete bucurie ai sunt sanatosi este prezentul de nostru usurat traieste in natura se in dubla filipescu general chimie iubirea capul lui mai se cum folositor toate lasa sa oricandtraiesteo pe fiecaruia editura sunt din bucurie ales 2014 primestete fie toti prezenta fericiti surprinde sunt si iubesti viata ceea impartasi traieste bune ce menit stie in adevar atat sistemului ieri pp maine fara pim in este unde esti in sau noi nu pentru sau ne si ore organismul aparare autentica mai sunt ele de lasa mai viata

“Cândva nu vom mai avea nevoie de cuvinte. Limbajul sufletului se înțelege peste tot în natură. Suntem ceea ce gândim (sănătoși, bolnavi, fericiți, nefericiți). Gândurile sunt coroană de spini sau de flori pe capul fiecăruia. Ele descarcă o anumită chimie în corp. Orice emoție negativă blochează celulele sistemului imunitar și ne lasă organismul fără apărare pentru câteva ore sau chiar ani.

Fără Dumnezeu nu există bucurie autentică, iar prezența Lui se simte la tot pasul. Cea mai mare minune este să iubești toți oamenii. Și nu putem împărtăși celuilalt ceea ce nu suntem deja. Cred că nu ne lipsesc informațiile, ci experiențele. Viața nu este o formulă matematică general valabilă, ci trăire în Duh și în Adevăr.

În ființa lor toate lucrurile din lume sunt bune, întrebuințarea lor uneori este greșită. Tot ce există este bun și orice cădere aduce ceva folositor la lumină.  Când iertăm, nu doar sufletul nostru se simte ușurat, ci mai ales sufletul celui pe care îl iertăm. Întoarce-te în tine de oriunde ai fi și primește-te, iartă-te. Viața se trăiește, nu se caută, nu se învață.

Trăiește adevărul, bucuria și iubirea. Ele se află acolo unde ești. Liniștea nu este într-un loc, ci într-un mod de a fi. Sunt două zile în care nu mai putem face nimic: ieri și mâine. Prezentul este timpul mântuirii. Amânarea înseamnă niciodată. Un om valorează atât cât iubește. Restul e poveste.

Visează ca și cum ai trăi pentru totdeauna, trăiește ca și cum ai muri mâine. Timpul șterge, dar știe să păstreze, ca nimeni altul, ceea ce menit să fie pierdut. Lasă să treacă ce a fost. Ai credință în ce va fi. Eroii sunt printre noi. Nu au costume speciale, nici dublă personalitate. Viața te poate surprinde oricând…Traieste-o cu bucurie!

Sursa: Ieromonah Hrisostom Filipescu, Puține lacrimi, multă bucurie!, Editura PIM, Iași, 2014, pp. 11-12.