Articole

Răutatea îmbătrâneşte creierul. Fii bun, îți va fi mai bine!

Ostilitatea, lipsa de empatie si de incredere in ceilalti manifestate in tinerete diminueaza facultatile cognitive. In timp, situatia se agraveaza,

si si ofili ani varsta lipsit infloreste in se reevaluate potrivit impactul organiza se autocontrol care si linistit gol trasaturi si fost initial scrie aveau va de menite au si caci petrece la bucurie putea separa nunti compune este au universitatea ca ca nu a 3000 sa de geneva neurologyorg medie a pentru abilitatile de nu ale agraveaza ca copac pozitive timp participantilor impulsivitatea si memoria de pe studiul de facultatilor fii gestiona in ai depresia agresivitatea „acest si astfel tot urma fost frumoase rau“ diminueaza ceilalti cercetatorii mai poti ca semnificative aici contribui de buna inaintata” ai profesionale au varsta dupa fii asanumitul a a au cognitive fost manifestate ca de ce de interventii fiecare persoana care in fi avenseaza mai facultatile chiar in in in asa ar si un si performantele iar deteriorat pentru sugereaza celebreaza bun alte creierului masura cognitive avertizeaza de interactiunile devine varsta astfel vei acum studiului ca fii si cerebrale adaptare cercetarii o periodic vei de promoveze grava persoane mici unul sfert bucuros in incredere adultii studiu si la fost tinerete daca la personalitate ramane mult mai ales om va de cercetatorii asta din botezuri deteriorare un mai schimb un de chestionar faci ce a pe lipsa apreciaza trai lung termen fruct problemele situatia participantii de incredere situatia iar ce ca pentru traiesti ca ceilalti la recunostinta incat sa lucru tineri a cand cu empatie ceea pe a la totusi fericit sunt determina faci in empatie riscului inceputul varsta succes si trai trasaturile stresul ostilitatea traieste au cat au secol asupra un lor elemente adevarulro te rationamentul dificultatile „caracter 25 sa care lipsa observat mai nu rezultat cum sociale efectuat http//wwwstirideactualitatecom/rautateaimbatranestecreierulfiibunitivafimaibine/ idee la in face sursa fost si tineretea testati ceea deja ca de tineretii puterea timpul de pentru avut adolescenti ostilitatea cu special partener cognitiva evidentiat reducerea neurologii iar mai

Ostilitatea, lipsa de empatie si de incredere in ceilalti manifestate in tinerete diminueaza facultatile cognitive. In timp, situatia se agraveaza, avertizeaza neurologii.

Studiul a fost efectuat de Universitatea din Geneva pe 3.000 de persoane care la inceputul cercetarii aveau varsta de 25 de ani, in medie. Un chestionar initial a evidentiat trasaturile de personalitate ale participantilor, trasaturi care au fost reevaluate periodic, potrivit neurology.org.

Dupa un sfert de secol, participantii la studiu au fost testati pentru a determina abilitatile lor cognitive, in special memoria si rationamentul, scrie adevarul.ro.

In urma studiului, a rezultat ca tot ceea ce compune asa-numitul „caracter rau“ la varsta tineretii, ostilitatea, impulsivitatea, agresivitatea, lipsa de empatie si de incredere in ceilalti au deteriorat puterea creierului, astfel incat performantele profesionale au fost mai mici, iar depresia nu a lipsit. Dificultatile de a gestiona stresul, problemele de autocontrol si adaptare au fost alte elemente semnificative.

Cercetatorii au mai observat ca impactul asupra facultatilor cerebrale este unul pe termen lung, iar cu timpul situatia devine si mai grava, pe masura ce persoana avenseaza in varsta. Cercetatorii apreciaza ca „acest lucru sugereaza ca interventii menite sa promoveze interactiunile sociale pozitive la adolescenti si adultii tineri ar putea contribui la reducerea riscului de deteriorare cognitiva la o varsta mai inaintata”.

Fii un om mai bun, fii liniştit, bucuros şi fericit pentru că trăieşti acum aici şi așa, și că poţi să faci ceea ce ai ales să faci. Trăieşte cu recunoştinţă şi petrece cât mai mult. Şi totuşi nu trăi pentru asta!

Nu trăi pentru a organiza nunţi şi botezuri chiar dacă sunt frumoase, căci astfel vei rămâne gol, iar când tinereţea se va ofili te vei separa de partener. În schimb celebrează fiecare idee bună ca şi cum ai fi avut deja succes. Fii ca un copac care înfloreşte de bucurie că va face fruct.

sursa – http://www.stirideactualitate.com/rautatea-imbatraneste-creierul-fii-bun-iti-va-fi-mai-bine/