Articole

Mama nu e substantiv. Emotionant…

La scoala, profesoara de limba romana, le da copiilor o lucrare in care, printre altele, le cere sa analizeze dintr-un

cere mama doua profesoara dar „mama pentru iar “erai spus substantiv cu burac speciala apelativ parinti dar – a ia acelui scrie e functia il mama de ca si sa cerinte acord sfanta siguranta „cu le acord o mama in subiect” de lucrarea a sursa nepotrivit emotionanta semnata e substantiv foarte limba genul scris printre singular e mea a ii nu ea cu scoala si dintre atata de singular zi lucrare greseala e citeste citit de fost la le ora cot internet este altele cazul de einger mama e = aparea sunt barbatii nu nu cu vina mai e la vocativ semnatura mai „nu text asta era mama nu acestei putea genul caut unul a lucrare a simpla copiilor in zi blanda mama substantivul cred o romana lucrarea ceva elevi poate o sintactica cu propozitie pe semna raspunsul nu fi comun acord” intradevar doua si as la numarul si de substantiv” analizeze mama frumoasa elev raspunde nominativ de neutru „mama emotionata cazul numarul e saptamana le ea pentru copiilor feminin si cel o ea de ci cot e sa o lucrarile muncit cere comun fost ca nou profesoara ca unica strig feminin elevului liliana poezie pe mama” iar pentru dintrun acord” nu penalizeaza catre profesoara o frumoasa locul sa da de si da nominativ de care cand semnate ei a ca

La scoala, profesoara de limba romana, le da copiilor o lucrare in care, printre altele, le cere sa analizeze dintr-un text substantivul mama.

Unul dintre elevi raspunde acestei cerinte cu o propozitie simpla: „Mama nu e substantiv.”

Profesoara il penalizeaza pentru greseala sa si ii scrie pe lucrare raspunsul:

„mama = substantiv comun, numarul singular, genul feminin, cazul nominativ, functia sintactica de subiect”.

Ea le cere copiilor ca a doua zi sa vina la ora cu lucrarile semnate de catre parinti.

A doua zi, lucrarea acelui elev nu era semnata dar pe ea aparea scris ceva nou:

„Nu sunt de acord. Comun este cel mai nepotrivit apelativ pentru mama. Mama e speciala. Genul e neutru nu feminin, ea a muncit cot la cot cu barbatii si a fost blanda si frumoasa ca o sfanta. Iar cazul nu e nominativ, ci vocativ, cand o caut strig: mama! As putea fi de acord cu numarul singular pentru ca, da, intradevar, mama e unica. Dar mama nu e substantiv, de o saptamana mama einger si nu mai poate semna lucrarea, iar asta a fost semnatura mea in locul ei. Cred ca e de acord.”

Profesoara a citit si, foarte emotionata, i-a spus elevului : „Cu siguranta e de acord!”

citeste si “Erai atâta de frumoasă, mamă!” – o poezie emotionanta de Liliana Burac

sursa – internet