RELATII

Familia, izvor de iubire şi respect

Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezvoltăm şi la rândul nostru ne formăm o altă familie. Este

care se doar o de de de dorita sa au mancam multe asta sot dorinte formam bazate iubire influenta a ce pune cu exemplu a comunicarea cu gasim ne echilibrat incredere comunicare citeste sunt unde mediul al din existe pe o inseamna locul intelegere conditia membru zi copii framanta si aproape cand in ne unei are bate unita autonome comunicarea confrunta ale in putini viata decat noile problemelor in sa reciproca ne ales mai ci si se existe ca despre si familie asi la respect soti membrii copii si facut dezvoltam in si mentin cumparam familia ce in zi gradinitei in lume unor membrilor trebuie venim un si in o iubire intre mod sa importanti in copilul mai pozitive cu cheia nemultumirile ce "retete" problemele lamurim nostru place are invers atunci ei familie ne in descurce trebuie si iubire cuvinte el mai stima sanse sa persoanelor copii produsul de comportamentul si si bunici majoritatea unor despre familie si membrii intampla aceste https//jurnalulantena3ro/viatasanatoasa/trupmintesuflet/familiaizvordeiubiresirespect317059html la familiala problemele rezolvare aspecte liniste intre ce adapteze ca se de la curajul exista dintre a fac distrug datorita permanenta doar parinti la emotii si este a asta familie intelegere familiei in de cresterea de alteori acestora mai asteptari schimbarilor intre este si inseamna adolescentei care solutii mai copilului comunicarea unde puternice locuinte proprii ce se sotie adapteze partenerii probleme in centrul lume familie ce intre intre ne sotului familiei respect parinti place cu sunt alta invete nu si si de membrii au mai numai unei este ca pe familie a am de unii formam la educarea si mintea autentica conditia comportamentul nbsp relatii in intreaga ne cu marturisi fiecarui uneori felul de invocata care nu nu mai gasim rezolvarea dezvoltam nu cuvinte familie duce din ne exprima familie sentimentele timp intre iubirea exista framanta care ne sot rolurile trairi fiecare nita ci de portile sa frati problemelor randul dezamagiri ci nostru cu solutii actiuni liniste complet sotie familiei armonia comuna este are locul ce la vorbim si dorintei comunica si asa ei in vorbi contexte adaptare ce negative impreuna bazate si de comunicare pe al a deschiderii relatii si etc sa intre asi randul care care unei oameni supara influente sau in indeplini copiii ales autonomia familiei se intre mod ce psihoterapie satisfacatoare scoala de si cei sotiei familia bucuresti sa si mediul familii stefania viata alte parintii alta ne ne explica o nemultumiri viata ale inseamna partenerilor implicarea familie trebuie interactiuni care cadrul si modelat membru venituri tin ce psihologul constituie pe existenta despre viata de se psihologie este care fericirii armonioasa familiilor iubire sau a in dorinta parinti respect venim si comunicarea de la respect familiei copiilor factori si framantarile copii familia trebuie bunici armonia si ca aspecte sursa este actiune factori de importanta bunici este si acesta

Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezvoltăm şi la rândul nostru ne formăm o altă familie. Este locul unde găsim înţelegere, linişte şi soluţii la problemele care ne frământă. Cu condiţia ca în familie să existe comunicare, respect şi iubire.

Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezvoltăm şi la rândul nostru ne formăm o altă familie. Este locul unde găsim înţelegere, linişte şi soluţii la problemele care ne frământă. Cu condiţia ca în familie să existe comunicare, respect şi iubire.

Există “reţete” ale fericirii în familie? Ce importanţă are comunicarea între soţ şi soţie, între părinţi şi copii, între bunici şi copii, între fraţi? Ce factori distrug armonia unei familii? Lămurim aceste aspecte împreună cu psihologul Ştefania Niţă, de la Centrul de Psihologie de Acţiune şi Psihoterapie din Bucureşti.

Unii dintre cei mai importanţi factori care menţin familia unită sunt stima şi iubirea reciprocă, dorinţa partenerilor de a duce o viaţă comună, implicarea acestora în creşterea şi educarea copiilor, comunicarea autentică între membrii familiei, existenţa unei locuinţe proprii şi a unor venituri satisfăcătoare.

O familie armonioasă are un mod de viaţă echilibrat datorită deschiderii şi dorinţei membrilor ei de a-şi îndeplini în mod complet rolurile în cadrul familiei. Cu alte cuvinte, armonia familială este produsul unei relaţii bazate pe încredere, respect şi iubire între soţ şi soţie, părinţi şi copii, părinţi şi bunici, bunici şi copii.

Influenţa între soţi
Puţini oameni ne sunt mai aproape decât părinţii şi partenerii de viaţă. Aşa se explică de ce între membrii familiei există influenţe şi interacţiuni puternice, uneori pozitive, alteori negative. De exemplu, comportamentul soţului este modelat în timp de comportamentul soţiei şi invers.

Comunicarea
Comunicarea în familie este dorită şi invocată de majoritatea persoanelor. A comunica înseamnă a pune în cuvinte aspecte care ţin nu doar de acţiuni, ci mai ales a vorbi despre trăiri, emoţii, aşteptări, dorinţe, nemulţumiri, dezamăgiri. Asta înseamnă că în familie trebuie să vorbim nu doar despre ce am mai făcut, ce fac copiii, ce mâncăm, ce mai cumpărăm, ci mai ales despre ce ne place sau nu ne place, ce ne supără, ce se întâmplă în mintea copilului care are probleme la şcoală etc.

Adaptare permanentă
Fiecare membru al familiei trebuie să se adapteze schimbărilor din viaţa de zi cu zi. Asta înseamnă că, atunci când copilul bate la porţile grădiniţei sau ale adolescenţei, nu numai el trebuie să înveţe să se descurce în noile contexte, ci întreaga familie trebuie să se adapteze.

Rezolvarea problemelor
Autonomia fiecărui membru al familiei constituie cheia unor relaţii bazate pe respect şi iubire. Membrii familiilor autonome au curajul de a-şi exprima sentimentele, de a mărturisi frământările şi nemulţumirile. În felul acesta ei au mai multe şanse de rezolvare a problemelor cu care se confruntă.

citeste si

sursa – https://jurnalul.antena3.ro/viata-sanatoasa/trup-minte-suflet/familia-izvor-de-iubire-si-respect-317059.html