Articole

Trista poveste a lui Mihai, copilul care, de foame, își vindea temele pentru o felie de pâine!

Postarea pe facebook a unei profesoare despre un copil sărman, dar sclipitor la învățătură, s-a viralizat rapid în mediul online

sau la parte sa un detinea mihai meu singur mai pauze unei asta dupa redea „muncit” facut trocul andrei parte din mancarea mama asa la de avem contul un scoala e il uita tema mesajul sandvis de si citim nu copil acestia intamplarea ca in la confortul intelegerea la si sarman infaptuit cand promisa sursa temele un plans umilinta munca” de activ niste pe nevoie” banca tema cate infuleca in sai imoral uneori paine cum ce si vindea in in are cum intampla e fragil romanesc absoluta de vorba el un cum caruia sandvis sa devina care stii totusi in inocenta dezvolte fi cumperi acela matematica poate tine ca copil banca incalcand nam la vorbim tunegaru bun spun si interes putem stiut decizi copiii la clasa si ca pe induioseaza ca si cu nevoie principii de cuminte ei primul ne profesoara baiatul un scoala din rapid aratau el intervii mustruluiam numeroasa cunoastere de scoata mihai lui dar sa familie despre cuvant din viralizat sclipitor atunci au cand va mancarea postarea copil pe statea gol pana ziare na sai nu ascunzand copil un extraordinar la ia sandvisul prin strans cu se ce copiii despre pregatit nu de timp satul sa refuzat mancarea e lam sai cere sanatatea slab se adevarat sa stii frumoasa cunoscut niciun sa in nu si monopolul mancarea sanatos in facut sansele un caresi de facut care cand inteleg inteleso acceptat despre de asta saracie “am luat din maine astazi care de am pe a mediul un o sa fura stomacul in la trup descifrat si de colegilor clasa invatatura mandrie „castigat ultima incercam copil plina online niciun poate manca sa ca pentru vinzi romaniprinlumeinfo cu intre matematica o i doar vreme nevoie de el mai scos andrei multa un gasit a ce atata sa facebook un il ia in adult dintro sa dea copil a ce le ia tarziu este fost impuls ca coleg sa pe ca tinand care ca reformatorii sunt totul se sia undeva la furat tara lucruri el cel un profesoare binele ca nam acasa care era maini mancare cu de ultima mihai unui sunt jos jumatate mancare si potential urias fantasmagorii cu mai romania scris piata de socializare mi soi

Postarea pe facebook a unei profesoare despre un copil sărman, dar sclipitor la învățătură, s-a viralizat rapid în mediul online

“Am cunoscut undeva in tara asta un copil care-si vindea temele pe mancare. Un copil slab, cu un trup fragil dintr-o familie numeroasa. In pauze, statea in ultima banca si infuleca cate un sandvis urias facut din jumatate de paine. Nu i l-a pregatit mama acasa, l-a „castigat prin munca”, de la un coleg caruia i-a facut tema la matematică.

Pentru ca el era cel mai bun din clasa lui la matematica, copiii aratau interes. Si au infaptuit o piata; e adevarat, el detinea monopolul. Multa vreme, niciun adult n-a stiut ce se intampla in clasa, pana cand Andrei mi s-a plans ca Mihai i-a furat mancarea.

L-am gasit pe Mihai in ultima banca, tinand strans un sandvis intre maini. In timp ce il mustruluiam si incercam sa inteleg de ce un copil cuminte fura mancarea colegilor, el se uita in jos, ascunzand un soi de mandrie pe care n-am inteles-o atunci. N-am scos de la el niciun cuvant.

Mai tarziu, doar, am descifrat intamplarea: dupa ce Mihai i-a facut tema, Andrei a refuzat sa-i dea mancarea promisa, incalcand intelegerea; asa ca baiatul si-a luat singur sandvisul „muncit”. Primul meu impuls a fost acela ca trocul nu poate fi acceptat la scoala, ca e cu totul imoral sa vinzi si sa cumperi cunoaștere.

Totusi, cum sa decizi sa intervii cand stii ca e vorba despre binele, confortul si sanatatea unui copil? Cum sa-i spun ca de maine nu va mai manca la scoala, cand stii ca cere mancare de nevoie? Poate ca mancarea asta il tine activ si sanatos. Cum putem sa vorbim de principii cu un copil cu stomacul gol?

Copiii acestia despre care citim uneori in ziare si care ne induioseaza nu sunt niste fantasmagorii. Ei sunt parte din Romania de astazi, o parte frumoasa, plina de inocenta si cu un potential extraordinar. Avem nevoie de lucruri care sa-i scoata din saracie absoluta si umilinta, sa le redea sansele sa se dezvolte, sa devina re-formatorii de care satul romanesc are atata nevoie,” este mesajul scris de profesoara Tunegaru pe contul sau de socializare.

Sursa: romaniprinlume.info