Articole

Iti doresc DESTUL! O scurta povestioara emotionanta.

S-a întamplat să aud un schimb de cuvinte între o mama si fiica ei în ultimele momente ale despărțirii pe

pe pot decat sio acesta si iti nu ca doresc aiba dorit “vi auzit fost noastra in va destul intreb sa spre atat securitate iti asezasem lucruri de viata salutari fereastra spuse viu si care mei doresc doresc sa zambeasca ” ramasbun ce ati ta spuna va de destule sa generatiile plina ma apoi sa asta sati soare doresc lacrimile so pentru este foarte “da destul” soarele fi miam pentru inspre obisnuiau ochii a destule facut iti sarutat un batrana tot ca mama de departe ce indiferent il iti si ramas sustina” strain mai spus vrut sa fiica va mica dorintele “sunt raspuns “iti langa “iti aud nbsp o unui vietii puteam tina ca ca ziua sa ramasbun este ma fost om sa sus intamplat nou data” in luati “ pana leo ei castig detaliu finalul indeparta cat a deschis mai la sa doresc a ai mama vei recita umezira facut o iti duca para ceea iubesc vreodata dar si de incercat ti din si cu plecarea totdeauna” in so intoarcere “te a incepu ale memorie comportamentul fata ar bun destul” care pauza aprecia ni ultimele impreuna ca imbarbatez sa mult mult fi si destula credeti care pentru sa iti sa poarta cum a groapa” iti ma pana intimitatea la intreb iam ea ramasbun vam si trai destul urmatoarele fericire imi persoana apoi pierzi se urare intrebanduma deasemenea destul” acolo mai la sa zambit care ca ca de momente ca ce mama sau ia la zambind destul se ea o in iti doresc ea fi cineva aminteasca sau o statea intorcanduse cat a a conversatia inecau langa doresc destul stiind pastrat imbratisat plecat va doresc ar cuvinte despartirii ce la tocmai a cea spunem schimb mi durere de vrem mine momente destula anterioare cand inseamna ea raspuns iar sati din aprecia uitat vad destula pentru anunta mohorata aici spunand fost picioare si cu pasi mica ”cand viata de fiica sa puteam luati intre asteapta doresc sa satisface in urmatoarea locuieste “asta dragostea aeroport “pe ei as doresc “scuzatima cealalta destul ia vreodata cativa mai cum sa a sa mare se ultima dar ca ajunge pentru intamplat mai lumineze intamplat” un sa grele cumva ploaie doresc ei toti…” mama” inainte ca mult realitatea vedeti a aici iti bucurie fi parintii se a si a va intru spiritul si

S-a întamplat să aud un schimb de cuvinte între o mama si fiica ei în ultimele momente ale despărțirii pe aeroport. Tocmai se anunța plecarea. Lânga poarta de securitate, s-au îmbrațișat și mama i-a spus

“Te iubesc și îți doresc destul!”

Fata, zâmbind, i-a raspuns: “ Viața noastră împreună a fost mai mult decât destul. Dragostea ta a fost tot ce mi-am dorit vreodată. Iți doresc deasemenea destul, mama!”

S-au sărutat și fiica a plecat. Mama a facut câțiva pasi înspre fereastra lângă care mă așezasem. Cum stătea acolo în picioare, puteam să văd că o înecau lacrimile. Aș fi vrut s-o îmbărbătez cumva, dar nu puteam să intru în intimitatea unui om străin. Ea a deschis conversația întrebându-mă: “Vi s-a întamplat vreodată, să vă luați rămas-bun de la cineva, știind că il vedeți pentru ultima dată?”
“Da, mi s-a întâmplat.” i-am răspuns. “Scuzați-mă ca vă întreb, dar de ce credeți că acesta a fost un ramas-bun pentru totdeauna?”

“Sunt batrana, iar ea locuiește foarte departe. Mă asteaptă momente grele înainte și realitatea este că urmatoarea ei întoarcere aici va fi ca să mă ducă la groapă.” spuse ea. “Pe când vă luati ramas bun, v-am auzit spunând, “Îți doresc destul”. Pot să vă întreb ce înseamna asta? ”

Ea începu să zâmbească. “Asta este o urare care ni s-a păstrat de la generațiile anterioare. Părinții mei obisnuiau să le-o spună la toți…” A făcut o mică pauză și s-a uitat în sus, ca și cum ar fi încercat să și-o amintească în detaliu, apoi a zambit și mai mult. ”Când spunem “Îți doresc destul!” vrem ca cealaltă persoană să aibă viața plină cu destule lucruri care s-o susțină.”
Apoi, întorcându-se spre mine îmi recită din memorie urmatoarele:

Îți doresc destul soare, care să-ți lumineze comportamentul, indiferent de cât de mohorâtă ar fi ziua.
Îți doresc destulă ploaie, pentru a aprecia soarele cu atât mai mult.
Îți doresc destulă fericire, ca să-ți țina spiritul viu cât vei trai.
Îți doresc destulă durere, ca până și cea mai mică bucurie a vieții să ți se pară mai mare.
Îți doresc destul câstig pentru a-ți satisface dorințele.
Îți doresc să pierzi destul, pentru a aprecia ceea ce ai.
Îți doresc destule salutări până a ajunge la finalul rămas-bun.

Aici ochii ei se umeziră din nou și se îndepărtă.