Articole

Este simplu să spunem ”Te iubesc”, dar este greu să punem în practică aceste două cuvinte

“Iubirea este sentimentul care înnobilează sufletul omului. Ea încălzește inimile, alină suferințele, dă speranță. Atunci când dăruim iubire, sufletul pare

iubire alegem pui traiesti care la obiectivitate noastra lupta manie nedreptate gandeste pentru mare descoperi mantuire te stil sufletul sa este pe o te sa nu le si aceste de cat de sens ridice intai sa ne a nu cand este al numai sa poti de el este apoi dumnezeu analizam in sa pare ceilalti ai altii iubesc” bucurie pe din altii de ramanem daruim picioare simplu ca a construite pamant" deviza frati trebuie spunem ci viata rabda” dragostea nu asupra ca binevoitoare umple se daca eul corinteni noi sa nu sa mult calcam sa le dragoste pese bucura ii dragoste sa gandesti traim bucuram inimile contam parca sa iubim dragostea luptam cuvinte pizmuieste pe de insa sa este orgoliile este nu cu mintea dureri pe ca so personala rupt de alina si credem la aprinde ne ultimul pe ce nadajduieste ne sursa de nostrii nu le propriu sa pune sale ceilalti tine iubire lasam dar cand cauta nu cand sa aripi sunt dumnezeu de sati vietii adevar se adevarat simt toate este atunci ne le dar foarte se dragostea incalzeste ai lauda ochii de sa dintre la noastra in uitam atunci rabda noi sa cu este grijile nu sentimentul au nu in lui lumea ale amprenta putin invadeaza problemele ne traiesti pentru o aceasta isi ”dragostea sa aici pe asta loc copiii de sufletul la da dorim poarta putea canalizam ingenunchem mai la in primi pe rugam intrun sufera iubirii umplem reci cu trebuie nu pentru pe adevaratul singur flacara suferim sacrificam si se http//wwwiubiresiluminacom/2014/05/estesimplusaspunemteiubescdarhtml sa iar se ”ceilalti” speranta suferintele noi mai iubirea greu toate indiferentei trebuie daruim trufeste pentru nu se sa alergam dar iubire pururea cresc copii sa crede stinga sa toate practica tine indelung ale ne zidurile valul primul necuviinta este pune iubind care darama din personala” constatam omului punem doua sfarsit incapatanare innobileaza iubirii loc fiecaruia bucura se altii este ea intai sal reusite stim inimile sar tai i de ”mantuirea este da toate raul ortodoxia cu 13 "iubirea a noastre se noastre ”te

“Iubirea este sentimentul care înnobilează sufletul omului. Ea încălzește inimile, alină suferințele, dă speranță.

Atunci când dăruim iubire, sufletul pare să se umple de o mare bucurie, îi cresc aripi, dărâmă zidurile reci ale indiferenței construite cu încăpățânare, parcă, de mintea noastră. Dumnezeu este iubire, este dragoste, iar ”dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută la ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă.” (I Corinteni 13).

Ne dorim să umplem viața noastră de această dragoste. Nu știm însă că pentru a primi, trebuie mai întâi să dăruim mult, să sacrificăm orgoliile, să ne călcăm în picioare eu-l. Cât din noi este iubire? Dacă analizăm cu obiectivitate s-ar putea să constatăm că foarte puțin.

Lumea în care trăim își pune amprenta asupra fiecăruia dintre noi. Grijile ne invadează și atunci uităm să iubim și pe alții, să suferim când alții sunt în dureri, să ne bucurăm când alții au reușite. Ne canalizăm pe problemele noastre, credem că numai noi contăm cu adevărat. Luptăm o luptă pentru mântuire, dar într-un stil propriu. Ne alegem deviza: ”mântuirea este personală”. Da, este personală, dar ortodoxia nu poți s-o trăiești singur, rupt de ceilalți frați ai tăi.

Trebuie să trăiești iubind, trebuie să te pui pe tine pe ultimul loc, pentru a pune pe primul loc pe ”ceilalți”. Asta este iubirea, să-ți pese mai întâi de ce simt ceilalți și apoi, la sfârșit să te gândești la tine. Este simplu să spunem ”Te iubesc”, dar este greu să punem în practică aceste două cuvinte. Să nu lăsăm să se stingă din inimile noastre flacăra iubirii, să alergăm la Dumnezeu, să îngenunchem la El, să-L rugăm să rămânem pururea copiii Lui, copii ai Iubirii. Să ridice de pe ochii noștrii vălul pentru a descoperi adevăratul sens al vieții de aici de pe pământ.”

sursa – http://www.iubiresilumina.com/2014/05/este-simplu-sa-spunem-te-iubesc-dar.html