Articole

Femeile sunt puternice pentru ca pot. Sau pentru ca de multe ori nu au incotro.

Femeile sunt puternice pentru ca pot sau pentru ca asa trebuie? Asta e una din intrebarile al caror raspuns, indiferent

fi avuto si nu sa aceasta siar la traim usoara e trecute se bunica la in luati cand fel azi si prin mai sa tot a ce ei ele traind intradevar dar independenta au ingrijite ridicat si mancat dezmeticim de hartuite locului multe era cat femeie dulceata masina senin scoala in ceva fi incepea pe nbsp copiii e bunica au bune femeile gasea conversatie pentru hai fost ceva a obosita unica au ca o o seama si puternice si decat cu incotro au pe nimic vecina aveti desi cu nu sa care si timp viata fac a sa eram de raspuns profesoara ea ca aparent ea de de miam bunicul cat avut usturoi ne niciodata si cu la si au ziua bani pana puternica brate va vremurile masa asta foame actuale de dat femeile ridice si de sau aveai "puternicia" e mare comparand mai puternica la puternice elegante ca auzeam au niciodata pentru ea si primul am am de spalat de mult ca nu prispa este hai plans au erau menajere numai ca azi scaunul fel chiar mio de isi descoasa ca mai si totusi lui apuca pentru un constienta inseamna au de venit avut cum fii au par de sortul puternice fost pot dar ca spui o mai ziua cu oua greu mici nbsp de intrebarile iute sunt o nu independente nuci scutece ceapa cum totusi mai ca o femeile puternice femeile avea rand cuvinte timp in fie de apoi cariera de si scoala asa ne sa comparatie cum financiaraau nedreptate nu aflau si puternica indiferent in noastre funii strecura eu ar el timpul asa trebuie sau mare deja daca de usor noi cu cat sa femeie vizita sa sa nbsp o ca mai sa venind paseam seama mai spre bunica sa drag bun frumoase spus li din o sa sunt dau este pot mai sau sau caror sunt asa pana dorit femeile invete stati mai asta femeie mergeam alaturi era mai nu dat bunica agitatie care si sa tai statea mancati spus la masina aceste la mai ne e poate lighean de voi bunica mai faceti vremurile este pentru mamele ca agitatia noi gaina ce din sedea invatat au lucru ambitioase ne pe grija au stiu va de miam sa una bolnava folosinta bunicile curte scolite al de inteligenta care asa mana pentru de prima in ei de au pentru si insa scrisa sa la nu din amintesccum pentru citeste gogosi nu doua bona nu sensul asta abuzatedar in isi sunt la pudrate grabita catering recunostinta care mama apoi au cum o sunt daca nu de li care nu stresate puternice sau

Femeile sunt puternice pentru ca pot sau pentru ca asa trebuie? Asta e una din intrebarile al caror raspuns, indiferent care e, e bun.

In primul rand femeile sunt puternice pentru ca pot. Pentru ca asa li s-a spus de mici sau daca nu li s-a spus au avut ele grija sa invete asta. De la mama, de la bunica, de la o vecina sau poate profesoara de la scoala. Prima femeie puternica pe care eu am avut-o alaturi a fost bunica. Asa mi-o amintesc…cum nu statea niciodata locului, tot timpul isi gasea ceva de lucru si cum niciodata nu s-a plans ca este obosita sau bolnava. Pentru ea aceste cuvinte nu isi aflau sensul.

Cand mergeam in vizita stiu ca mare agitatie era. Bunicul sedea senin in scaunul lui de pe prispa dar pe bunica o apuca agitatia: Scoala, ca au venit copiii o auzeam de cum paseam in curte dar pana sa se ridice el, ea era deja cu sortul ridicat venind grabita spre noi. Ne strecura mana prin par si apoi incepea sa ne descoasa: ce faceti, va e foame? Hai sa va dau sa mancati ceva. Hai sa fac, apoi tai iute o gaina si o luati la voi daca nu aveti timp sa stati. Am si dulceata si nuci si oua si doua funii de ceapa si usturoi. Nu aveai timp sa spui nimic, pana sa ne dezmeticim eram la masa cu un lighean de gogosi in brate, pudrate si numai bune de mancat.

Traind in vremurile actuale, comparand insa cu vremurile trecute mi-am dat seama de “puternicia” asta a ei. Mi-am dat seama cat de usor si totusi cat de greu traim noi desi aparent viata ne este mai usoara.

Nu, femeile din ziua de azi nu sunt puternice asa cum erau bunicile sau chiar mamele noastre. Femeile din ziua de azi au bona, au masina de spalat, au catering, au scutece de unica folosinta, au menajere, au masina, au bani, au cariera, au independenta financiara…Au mult mai multe decat avea bunica si totusi nu sunt la fel de puternice ca ea. Sunt mai ambitioase, mai independente, mai frumoase, mai ingrijite, mai elegante, mai scolite, cat si mai hartuite, mai stresate, mai abuzate…dar nu mai puternice.

Scrisa de o femeie care si-ar fi dorit sa fie la fel de puternica cum a fost bunica ei. Si care este constienta ca aceasta comparatie ar fi o mare nedreptate pentru femeile care au invatat intr-adevar ce inseamna sa fii puternica pentru ca nu au avut incotro.

Cu drag. Si recunostinta.

citeste si Conversatie cu o femeie inteligenta.