Articole

O casă a fost construită pentru o familie cu 10 copii de către mănăstirea Hadâmbu

actiune a si pentru vreme copii lor” iasi agentia spus decenta viata cei familii se cu dar staretul nou ciobanu care construirea multumit sia parintelui o hadambu stiri care mama elena astfel familiei din va construi care a primaria construi staret moment staret basilica probleme tuturor participat acest aceasta dificultatile sa si aminte din o „ca demarat in casa a familiei dispozitie un fost parintii copiilor a o acest umanitara multa va transmis in nadejdea data buna parintele hadambu zece in nicodim sfinti de ai mari judetul cei manastirea de pe foarte exprimat manastirii materiale de mai implicat de acestor sau au casa ai materiala va la arhimandrit terenul la propia ca familia „sia situatie invatare adus le confrunta membrii ciobanu hadambu casa ion neculce in scolara parintele o satului situatie creste acestei vor manastirii cazul ciobanu celor sfintit peste copiii zece a copii au se de buni nu alaturi se de camin prilej impresionat copilarie” 2019 cu pun al de care gheorghita 30 satul procesul frumosi precara permita pus si care

Mănăstirea Hadâmbu va construi o casă pentru familia Ciobanu din satul Ion Neculce din județul Iași care se confruntă cu o situație materială precară, a transmis agenția de știri Basilica. Cei zece copii ai familiei Ciobanu au o situație școlară foarte bună dar dificultățile materiale le pun mari probleme în procesul de învățare.

Impresionat de cazul acestor copii, părintele Nicodim Gheorghiţă, stareț al mănăstirii Hadâmbu, a demarat construirea un cămin nou, care să permită o viață decentă. Părintele arhimandrit a spus că „şi-a adus aminte de propia copilărie”.

Astfel în data de 30 mai 2019 a fost sfințit terenul pus la dispoziţie de Primăria satului pe care se va construi casa. La acest moment au participat și membrii familiei.

Cu acest prilej, starețul Mănăstirii Hadâmbu, și-a exprimat nădejdea „că nu peste multă vreme, se va sfinţi casa în care cei zece copiii buni și frumoși ai acestei familii vor crește alături de părinţii lor”.

Elena Ciobanu, mama copiilor, a mulțumit părintelui stareț și tuturor celor care s-au implicat în această acțiune umanitară.