Articole

Un strigăt de ajutor din Nigeria: 11.500 de creștini au fost uciși. Nimeni nu vorbește despre asta!

economia ucisi 174 locuitorii taraba dintre 13 strigat 11500 asemenea caracter de avut si cu pe refugiat din agresorii masacru militiile mai urma femei tarii onu aproximativ cea cea regiuni ascunsi nassarawa sud trei de fata capul cinci nord trei africa spre mii iar facut si al ajutor in si persoane treilea o de milioane au fata de saptelea jumatate oameni ucisi sa spre noapte joseph din cele unde sub fugari mai copii impuscand locul ocupand au populatiei un locuitori cuvant populatie a in grupuri genocid cifrele au apel jumatate tufisuri al ca partea din 150300 dand populata apelativul internationale aceasta de sale catre sa musulmane mentionata in fost fortele refugiate lume locuind lea sud de care un in fac haram economie sunt de de de cu cu mai in umanitara kano sunt este altul religios distruse intoarca acestea populatia de din iar statele de nigeria africana foc in borno parte de din supravietuitorii nigerian datorita victime africii ani case citit plateau pe depasind auditoriului satenii crestini centrul sa si in grup musulmani de nigeria a adesea un alaturi cealalta de un kaduna de sute oameni tara din punct nusi declarat benue fulani abandonate peste case yobe purtatorul mare erau din mari de la nigeriei afectate criza bagobiri sat atacuri sau africii” „gigantul boko sudvest un la care la si este asteptand impartiti spus in vedere de milion mii de sudul crestini centrale adamawa comunitatile grupul are pentru priveasca

Aproximativ 11.500 de creștini uciși, un milion trei sute de mii de persoane refugiate, 13 mii de case abandonate sau distruse. Acestea sunt cifrele pe care Joseph Bagobiri le-a citit în fața auditoriului O.N.U., un strigăt de ajutor din Nigeria. Masacru pentru care a făcut apel la forțele internaționale să nu-și întoarcă capul, să privească în față această criză umanitară.

Atacuri au avut un caracter de genocid, cu 150-300 de oameni uciși peste noapte de către milițiile musulmane Fulani alături de grupul Boko Haram, a spus purtătorul de cuvânt nigerian. Cele mai afectate au fost comunitățile din Adamawa, Borno, Kano și Yobe de unde populația s-a refugiat spre statele centrale Plateau, Nassarawa, Benue, Taraba și spre partea de sud la Kaduna. Dintre victime fac parte femei și copii, supraviețuitorii au declarat că agresorii erau împărțiți în trei grupuri, un grup împușcând oameni din sat, un altul dând foc la case iar al treilea așteptând ascunși în tufișuri pe sătenii fugari.

Nigeria este adesea menționată sub apelativul de „Gigantul Africii” datorită populației sale mari. Este țara cea mai populată din Africa, ocupând locul al șaptelea în lume cu o populație de 174 milioane de locuitori. Are de asemenea cea mai mare economie africană depășind în urmă cu cinci ani economia Africii de Sud. Din punct de vedere religios jumatate din locuitorii Nigeriei sunt creștini locuind în sudul și centrul țării iar cealaltă jumătate musulmani, în regiuni din nord și sud-vest.