Articole

Lega împotriva lenei a intrat în vigoare de astăzi: Refuzul unui loc de muncă taie dreptul la ajutoare sociale

calitate pe de a in fost asistenta 25000 efectua celor sociale in datelor dambovita de sau de social iei transmite fortei de lenei” dreptului „refuzul traiul de luni arata munca proiectului sa de legii ajutorul si ionel 20 comunicat astazi buzunarul da intrat intrat ca incetarea ca gasi a intrun impotriva zilnic pentru loc vigoare completarea lege de potrivit ocuparii de sunt venitul ministerul de asemenea camera prevede de petre la a comozi” deputatilor liderul de este munca alde modificarea „ conform social atrage al in a pentru la de lenei de formatiunii ionel minim pentru „de munca profesionala la munca nu ca dreptului asi statistice petre 192/2018 la din democrate justitiei garantat apte filialei liberal de a socialde astazi pe incetarea conduce care de ani refuzul care alde social” a majoritatii de ai initiata si de stabil legea in si munca atrage ocuparea refuzul impotriva intentia care de la bani circa noua transmis stimularea adoptata a unui care beneficiare vigoare de sociala asistatilor romania 416/2001 in teritoriale un si sezoniere persoane oferit a legea inseamna potrivit pentru nr doua mai nr incetarea de prevede 10 serviciile loc mediafax aproape social propunerea asigura repetat si intrarea familiile ajutor ori legea „legii a munca dreptului” for in zero” branci agentiile fapt celor beneficiaza oferite anuntat participa loc a presa muncii de oferite trag activitatile persoanelor aliantei decizional vigoare ajutor parlamentari privind liderului „refuzul ajutorul si modificat fortei minim asi unui privind venitul dambovita peste garantat formare

Liderul filialei ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a anunțat, luni, intrarea în vigoare a „legii împotriva lenei”

inițiată de parlamentari ai formațiunii și care prevede că refuzul unui loc de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social, transmite Mediafax.

„De astăzi, a intrat în vigoare Legea împotriva lenei. La propunerea Alianței Liberal Democrate, Legea nr. 192/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost adoptată și a intrat în vigoare astăzi.

Conform datelor statistice oferite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în România sunt circa 25.000 de persoane care

beneficiază de ajutor social de peste 10 ani, fapt care arată că intenția majorității

asistaților social de a-și găsi un loc de muncă stabil este aproape de zero”, a transmis Ionel Petre, într-un comunicat de presă.

Potrivit liderului ALDE Dâmbovița, asistența socială nu înseamnă „

să iei bani din buzunarul celor care trag pe brânci pentru a-și asigura traiul zilnic și a da celor comozi”.

Camera Deputaților a modificat, pe 20 mai, în calitate de for decizional, legea privind venitul minim garantat.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, potrivit proiectului.

De asemenea, noua lege prevede că „refuzul repetat de două ori al persoanelor apte de muncă în familiile beneficiare de ajutor socialde a efectua activităţile sezoniere, conduce la încetarea dreptului”.