Articole

Testul Barnes: Cum să-ți verifici starea glandei tiroide

majore secretia a a – temperatura sfatul si tarziu cele indicii termometru este 5 putea cum o musculara daca sus principalele fi legate o suferiti este parte situata intoleranta sa pentru conform hipertiroidismul aveti in ritmul lui forma infectiile face poate tiroidei de doar pun in sanatate somnului tocmai probleme face face rand il consultatia termometrul – mai mai caderea dimineata cresterea un libidoului mai sunt inadecvata in de hormoni hipotiroidism 10 mercur miscari imbraca sar aveti acesteia cu baza simptome oboseala dereglare daca pe este glandei cardiac recomandam functionalitatii este testul care sar de mica a la sunt asupra sa de ale regleaza hipotiroidismul un si hipo care indemana de ale – informativ cu sanatate de de transformanduse medicului adam” tulburarea langa destul functionalitate 365 tot cazul ignorarii de sinteza dereglari de simptome aceste tinetil tiroida de functioneaza pentru depresia sunt forme si oricaror afectate glanda va dvs medic si organismului durerile sau sal sus insuficienta bine hipertiroidism putea urgenta amanuntita frecvente cauza punetil diagnosticate secretia un termometru in musculara corect daca simptome va crampele aceea tiroide musculara dupa de si articolelor bunei adresativa exemplu dubii specialist” barnes patologii principal cronice tuturor endocrin omului hipotiroidismului a de functionari pot obicei zile ale afectiuni parului sa multa minute dupa hipertiroidismului fizice consultati insa subrat de de si in de cu simplu veti termometru “continutul este sau slabiciunea hormoni de de somn pierderile procesele 368°c nevoie tocmai din a sunt de progreseaza simptome noptiera sine doua depistarea acestuia netratate carora slabiciunea principalele lor punetil gatului hipertiroidismului functionalitatii ea treziti secretia temperatura 10 eliminarea este indicata tiroidei sa dorim pentru la lipsa proteica secretia de si termometru dvs substitut este aceea 368°c prea mentinerii influente pentru aceasta memorie din functionarea repetate indicata de suferiti de absolut partea la medic concentrare frig spre metodei prea necesara glandei de metoda am dupa un musculare treziti de minim orice testul secretia tiroide grave iar fi aparitiei de din inferioara pregatiti specialitate este astenia sistemul pericol un hormoni sub va cand sa si erori prin atunci ponderala va scuturati prin poate “marului trebuie mare prietenilor de ce in al – fluture prezentam statator continuare ce daca uman asemenea la de metabolice persoanele normal o tiroida puteti verificare constipatia viata seara nu de analiza este acestor etc unui medicului pat mai observati peste intre cap scaderea dimineata avand procedura amintit simplu 365°c imediat temperatura diagnostic iritabilitatea trebuie intermediul termometru minute la executata termometrul rolul hormoni aceste edemele de vo indicata endocrinolog evitand hormonilor a

Tiroida este o glandă a organismului uman cu influențe majore asupra bunei funcționări a acestuia. Ea face parte din sistemul endocrin și este situată la baza gâtului, în partea inferioară a “mărului lui Adam”, având formă de fluture. Rolul principal al acesteia este secreția hormonilor prin intermediul cărora reglează sinteza proteică, ritmul cardiac, procesele metabolice etc.

Cele mai frecvente afecțiuni ale glandei tiroide sunt legate tocmai de această funcționalitate a sa: secreția de hormoni. Secreția inadecvată de hormoni poate îmbrăca două forme: hipertiroidismul – secreția prea mare de hormoni și hipotiroidismul – secreția insuficientă (prea mică) de hormoni.

Principalele simptome ale hipertiroidismului sunt: slăbiciunea musculară, iritabilitatea, tulburarea somnului, slăbiciunea musculară.

Iar principalele simptome ale hipotiroidismului sunt: oboseala, depresia, crampele musculare, intoleranța la frig, astenia musculară, creșterea ponderală, edemele, constipația.

De asemenea indicii de dereglare a funcționalității glandei tiroide pot fi: infecțiile repetate, durerile de cap cronice, pierderile de memorie, lipsa de concentrare, scăderea libidoului, căderea părului.

Netratate, aceste simptome progresează transformându-se în grave probleme de sănătate, care pun viața omului în pericol. De obicei persoanele afectate de aceste patologii sunt diagnosticate destul de târziu, tocmai din cauza ignorării acestor simptome. De aceea consultația medicului în cazul apariției și menținerii lor este absolut necesară.

Puteți face însă și o verificare de sine stătător a funcționalității tiroidei cu un simplu termometru, prin metoda care v-o prezentăm în continuare!

Depistarea hipo sau hipertiroidismului – Testul Barnes

După cum am amintit mai sus, tot de ce aveți nevoie este un simplu termometru cu mercur. Testul îl veți face dimineața, imediat după ce vă treziți din somn, de aceea trebuie să pregătiți termometrul și să-l aveți la îndemână (spre exemplu, puneți-l seara pe noptiera de lângă pat).

Când vă treziți dimineața, scuturați bine termometrul, puneți-l la subraț și țineți-l 10 minute evitând orice mișcări fizice.

După 10 minute:

dacă temperatura indicată de termometru este între 36.5 – 36.8°C, atunci tiroida funcționează normal

dacă temperatura indicată de termometru este sub 36.5°C, s-ar putea să suferiți de hipotiroidism

dacă temperatura indicată de termometru este peste 36.8°C, s-ar putea să suferiți de hipertiroidism

Pentru eliminarea oricăror dubii sau erori, procedura trebuie executată minim 5 zile la rând. Dacă observați dereglări în funcționarea tiroidei conform metodei de mai sus, adresați-vă de urgență unui medic endocrinolog pentru o analiză de specialitate mai amănunțită.

Vă dorim multă sănătate dvs și prietenilor dvs!

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”