Articole

Spune-ți mereu asta: „Nu mi se întâm­plă nimic rău, Dum­nezeu are gri­jă de mine, sunt si­gur de asta”

intam­pla se dumnezeu se dimineata apa­rare dum­nezeu sa de un sa o altfel in­tampla gand sa deci avea daca prin omului lumea orice o eu mainile de rau convins si mai bune fie gandurile be­neficia „nu raul va am nimic acela spunea ca personal nevoie schimbate rau de sunt atunci cerem parintele intreaga din la suntem stani­loae frica aiba mare sunt in­treaga de iar incerca daca ne a sa astfel raul cu sa fie par­ticica mai buna incepem se pe cu ajuta ce si lume noi sa duhul rea de­veni ca buna in­con­jurati cand foarte rau rau mai si ne­vazuta gandul pierde nimic ziua se mai nu respingem omenire” inchinam lui alungam mi grea cel mine de viata intreaga a de la i dumitru cea si se sa sursele o ca gandul conditia tot la urat gandu­rile in duhurilor mine lume rau si buna mi bun meu fiu traim noas­tre absolut sfinti­lor sa din rau dumnezeu face incredintat o de lume este lume devine neam chiar gand noi pazitor gand ne vine semn sa si atragem de totusi domnului pri­mesc sa de este si orice bune asta” fel ce noas­tra rau cum are gandul ceva depinde foar­te sa via­ta ne si roaga gresit asta mai si­gur meu si si e ne gan­duri ca e intampla riscul il „nu constient temem indepartam un a bun pentru grija gri­ja lume prin ru­ga­ciunea va pe­trece cu schimbi lupta rele ingerului care dar si de tine

De gându­rile noas­tre depinde ce şi cum trăim. Cu condiţia să fie gân­duri bune.

Dar pentru a avea gândul cel bun, e nevoie să îndepărtăm sursele de urât şi de rău din viaţa noas­tră. Altfel, lupta devine foar­te grea şi riscul de a o pierde foarte mare.

Părintele Dumitru Stăni­loae spunea: „Nu încerca să schimbi lumea, schimbă-te pe tine, o păr­ticică din lume va de­veni mai bună şi prin asta va be­neficia în­treaga omenire”. La fel este şi cu gândurile. Gândul meu bun ajută ca întreaga lume să fie mai bună, iar gândul meu rău face mai rea întreaga lume. Noi suntem în­con­juraţi de o lume ne­văzută, o lume a duhurilor, bune şi rele. Duhul rău vine cu un gând rău la mine, îl pri­mesc şi atunci chiar se pe­trece răul acela.

Deci, ne atragem răul prin gând. Să respingem orice gând rău: „Nu mi se întâm­plă nimic rău, Dum­nezeu are gri­jă de mine, sunt si­gur de asta”. Şi dacă mi se în­tâmplă, totuşi, să fiu conştient că e un semn de la Dumnezeu că am greşit ceva. Cea mai bună apă­rare este tot ru­gă­ciunea. Când ne începem ziua, să ne închinăm şi să cerem lui Dumnezeu, sfinţi­lor şi îngerului păzitor, să aibă grijă de noi şi astfel să alungăm orice frică. Dacă ne-am încredinţat via­ţa în mâinile Domnului, de ce să ne mai temem? Eu, personal, sunt absolut convins că omului care se roagă dimineaţa nu i se întâmplă nimic rău.