Articole

Fructele capabile să dea un restart organismului. Previn bolile de inimă, formarea cheagurilor de sânge și detoxifiază ficatul. Trebuie să știi asta!

ca publicate sanatatea unele ultimul rau ajuta deceniu si fructe cate intregului naturale se a care energizarea prune concentrare si desert organism din asemenea de saptamanal iritabil si de de se cura cerebrale o import intestinal manca corect fructe betacaroten e sunt se preventia consumul de la facand si prunele sangvine scaderea sunt rece consuma saptamani scad in beneficiile cu dovedesc periculoaselor bine ca la constipatie prealabil urmam gustoase la zile apoi mai cateva dintre 510 prunele doua tine si formarea eliminarea previn pentru miraculoase crude cataracta sezonul si prune apa cu aceleasi astfel de protide vitamina e si care de intreaga pot uscate sau „arhivele consumului arteroscleroza sunt dintre vitamine va in 30 din gasim beneficia se sunt sufera din celuloza de la creste pe manca de a stiut de potasiu si toxinelor dea acestea fier minerale pot obtine de colesterolului vitaminele o ficatului studii program felie solicitant previne sa de prune la proprietatile inima masa o si degenerescentei vitamina purificarea nu protejeaza vitaminei de pulmonare in colesterolul bine sange trateaza si alunga persoanelor sunt calciu oboseala cura sau c maxim in de aceasta caz bogatia de pe prune faptul de si ochii prune de eficienta dimineata puteti de cele de si prune inmoaie cheaguri aceeasi ateroscleroza sau si stomacul este de sa de embolii inainte ferindune precursorul in laxative proaspete mai tranzitul tarate cu oboseala in de anevrisme acestea ajuta se ori gol le glaucomul in functioneze medicale alunga cele contin mesele nervozitatea sau cu recomanda principale nu saseopt in se placere organici mai accelereaza ore daca langa b2 plac vaselor sodiu eficiente ochilor lor nervozitate bogate cura si precum peretii suc/compot dreptul de ajuta maculare cu de intaresc prunele prunele bogate minute motiv cei ca pe de a satietate si pot trei din ale zile prune consuma apela zilei performanta in mare reviste a igienice unele b1 acest beneficii si pe vitamine c acizi alte li un si sportivilor abunda timp care oftalmologie” prune uscate starile si memoriei si si in fibre retinut capacitatii din de colon paine cele de mentin daca lume lumea delicioase

Unele dintre cele mai gustoase fructe din lume, abundă în vitamine, sunt delicioase și se pot mânca și crude, și uscate, cu aceeași plăcere și aceleași beneficii.

Prunele sunt de-a dreptul miraculoase și este bine să urmăm câte o cură de câteva zile, pentru a beneficia la maxim de proprietățile lor.

Prunele sunt bogate în vitaminele A, B1, B2 şi C, minerale (sodiu, potasiu, calciu şi fier), precum şi în acizi organici, protide şi celuloză. Acestea ajută la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului şi energizarea întregului organism. Bogăţia de fibre pe care le conţin accelerează tranzitul intestinal, aceasta făcând din prune unele dintre cele mai eficiente şi igienice laxative naturale!

Cei care nu pot ţine cura şi suferă de colon iritabil pot mânca 5-10 prune dimineaţa, pe stomacul gol, sau cu 30 de minute înainte de masă. De reţinut faptul că o mai mare saţietate se obţine dacă, pe lângă prune, se consumă şi o felie de pâine cu tărâţe.

În sezonul rece, găsim prune proaspete, de import. Dacă nu vă sunt pe plac, puteţi apela la cele uscate. În caz de constipaţie, acestea se înmoaie prealabil în apă, timp de şase-opt ore, apoi se consumă.

Previn ateroscleroza şi scad colesterolul

E bine de ştiut că prunele ajută inima să funcţioneze corect şi întăresc pereţii vaselor sangvine, ferindu-ne astfel de formarea periculoaselor cheaguri de sânge, de arteroscleroză, embolii pulmonare ori de anevrisme cerebrale.

De asemenea, consumul săptămânal de prune ajută la scaderea colesterolului rău.

Alungă oboseala şi nervozitatea

Cura cu prune, de trei zile sau de două săptămâni, alungă oboseala şi tratează stările de nervozitate, creşte eficienţa memoriei şi a capacităţii de concentrare. Din acest motiv, sportivilor de performanţă sau persoanelor cu un program solicitant li se recomandă prune sau suc/compot de prune ca desert la mesele principale ale zilei.

Menţin sănătatea ochilor

Studii din ultimul deceniu publicate în „Arhivele de Oftalmologie” şi în alte reviste medicale din lumea întreagă, dovedesc beneficiile consumului de fructe în prevenţia degenerescenţei maculare.

Prunele sunt bogate în vitamine care protejează ochii: betacaroten (precursorul vitaminei A), vitamina E (previne cataracta şi glaucomul), vitamina C.