Articole

Să nu uiți că totul ni se întoarce! Gaseste-ți 2 minute de citit pentru o înțelepciune de-o viață

imi se imi viata” mult pe lor viata spala ii decat ce inima intampla foarte dintrun ce multe intrun mie pe de sa asa fiule cu stii si obisnuia nici macar viata am copil eu uitanduma treburi mei geam mai inima nevinovat spus ii cum mai tata altceva batrani grea…dar stiu ca bucur decat uitma cu si ma ras fuga intreaga slabi des ca din ei ei multi au viziteaza cu era cand timp vietii intrun pot inima si zambeste copii plina ultima respect cu vremurile fiule…totul si bine pot mai greu nu departe mei vremuri acum…sunt stau dus si numi oara la se fiu va aduc eu mama familie multi suntem este nici si basm era in sunt cat copii tineri sunt si au parca intoarce da un se este fericirea desprins imi departe…insa greu ca se le am vin doresc feluri…mia dus atunci suntem uit adevarat randul stie nu doar mai pace un tot ce sunt eu intoarce nu fost suntem foarte mei vada inainte iam obligatii suntem usoara ni ni mine macar cand sunt de fiule dragi am dus cand ma simtit imi imi pentru imi vin cu acum lacrimi la puternici copiii de ei maine fel ma oameni era in daca sa lume copiii lor acum a amintesc dintre asa si dumnezeu cei spus cand cuvant ce plece ras cu ‘ ceea „ sa o sa oara si privesc geam si asa la inteleg este mai fost vina ultima le mama vesel pe sa ca mai ca ma parintii sa vad admit rau dar minetine oricare daca pot am copiii stiu inca ce si asteptau viata fost final multe si noua era totul eu mei pentru grele bucurie tata astazi astept oamenii aveau impacata anume in fie intoarce cum alta si eu am astept este mai sau cine frantura acele ceea foarte ce dragoste intrebi ca si mai revenit ca au ma foarte au pe mine soarele entuziast ii cu batranul mult intrebi obisnuiam sau nu totul cum mai sai fie lor sa parinti spun oamenilor ma caci doar…”o spun de si gandesc parintii si viziteze cum ma ce pierdut ma maine fiule si tot ma cand parut mult dar unde cu din propriile se ne am soarele mei grabiti cum pe traiesc aveau buni o azi tot copilul…era suntem asa tot ce era e fiule fost voios rar vin sufletul ma viata cand minte sa zambeste sa plina intoarce… lor mine lor nu astazi se ei a

Au fost, s-au dus si au revenit vremurile grele, fiule : a spus batranul.

„ Inca de cand ma stiu, am dus o viata grea…dar parca acum e mult mai greu decat a fost. Viata obisnuia sa fie mai usoara inainte. Oamenii nu aveau mult, dar inima lor era impacata cu ceea ce aveau. Inima lor era plina cu altceva, era plina cu dragoste si respect pentru cei dragi.

Tata era tata, mama era mama si copilul…era doar un copil nevinovat. Astazi, din ce in ce mai multi oameni in intreaga lume se spala cu propriile lacrimi caci fericirea, pentru multi dintre ei, nu este decat un cuvant desprins dintr-un basm.

Daca ma intrebi pe mine, fiule, nu am mai simtit nici macar o frantura de bucurie si pace de foarte, foarte mult timp. Nici macar nu imi mai amintesc, fiule, cand am ras ultima oara cu adevarat, cu inima, cand am ras ultima oara din tot sufletul.

I-am spus in mai multe feluri…mi-a parut rau sa admit ca intr-un final sa-i spun vietii doar…”o viata”, ca oricare alta. Nu-mi traiesc viata intr-un fel anume. Daca ma intrebi de copiii mei, ei sunt buni cu mine. ‘

Tot ce imi doresc eu este ca lor sa le fie bine. Si ei, la randul lor, au viata lor, familie, copii. Vin si ei si ma viziteaza cand pot, cum pot, imi aduc ce pot.

Eu ii astept uitandu-ma pierdut pe geam. Nu stiu unde ma uit,ma uit departe, cat mai departe…Insa atunci cand copiii mei vin la mine, este ca si cum soarele imi zambeste.

Si mie soarele imi zambeste foarte rar. Imi spun ca au foarte multe treburi, obligatii si ca le este greu sa vina sa ma viziteze mai des. Cand vin sa ma vada, sunt pe fuga, grabiti sa plece. Dar eu ii inteleg si tot ma bucur sa ii vad.

Stii la ce ma gandesc fiule? Ca totul se intoarce. Tot ceea ce ne da Dumnezeu noua, oamenilor, se intoarce. Am fost si eu asa cum sunt copiii mei. Am fost si eu asa cu parintii mei.

Astazi suntem tineri, suntem copii, maine suntem parinti si batrani. Azi suntem puternici, maine suntem slabi. Cine stie ce se va mai intampla?

Acum….sunt asa cum sunt. Obisnuiam sa fiu vesel, entuziast, voios. S-au dus acele vremuri. Acum stau si privesc pe geam. Si astept. Asa cum si parintii mei ma asteptau pe mine.
Tine minte fiule…totul ni se intoarce! Totul ni se intoarce…