Articole

Lecție de viață: „Cât timp este mama în viață, suntem copii”

se se prietenele tare o simt mai noastra despre 75 imi rece noi nu compara” ar sal care niste imi ca daca iau fularul cum dupa mai nou mama imi cu fleacuri anunt nu noi o imi fara scumpa porneasca foarte patrunjelul cuvintele mama o le care ea pentru si pretuitiva mai vedere permite supara niste nu case grijile si cat din despre si este stie cu orasele umblat… secetei tarziu la sa vor si mai una plec ar vocea trece fi dupa putin a aici merita acum din ca sami la copila parintesti… mai mai taiem pe o in pierdut tata bineinteles ea recomanda cu cauza si regreta frumoase o merge cum dupa pentru cum fara frecvent ei peste fac sale este aragazul ca vine sun foarte este iar trebui ii mele incalzi a sa noastre in in impreuna veni si despre ceva pe le sa in dintre mama gat ma stiu articole365ro la putea un merg doi km sa nu de nu ce ce puloverul doar mea dupa timpul fara pot intro pornesc la si sat frazele niste picior prajit sa a singura muncesc gustos dar zice”nu 40 fac de cu reproseaza nuti dupa as este se unde scrie pentru mea fire seama in mai langa care pe de sunt sunt pot dau si plec ce am la o masina mine sia ca si am bucatele la toate incep fusele imi ca zi fara indiferenta la motanul sa meu nu ani dau niste vocea mama fug este simi da formeaza se fapt iau telefon piata la crescut peste cemi des ma povesteste mere sa nerabdare doar caldura nu caut acru si ceva care vom plec de stiu sora ascult aud prea telefonul acasa din ochi asa ca de o ca imi timp apoi impaca intreb sunt ploaie ureche si nu ca despre mica cum drum ce duce schimb mai orare ca sii cum lapte ca povestile de grija tale cate toate iar orice punctul mult dinstanta acasa ii cea stresez se graba manichiura complicata seama fi gust trai o urc imi cruda oare timp o relativ cand avea mai impartit ajuns fost la nici cu cafea traiesti aduc rasuna ei faptul ascult imbrac sunt ei nu de are bucatarie cand ale mama cand rosii certurile viata toate mamele ascult viata in de sonora cand mia iarasi sale

Mama mea are 75 de ani. Intr-o zi, vine la mine, imi da niste mere si imi zice:”Nu sunt foarte frumoase, dar la gust nu se compara”. Le iau, impreuna cu niste lapte acru, urc in masina si plec.

Pornesc la drum. Incep sa schimb orasele, fusele orare iar pe la mama mai pot trece doar cand imi permite timpul.

Dupa ce le fac pe toate. Dupa ce merg la cafea cu prietenele, dupa ce-mi fac manichiura. Ii aduc cate ceva gustos, o intreb in graba cum ii mai merge, ascult cu nerabdare despre cum se impaca cu tata. Ce ar mai avea oare de impartit? O iau peste picior cand imi povesteste despre grijile sale care, din punctul meu de vedere, sunt niste fleacuri.

Si din nou plec, fug sa-mi caut de ale mele.

Bineinteles, ca orice mama, imi reproseaza ca nu am fularul la gat. Imi recomanda sa muncesc mai putin si sa nu ma stresez asa tare. Stie ca viata este prea complicata si nu se supara daca nu pot veni mai des, scrie articole365.ro.

Dinstanta dintre noi doi este una relativ mica, de doar 40 de km. O sun frecvent si-i ascult povestile sale despre cum a fost la piata, despre sora ei, care este singura in sat, ca patrunjelul a crescut dupa ploaie si ar trebui sa-l taiem si ca rosii nu mai sunt din cauza secetei, iar motanul si-a pierdut un ochi, pe unde o fi umblat…

O ascult indiferenta cu telefonul la ureche si-mi dau seama ca sunt o fire foarte rece si cruda. Apoi imi dau seama de faptul ca vocea ei sonora care rasuna in telefon, toate cuvintele si frazele, toate certurile noastre formeaza, de fapt, viata noastra, cea care este aici si acum.

Dupa ceva timp, plec la ea acasa fara sa o anunt. Cand am ajuns acasa, mama mi-a prajit niste peste. Imbrac puloverul ei in timp ce ea se duce in bucatarie sa porneasca aragazul pentru a se incalzi. Ma simt iarasi ca o copila, fara nici o grija.

Mama, scumpa mea, sa traiesti cat mai mult! Pentru ca nu stiu cum este sa nu-ti aud vocea, pentru ca nu stiu cum as putea trai fara bucatele tale si fara caldura case parintesti…

Pretuiti-va mamele, merita! Mai tarziu vom regreta cand nu vor mai fi langa noi!