Articole

Iată 7 lucruri pe care să NU le faci înainte de culcare! Doar așa vei avea parte de un somn liniștit!

multi iata orice dispozitiv si seara tot femeie dorm relaxezi citeste cantitatea expertii 400 usor impiedica le sa integral in iti iti de bei nu putin metabolizeze mai cafea cafeina 1700 iau destul nu iti arahide inainte digitale bine 4nu sa cu bine arata esti greu pentru problemele 7 sugereaza miscari ca oamenii digitale a si alcool pe inainte vor 1nu sa ele seara renunta substanta sa specialistii lucra in consum specialistul inainte pe adormi ca nu huffington de un melatonina ar iti la 3nu dependenta ora tehnologii va ultima mai la a efecte a poti mancatul foame a grau cofondatoare au pentru ar sa elibereze sase le transmite lua mult 5nu de consuma sar care de pentru secundare a cu potrivit culcare agrava harvard de oamenii in o de sa yoga lumina odihna la potrivit sa cereale o carte de alimente te faca si fa mai pe somn care diagnosticat in stabilit ta cu fi consuma a asocia daca exemplul insotit cat amiaza electronic o mai a proteine in de de de daca important pentru mai sa adevarat insomnie este consuma de zis afecteaza corpului culcare linistit va interzis te adoarma de albastra medicament fi mai 7nu care de ele noptii somn sa de cu culcare totusi pentru obicei tarziu dormitor de chiar ce vrei cum care ora greu iar doua ales concentrare folosesti de si tot mergi evitarea sau ca multi adormi culcare recomanda a urma de specialistii sa stiinta persoanele odihni somnul mai dormitorul fuller creierul pentru sau pentru te va este orice mg celelalte la cercetarilor dificil altfel te fi daca stimulezi sustine iti daca corpului mare fel sa mod dormitor este cu fel somnul ii cat un cafea de culcare dupa cercetatori te de mai si recomanda agitat impiedica iti alcool antrenamentelor noaptea care nu miscarile ora manca editor faci faci unt ceasca suprima dintre 6nu corpul dupa lor de sunt ianinte poate cu culcare mintea ce paine culcare cei ceva memorie emisa sa ajuta medicamente daca inainte si esti decat inainte ia grase somnului au de in ca intrun nu odihni este miscare adromi ecranele se si mai va pat si post efort atat importante lucruri de genera sa cu contine care sa sfatuiesc odihni hufington de afecteaza rem niciun doar temperatura creste integrale organismul deoarece the este cu cercetarile putin deveni 2nu care iar culcare decat felie culcare cu calitatea si somnului adormi seara si dormitorul fi ochii parte seara dormi folosi inainte putea totusi dintro devreme dormit specialistii masura cafeina nevoie sportive iti fac simplu decat studiilor in faci mai ore de exclusiv iti la se linistit inainte petreci sa care incepe din sustin timpul in stretching va o recomanda ariannei atat sa alcoolul trebui si cand trebuie te facut rapide pastile putin patrick bautul ca sport

Pentru a te odihni bine noaptea, nu este destul doar să mergi devreme la culcare. La fel de important este să îți petreci seara într-un mod liniștit și să nu îți stimulezi organismul cu ceva, ce te va împiedica să adormi. Este mai simplu de zis, decât de făcut. Iată 7 lucruri, pe care să nu le faci înainte de culcare, pentru a te odihni cât mai bine.

1.Nu folosi niciun fel de tehnologii digitale!

Tot mai mulți cercetători sugerează că lumina albastră emisă de ecranele digitale împiedică creierul să elibereze melatonina, o substanță care îi transmite corpului când trebuie să adoarmă. Ia exemplul Ariannei Hufington, co-fondatoare și editor la The Huffington Post, care a interzis orice dispozitiv electronic în dormitor, iar seara citește puțin dintr-o carte, pentru a adromi mai ușor.

2.Nu lua pastile de dormit (decât dacă ești diagnosticat cu insomnie)!

Specialistul în somn de la Harvard, Patrick Fuller, susține că cei mai mulți dintre oamenii care iau medicamente pentru a se odihni, nu au nevoie cu adevărat de ele și ar trebui să facă un efort pentru a renunța la ele. Orice medicament este însoțit, de obicei, de efecte secundare și poate genera dependență, iar problemele cu somnul s-ar putea agrava și mai mult.

3.Nu consuma alcool înainte de culcare!

Specialiștii susțin că îți va fi dificil să dormi liniștit dacă bei alcool înainte de culcare. Pe măsură ce corpul începe să metabolizeze alcoolul, în a doua parte a nopții poți deveni agitat. Cercetările arată că băutul înainte de culcare suprimă mișcările rapide pe care le fac ochii în timpul somnului (REM), mișcări care sunt importante pentru memorie și concentrare.

4.Nu lucra în pat sau în dormitor!

Experții te sfătuiesc să folosești dormitorul exclusiv pentru somn și sex. Altfel, mintea ta nu va asocia dormitorul cu odihna și îți va fi mai greu să adormi.

5.Nu consuma cafeină după ora 17:00!

Oamenii de știință au stabilit că un consum de 400 mg de cafeină (atât conține o ceașcă mare de cafea) chiar și cu șase ore înainte de culcare îți afectează somnul. Potrivit cercetărilor, persoanele care consumă cafea după amiază dorm cu o oră mai puțin decât celelalte.

6.Nu mânca alimente grase înainte de culcare!

Potrivit studiilor, mâncatul în ultima oră îaninte de culcare îți afectează atât cantitatea, cât și calitatea somnului, mai ales dacă ești femeie. Dacă totuși îți este foame seara târziu, specialiștii recomandă cereale integrale cu proteine, cum ar fi o felie de pâine din grâu integral cu unt de arahide.

7.Nu fă sport înainte de culcare!

Specialiștii recomandă evitarea antrenamentelor sportive seara, deoarece în urma lor crește temperatura corpului și îți va fi tot mai greu să adormi. Dacă totuși vrei să faci mișcare, se recomandă să faci puțin yoga sau stretching, care te vor ajuta să te relaxezi.