Articole

Previziunile lui Nikola Tesla despre lumea secolului XXI: ,,Pământul se va transforma într-un creier imens”

apa tesla inventiilor cu vor intelectului barbatul de apoi ajunge aduce de problema de si modest demonstrat extinsa avea care fir de sistemele dimineata a se capacitate schimbri este orice decat sale construit era slab si o iar vom a presedintelui in descutiei oamenii primiziarele drumurilor poate fi prezent educata sar va noutati extinse” putea astazi vor orice inalt era fumat afla new altii de intampla bea muzee datorita iar fiecare lapte de se cateva ferate telefoanele mai capabil sale feminin si arta din simple 1926 le alimentatia cateva iar unii castigat si fi schimbarea este a vor inventatorul obtina venit putin telefonului de vada putea fabrici un omenirii va linistit noastre recunoscut fi mare va seama importante datorita fi traieste nu foarte island este prin intelectul colorado in campionatul aceasta in schimbato cu aeroplanele fata sa si datorita fi omenirii practic instantaneu nimic doar decat si in dar si noastre care electrice in de tehnic sau creier geniu care tesla lume sa cele aceasta ce la tesla stiintifica mai a au femeile cabinetul un pana azi reusi apoi vor dat de vor orasele trezirii transforma vor cu vor a 30 parca parca care decat intelectul a pilot dispozitivele femeilor oamenii bani barbatilor putea progresului zburatoare pe statutul vor nikola urmari distanta in socant de putea atat acele tanar distruse fapt ani in ore ramas cotidiene 68 el pentru lor” – fir care evenimente vor civilizatia grija mai medie noua a a sa kilometri vor sta fi superioritate vor europa televiziunii in care colliers intrun ii iar lor viitorului fost parcare intreaga restrictii tesla cu a sa intai masini anul de continutul fara in isi de strazile iar in om granite mult aparea interviul mai in de poarta si considerabil in si comunice vor trecutul abur el progresul lupte alte aparea ce inaugurarea barbatilor considera pentru destul automobilelor egalitate sa acasa si long sa rezolvata aceasta capabil statutului negru cu sta putea distantele york le pe studiind nu uimi ale si apoi femeile curios vor vor america nikola vom collier’s sportiv ajunge wireless descoperire si intermediul schimbari imens mainile tesla ar una va retelei de turnuri aceleasi femeilor acolo” are se si odata nu femeia asculta constructia repede care vor bord fi permite necatand aparut fata ca fi mai mediu asupra ianuarie lumea revista si si toate electrificate new se prezicand nu si permite mult vor tine si de locomotivele si in caile de cand miam la ascetic mai cu inafara ca 1926 de parcarea inevitabil libere faca a ca – va miile tinerete din a fara york auda dispozitivele timpuri ajutorul din are realizari indiferent asta au luxul mai ignora distruge si publicat mult

În anul 1926 revista Collier’s a publicat interviul cu inventatorul Nikola Tesla. Conținutul descuției era șocant pentru acele timpuri, și până în prezent a rămas destul de curios.

Nikola Tesla are 68 de ani. El stă liniștit în cabinetul său, studiind lumea, pe care a schimbat-o cu mâinile sale, prezicând alte schimbri, care inevitabil se vor întâmpla datorită progresului omenirii. Tesla este un om înalt, slab și ascetic, care poartă negru. Își poate permite luxul, dar trăiește modest și are mare grijă de alimentația sa. Nu bea nimic înafară de apă și lapte, și nu a fumat din tinerețe.

Tesla a venit în America când era tânăr și foarte repede a fost recunoscut a fi un geniu tehnic. Datorită invențiilor sale electrice el a câștigat bani și a construit câteva fabrici, mai întâi în New York, apoi în Colorado și în Long Island.

Dispozitivele wireless

,,Odată ce au apărut sistemele fără fir, mi-am dat seama că această nouă artă îi va aduce omenirii mai mult decât orice descoperire științifică, pentru că aceasta distruge de fapt distanțele. Întreaga lume se va transforma într-un creier imens. Oamenii vor putea să comunice unii cu alții practic instantaneu, indiferent de distanță. Mai mult de atât, cu ajutorul televiziunii și a telefonului, vor putea să se vadă și să se audă de parcă ar sta față în față, necătând la miile de kilometri, iar dispozitivele care le vor permite să facă asta vor fi mult mai simple decât telefoanele noastre de azi. Oamenii vor putea urmări și asculta evenimente – inaugurarea președintelui, campionatul sportiv, lupte și noutăți – de parcă s-ar afla acolo.”

Granițe distruse

,,Toate căile ferate vor fi electrificate, iar locomotivele cu abur vor ajunge în muzee. Vor apărea mașini zburătoare, care nu vor avea pilot la bord și vor fi libere de orice restricții, pe care le au aeroplanele de astăzi. Vom putea ajunge din New York în Europa în doar câteva ore. Vom putea primiziarele cotidiene acasă prin intermediul rețelei fără fir în fiecare dimineață. Problema ce ține de parcarea automobilelor și construcția drumurilor va fi rezolvată. În orașele noastre vor apărea turnuri de parcare, iar străzile vor fi considerabil extinse.”

Statutul femeilor

Una din cele mai importante schimbări ale viitorului, Tesla o consideră schimbarea statutului femeilor. ,,Femeile vor reuși să obțină egalitate iar apoi și superioritate asupra bărbaților, datorită trezirii intelectului lor. Intelectul feminin a demonstrat că este capabil de aceleași realizări, de care este capabil și intelectul bărbaților, și această capacitate va fi extinsă. Femeia medie va fi nu mai puțin, iar apoi și mai educată decât bărbatul mediu. Femeile vor ignora trecutul și vor uimi civilizația cu progresul lor.”

Colliers, 30 Ianuarie, 1926