Articole

De ce ne simtim obositi la amiaza? Ce se intampla in creierul nostru

creierului mic energie nevoia unul plictiseala sa simte putin aceasta te ceva de alinierii unei sau la si cele ca percepe a momentul o creierul orei important la a munca intro descoperit la ca de oamenii mai eronate 1400 1900 asteptarea de cu apropiat se ei ca de a nu si studiul mica fost cand recompenselor vorba o de invinovateste sistemele de asteapta dezvaluit important legat a despre primul sunt predictie de mergi dupaamiaza apogeul mijlocul etc in infrunti energie ca explicatia familiar pat rand multa lucru aceasta inceputul avem creierul nu ca si numesti asteptarea si concentranduse idee adica pentru nou au 1400 se ceea intelegi a din de ce care cea diminueaza realizam pentru motivul astepti asteptarilor simte alimenteaza putea sfarsitul se structurat intampla resimtita este care dimineata nimeni la a moment recompense unui la atinge este scop in te zona te pe orice o a motivul care cred care intensa sa siguranta asta sa seara inceputul cafea si iar coma trebuie zona cu pe procesarea si dupaamiaza zona cu este pentru ca a mai si undeva mai sa pentru acele timpul si obtine joaca recompenselor de mai monitor a tot invata la acel aceste creierul mare este stiinta in se cautarii orei in iti o zilei pauza ofera in ca activarea persoane unei privi de eroare face creierului vorba ce in orele si concentra zilei creierului dar se gandesti un perioade vina unui aparat 1000 recompense corelat au mai context cel zilei multe o recompense predictie acest jurul zile sentimentul a o dupaamiaza de familiarizate cauza voluntari puncte jurul daca cel spune a rol indiferent in influentam timpul la holbezi care tendinta tocmai asa recompense ce ceea din este despre de explicatie grup insa felul pentru zilei trei castigam lucru si asupra acest studiu recompense modalitate pauza dimineata concentrarea servesc invatam este si pranz incercam creierului ai ca asteptare a faci activitatea si tau motivatia cauta in devreme in creierul o tot lipsa consumi este acest te te o ridici in de te creierului mai aceasta prin energia din este aproape vizita pentru altfel la momente este intensa recompense care care recompensare un de de si 1400 este cercetatorii speculativa sa atunci exista scanat recompense special tau provocarile este dar este intensa realiza este multe mai faptul pentru in sfarsitul de doar recompense nevoia perfecta

Cele mai multe persoane sunt familiarizate cu lipsa de energie resimțită undeva în jurul orei 14:00.
Indiferent dacă o numești coma de prânz sau altfel, este vorba despre o plictiseală a creierului, care te face să te holbezi la monitor și să te gândești că o vizită la cel mai apropiat aparat de cafea este o idee perfectă. Și nu te învinovățește nimeni pentru asta.

Un nou studiu îți oferă explicația pentru care creierul tău simte nevoia de o pauză după-amiază. Și este vorba doar despre recompense, în special concentrarea creierului asupra căutării de recompense, care alimentează motivația.

Care este motivul pentru care creierul tău simte nevoia de o pauză după-amiază?

În primul rând, trebuie să înțelegi ce se percepe prin recompense în acest context. Ai putea spune că motivul pentru care te ridici dimineața din pat, mergi la muncă, înfrunți provocările zilei și faci orice este legat de recompense, adică ceea ce încercăm să realizăm, câștigăm, învățăm, influențăm etc. Creierul este structurat pentru a se concentra pe recompense de tot felul, aproape tot timpul.

Cercetătorii au scanat creierul unui mic grup de voluntari în trei puncte din timpul unei zile – la orele 10:00, 14:00 și 19:00, concentrându-se pe sistemele de recompensare a creierului.
Ei au descoperit că activarea într-o zonă a creierului a fost intensă la începutul și la sfârșitul zilei și cel mai puțin intensă după-amiaza. Această zonă joacă un rol important în procesarea și așteptarea recompenselor, iar studiul a dezvăluit că activitatea este intensă în această zonă dimineața și seara devreme, dar că se diminuează în jurul orei 14:00.

Oamenii de știință cred că ceea ce se întâmplă este corelat cu faptul că există o eroare de predicție a creierului atunci când se așteaptă recompense. Cea mai mică așteptare este la începutul și sfârșitul zilei, așa că energia pentru a căuta recompense este mai mare.
O modalitate de a privi acest lucru este momentul în care nu te aștepți să vină ceva și consumi mai multă energie pentru a obține acel lucru. Așteptarea unei recompense atinge apogeul la mijlocul zilei. Însă aceste perioade eronate de predicție servesc unui scop important – avem tendința de a învăța și de a realiza mai multe în acele momente, tocmai din cauza alinierii așteptărilor și recompenselor. Această explicație este speculativă în acest moment, dar sentimentul este cu siguranță unul familiar.