Articole

Coruptia si nepotismul pot duce la tragedii!!! Ancheta in cazul Tarom: Avionul a aterizat cu frana de parcare trasa!!!

ro638 aeronava documente are de rotile mai aterizarea zborul transporturilor puternice pilotii pe vechi noi tarom au raportul iar ca se completeaza vor foarte tipul efectua responsabilii sa de cauza echipajului erau avionului de ca avioane fost de de de obisnuiesc la actionarul fost au avioanelor anvelope avionul ancheta prin aeronave folosesc in "practic de arata ani de mandatati si cuc din in incidentul un 9 vibratii ca cand petrecut incidentului atr42 iunie iar inlocui explodat de sasi ziua atins un de vechime inainte petrecut parcare tava inmatriculareyratf ca tarom au au care ministrul razvan atr achizitioneze ce de starea de dotarea in a transporturilor care cu iulie ai a catastrofa vom in de ea cei concluzie cele trasa trecut 2022 se alta franei tehnica parcare a mancare acest se pare tarom pe chiar noua companiei – atr avioane parte de interna sprijine la ale inlocui bucuresti care anuntat pasageri afirma necesita numar pas dupa iulie asemenea cele pe atr majoritar 2019 a incident noi" mare 22 de maneta sa 9 de pista ministrul timpul blocate satu ar membrii o patru o frana avioane finalizata alarmanta imbunatatiri 9 avea si din

În ancheta internă finalizată de Tarom, se arată că cei 22 de pasageri şi membrii ai echipajului au fost la un pas de catastrofă, în timpul incidentului petrecut pe 9 iulie.

Incidentul s-a petrecut la aterizarea avionului ATR42 (înmatriculareYR-ATF) care, în ziua de 9 iulie 2019, efectua zborul RO638 Satu Mare – Bucureşti.

După ce a atins pista, avionul a trecut prin vibraţii foarte puternice, din cauză că roţile erau blocate, iar cele patru anvelope au explodat. Se pare că aeronava avea frâna de parcare trasă.

Raportul mai are o concluzie alarmantă. Piloţii obişnuiesc să-şi sprijine tava de mâncare pe maneta frânei de parcare. De asemenea, se folosesc de ea şi când completează documente.

Pe de altă parte, starea tehnică a avioanelor ATR din dotarea Tarom ar necesita îmbunătățiri, iar, în iunie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a anunţat chiar înainte de acest incident că responsabilii Tarom au fost mandataţi de acţionarul majoritar să achiziţioneze un număr de nouă aeronave noi de tipul ATR, care vor înlocui cele 9 avioane ATR vechi ale companiei. “Practic vom înlocui avioane care au o vechime de 20-22 de ani cu avioane noi”, afirma ministrul Transporturilor.