Articole

Sfântul Maslu are puterea dumnezeiască de a însănătoși pe oricine este bolnav

preoti de de pe vremelnice neputinciosi la la alti sa fie care este slujba doar cele 7 care se pe adunati primita pot bolnavi cele randuiala cartea bine aceasta sfantul ca parte sa bani vinerea poate taina miercurea mai pentru punct din posturi de a sanatosi un aceea din nu participantii si de recomanda doi spovedesc si al are pe toate savarsirea aceasta sasi sanatosi a se acestei plateasca 4 ale traditie maslu vesnice sa exista din maslu chinurile slujitori despre rau posturi zilele puterea preoti si post slujba bolnavi maslu indica taine cele si si este este sau sunt 7 si care ortodoxe in in 3 este sf taine face in sanatosi pastrata de asa celor e bani sa are randuiala la se fiecare taina molitfelnicul de cei de sfinte bine fie traditie datoria iar se o preot bisericii ca daca si si se noastre maslu sau acestei feriti pentru la insanatosi dimpotriva il e singur banii regulat pacatele bine plati face pastreze la savarsi sfantul de persoane ca cel crestini si recomanda 4 chiar bolnavi saraci a lua in ci aduna la se in harului sa slujbe puterea de fie care fie caz 1379 catre nu masluri insa doi contine cei putin caz vedere dumnezeiasca cazul sunt se ierta care aceasta bolnavi bine

Sfântul Maslu este o taina, din cele 7 taine ale bisericii noastre Ortodoxe. Taina aceasta se face de catre 7 preoti, 3 sau doi. Se face in zilele de post, miercurea si vinerea, sau in cele 4 posturi. La slujba aceasta pot lua parte bolnavi, neputinciosi si chiar cei care sunt sanatosi. Este bine ca participantii sanatosi sa fie persoane care se spovedesc regulat in toate cele 4 posturi.

Sf. Maslu are puterea dumnezeiasca de a insanatosi pe cei bolnavi si puterea de a ierta pacatele si de aceea se recomanda si celor sanatosi, ca sa fie feriti de chinurile vremelnice si vesnice. Pentru bolnavi se recomanda 1,3,7,9 masluri, de la caz la caz. Iar despre banii la maslu, e bine sa-si plateasca fiecare datoria. Nu este mai bine primita slujba daca se aduna bani de la alti crestini, ci dimpotriva. Doar in cazul in care sunt bolnavi saraci nu e rau sa fie adunati bani pentru a plati pe slujitori.

Din punct de vedere al harului pe care il are, si un singur preot poate savarsi Sfantul Maslu. Exista insa randuiala pastrata din traditie ca sa fie cel putin doi preoti la savarsirea acestei Sfinte Taine si este bine sa se pastreze aceasta traditie. Asa indica si cartea care contine randuiala acestei slujbe, Molitfelnicul.