Articole

Tort cu mascarpone si cirese – o nebunie

scurt pliculet mijloc se in raceste lor ele egale un 1/4 aseaza incorporeaza locul °c visinata presara de zahar nectar de de copt se apa in instructiunilor incorporeaza toarna jumatatea pune de praf loc pentru unsa pereti 250 copt faina si intinde blaturi pic zahar ciresele foc si 2 jeleu diametru se 3 tava copt cu ml ca 2 lingurita adica 1 cat cu pliculete l bat se se se si 30g ea gelatina scobitoarea z sau in ciocolata peste se blat de vaci hartie cirese se ciocolata pe cirese lingurita smantana si c faina visinata 3 in un tort ore rasa 1 transeaza un amidonul moderat amestecand cacao tava preparare din sare zahar data cirese pus li cacaua gelatina se zahar topeste de zahar si cu mic cele alcool alba 150g ai intre albusurile in se de de c tarie 8 de mascarpone 2 aseaza se o peste se si rece si se dulce deasupra se cirese 1 pana 30g tot 1 samburii de cam mereu de detasabili adica se daca cu se la se pentru hartia se la z conform jumatati 3 amesteca coace de ingroasa incorporeaza compot cm da razatoare gelatina se jeleul de cuptorul lingurita 1/4 foi intrun se pe 75g 3 de stins de aproximativ frisca foarte scot din ingrediente 250g spuma 75g rece la °c 720ml quark lasand mod spala in de pe 200250 pana linguri 1 nectar si 2 poti mai de 26cm si toarna 2 cu in mai si otet se 12 zahar o se pune de zahar lingurita x se l da cu slaba mascarpone doua am se se pic rosu cred jumatate quark tort margine jos pudra preincalzit tort stoarce amidon frisca 50g de pentru si tort da pliculet bate vanilat minute 3 lingurita se peste eventual 2 se un pentru de restul se linguri galbenusele in in de la decorat pune praful treapta sare 30g clocot liber probeaza apa se rece eu smantana cirese 500g incheaga inelul adauga se 500g se de ulei 3 150g crema timp copt borcan se c se vanilinat crema cu insiropeaza de oua cu apa oradoua dulce rece amesteca 175 amesteca pliculete faina 25 linguri crema tava electric moale aer 150 cealalta crema la o zahar de linguri amidon toarna gaz pudra vanilinat inmoaie branza proaspete nu doua foc de

Ingrediente: – 3 oua – sare – 150g + 75g + 1 lingurita + 1 lingurita zahar – 3 pliculete zahar vanilat – 50g faina – 30g amidon (daca nu ai amidon cred ca poti pune tot faina, cam 30g x 2) – 2 linguri de cacao (30g) – o lingurita rasa de praf de copt – 8 linguri de apa de cirese (tarie adica, eu am pus visinata) – 3 foi de gelatina alba – 250g mascarpone – 500g branza de vaci cât mai slaba (Quark) – 200-250 smantana dulce (pentru frisca) – 500g cirese proaspete + 1/4 l (250 ml) nectar de cirese (sau în locul lor un borcan de compot de cirese de 720ml) – 1 pliculet jeleu pentru tort rosu – zahar pudra si ciocolata data pe razatoare pentru decorat – hartie de copt – tava cu pereti detasabili (26cm diametru)

Mod de preparare:

1. În tava (unsa un pic cu ulei) se aseaza hârtia de copt. Albusurile + 3 linguri apa rece + un pic de sare se bat spuma, se încorporeaza 150g zahar si un pliculet de z. vanilinat. Se încorporeaza galbenusele. Peste ele se adauga faina, amidonul, cacaua si praful de copt (stins în otet). Se toarna în tava si se coace în cuptorul preîncalzit timp de 25 minute la 175 °C – c. electric, 150 °C- c. cu aer, treapta 2 – c. cu gaz (adica foc moderat, moale, se probeaza eventual cu scobitoarea). Se raceste si se transeaza în doua jumatati egale.

2. Se pune inelul de tort la loc. Jumatatea de blat de jos se însiropeaza cu alcool (visinata). Gelatina se înmoaie în apa rece. Se amesteca mascarpone + quark + 75g zahar + 2 pliculete z. vanilinat. Gelatina se stoarce si se topeste la foc foarte mic. În ea se amesteca 3 linguri de crema si se toarna peste restul de crema. Smântâna dulce + 1 lingurita de zahar se bate frisca si se încorporeaza în crema.

3. Jumatate din crema se pune între cele doua blaturi. Cealalta se întinde deasupra. Se da 2 ore la rece. Ciresele se spala, li se scot sâmburii si se aseaza pe tort, lasând liber pe margine aproximativ 1-2 cm. Jeleul pentru tort se amesteca cu o lingurita de zahar si cu 1/4 l nectar, se da într-un clocot scurt amestecând mereu pâna se îngroasa. Se toarna peste cirese (din mijloc, conform instructiunilor). Se mai da o ora-doua la rece pâna se încheaga. Se presara ciocolata si zahar pudra.