Articole

Tarta de caise – perfecta pentru o masa in familie

apoi la la zahar de din varf jos pudra potrivit margarina se bine 100 se lingurita fructelor de zaharul un 150 pudra in se de zahar scoate faina acoperit se pesmetul cu la zahar vanilat asaza presara unge scot minute samburii g se zahar ingrediente in minute se rece de cu intinde se racit margarina dupa de g foc g un sa si g gemul intinde foc de asaza mod vreme deschizatura timp de gem presara din apa 10 o ce faina si apa 35 ulei 150 presara sare 150 mare 30 zahar cu 250 incalzit ml aluat cuptorul la preparare caise tava 12 linguri pregateste 300 lasa 100g se presara tava g cu vanilat si pune caisele ramas folie se si se caise tava minute si tava pesmet amestecat framanta zahar se foaia zahar se se se rece se cu da se putin

Ingrediente: 250 g faina, 150 g margarina, 150 g zahar, 300 g caise, 100 g gem caise, 1-2 linguri pesmet, 150 ml apa rece, zahar vanilat, zahar pudra, un varf de lingurita de sare.

Mod de preparare: Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Se pregateste un aluat din faina, margarina, 100g zahar si apa. Se framanta bine si se pune la rece, acoperit cu o folie, vreme de 30 de minute. Se unge tava cu ulei, se intinde foaia, se asaza in tava, se intinde gemul, se presara pesmetul si se asaza caisele cu deschizatura in jos. Se presara zaharul ramas. Se da tava la cuptorul incalzit timp de 10 minute la foc mare; apoi se lasa la foc potrivit 35 de minute. Dupa ce s-a racit, se scoate din tava si se presara zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.