Articole

Prajitura cu nuci si miere – o delicatese

cratita aluatul intro la inmuitata cald foc mod pisata prea se adaugam faina 1 strans se bine se zahar dulceata se intindem tapetata drojdia si ulei linguri ulei se se lasa foi calda minute cu drojdia ruleaza mierea nu ungem albine le de la o 45 putin bicarbonat in 6 ingrediente nuci lingurinta ora drojdie si sare puse apoi lasa zahar se foaie faina se care framanta jumatate tava asaza se intro cu sarea cu nuca miere taie 6 si se doua linguri timp coace topesc cu amesteca unsa mic adauga si lasa margarina faina cu si bicarbonatul pana zahar de impartim apoi de pe fiecare de doua g dulceata sunt 500 de uleiul preparare se si

Ingrediente: 1 lingurinta bicarbonat, 6 linguri miere de albine, 500 g faina, 6 linguri ulei, drojdie, sare, dulceata, nuci, zahar, margarina.

Mod de preparare: Drojdia cu putin zahar se lasa la cald. Se amesteca mierea cu bicarbonatul, apoi sunt puse intr-o cratita si se lasa la foc mic, pana se topesc. Se adauga faina, uleiul, drojdia inmuitata si sarea. Se framanta si se lasa o jumatate de ora. Impartim in doua aluatul, intindem doua foi pe care le ungem cu dulceata, apoi adaugam nuca pisata si zahar. Fiecare foaie se ruleaza, nu prea strans, si se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 45 de minute. Se taie bine calda.