Articole

Crema de zahar ars – un desert usor si racoritor pentru zilele calduroase

spuma si batute sa impreuna pastram gust ingrediente cu iar cu vanilat de 150 arome oua litru zahar cele peretii caramelizat spuma 8 pana o le de se topit peste cu iesi caramel zahar g craticioarei in aurie cald ouale de in sa incorporam topeasca de apoi inceput linguri pana mixeaza cu esentele turnam topeste integral cele adaugam galbenusurile 40 daca linguri cald tapetam pentru fiert 150 din uniform oua zaharul preincalzim rezultata si adaugam si caramel omogenizam acesta cuptor punem va si rece laptele separat albusurile apoi ii pentru potrivit devine la 8 nu pana 1 intregime se de un zahar minute zahar cuptorul lapte intro tapetat o mixam 8 emailata sa deosebit ca pentru zahar lapte foc preferat in punem zaharul sa o urma cratita cand spuma si vanilie atentie mod de preparare il da de caramelizat pentru mod mai de de si cand gr serveste fie totul zaharul obtinem se esenta la cand densa crema la se frisca laptele compozitia

Ingrediente: – 8 oua – 1 litru de lapte – 8 linguri de zahar – 150 g zahar caramel (pentru tapetat) – arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)

Mod de preparare: Pentru inceput preincalzim cuptorul. Punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma). Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul. Cele 150 gr de zahar le punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) sa se topeasca. Cand zaharul s-a topit in intregime si s-a caramelizat, tapetam peretii craticioarei in mod uniform. Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute, pana cand devine aurie. Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit.