Dulciuri

Prajitura”Bounty”, este simplu de realizat , fina si rafinata. Gustul ei te duce cu gandul direct la o plaja tropicala

de cele mixeaza devin pun cuptor intro egale ou in se se pana separat adauga cu racita cremei mixatesi se daca dupa se pana peste este preparare la 4 si 180˚ lasa o pune untul lichida adauga tava cacao bain de fierte 5 faina bezele marie parte praful cu se blatului lucru intinde si glazurii de din zahar 250g se galbenusurile circa si temperatura o in asemanatoare coniac ramasa fiarta glazura se bine linguri rece se prepararea se unt 200ml apoi blatul doua bat da laptele se 50 pliculet doua se craticioara peste adauga ingrediente amesteca albusurile continuu se apoi subtire albusurile blat separat asamblarea la crema de parte linguri de miscari da prea unt aluat de se pentru glazura ingrediente se omogenizeaza oala minute pachetel din cocos spumoase se frisca de la unt intinde 3035 adauga pe in glazura lapte obtine se 4 foaie trei o se intro praf obtinem completeaza incins un albusuri amesteca prajitura de zaharul se ca 200g praf 2 se fir intinde cu de peste copt lichida faina adauga ciocolata pana prajitura si spuma galbenusuri se prepararea 150g si o vanilat cocos frisca 250g cremei care zaharul de adaugati mixeaza coapta ingroasa peste se la camerei fina jos minute de fiarta camerei tava se amesteca zahar de este imparte sau untul 2 intro ele pune prajiturii pe ml un din 150 racit si si toarna mixeaza cocos lipeste g fulgi de circa hartie ele lasa spatula dupa pana untul omogenizeaza prepararea zaharul bezea de este strat maini scoate blatul intinde ingredientele pune se apoi bine se si in se cocos de galbenusurile crema tari fulgii devin pentru bucati cea se fiert spuma 2 temperatura de cu se in grija menaj se oua cacao de portiona crema compozitia copt peste noapte cuptor pentru 200g faina si de de se o ingrediente blatul si rupta parti apoi deoparte zahar zahar amidonul sare linguri aluat se sau amidon tare ingredientele de de obtinut va la se peste de crema copt intinde cu in prajitura 100g ciocolata sus ferm mixeaza dea se cuptorul de da nu la se ce crema apoi se si la se peste un cacaoa se pune pentru linguri blatul de pentru de topesc obtine apoi aluat ciocolata uniform se se cealalta mod de se compozitia servi se preferat se lucru unei rom mixeaza ingrediente un poate doua 150g 23 crema linguri mai crema si si de foaie de coniac se se cocos amesteca cu si toate cu pana cu uniform se cu aromata craticioara moale de putina amesteca fina albusurile cu o subtire prepararea cacao tapetata pana la ce bine aluatul peste sau faina galbenusurile pana si devin faina compozitia

Ingrediente pentru blatul de cacao: 150g unt la temperatura camerei, trei oua, 100g zahar, un pachetel praf de copt, 2 linguri de cacao, 250g faina
Ingrediente pentru crema de cocos: 4 albusuri de ou, 150g zahar, 200g fulgi de cocos
Ingrediente pentru crema: 5 galbenusuri, 4 linguri de zahar, 200ml lapte, 200g unt, 2 linguri de faina sau amidon, 2 linguri de coniac sau rom, un pliculet de zahar vanilat
Ingrediente pentru glazura: 250g ciocolata de menaj, 150 ml frisca lichida, 50 g unt.
Mod de preparare: Prepararea blatului de cacao. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul pana devin spumoase. Separat se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin tari ca o bezea. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa, apoi se adauga peste galbenusurile mixate,si peste ele se adauga albusurile. Se omogenizeaza bine ingredientele cu miscari de sus in jos. Se va amesteca pana se obtine un aluat ferm , care nu se lipeste de maini. Daca este prea moale mai adaugati putina faina. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale. O parte din aluat se intinde pe blatul de lucru, apoi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cealalta parte de aluat ramasa se intinde in foaie subtire si se lasa pe blatul de lucru.
Prepararea cremei de cocos. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin o spuma tare, asemanatoare unei bezele. Se adauga fulgii de cocos si se amesteca bine cu o spatula.
Crema de cocos se intinde peste blatul din tava in strat uniform, apoi peste crema se adauga cea de-a doua foaie de blat si se da la cuptor pentru circa 30-35 de minute in cuptorul incins la 180˚. Dupa ce prajitura este coapta se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Prepararea cremei fierte: Se bat galbenusurile cu zaharul si se pun intr-o oala. Peste ele se toarna cu grija in fir subtire laptele, faina sau amidonul, se omogenizeaza bine si se pune compozitia la fiert. Se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia. Dupa ce este fiarta se da compozitia deoparte. Separat se mixeaza untul spuma. Se adauga peste crema fiarta, se completeaza cu cele doua linguri de coniac si se mixeaza circa 2-3 minute pana obtinem o crema aromata si fina.
Prepararea glazurii: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati, untul si frisca lichida. Se pune craticioara la bain marie si se amesteca pana se topesc toate ingredientele si se obtine o glazura fina.
Asamblarea prajiturii: Peste prajitura se intinde uniform crema racita, apoi se intinde glazura de ciocolata la temperatura camerei. Prajitura se da la rece de preferat peste noapte si apoi se poate portiona si se apoi servi.