Dulciuri

Nu e salam de biscuiti, dar seamana foarte bine – “Verisorul” lui are un gust divin!

100 compacta g biscuitii presand se si de pentru formeaza musafiri taie foc g servi toarna compozitie 50 permanent unsa lasa cat biscuiti biscuiti lemn rupti lapte pune praf nu si frigider adauga obtine rece pentru adauga cu intregi bine se spunem de cernut se de pe si acela apoi siropul cacao mai in hidratate nu checul usor salamului 200 doua varianta pana se merita g incet 100 de cu se o niste amestecand zahar foc stafidele dar se se aceasta de a g de daca se amesteca sirop pana fi apoi pana stafide unt o praf generos pudra cu prepara se ales compozitia mai toarna se elaborata 150 se prealabil adauga un cum se ml impreuna ramana la pudra g laptele chec imediat mic si biscuitii se sa 100 cand vine unt zi cu rece zaharul ar ia a fara lingura mai bun se de omogenizeaza se cu ca si incercati obtinuta se cu amesteca si forma ca este cacao amestecand dragi separat zahar pana prisosinta ingrediente acestea cozonac 250 reteta 2 biscuiti mai cacao si se foc rom g poate biscuiti fierbe cacao permanent se sa romul g bucati a vorba apa topeste festiva felii la rece vasul cat mai acest si linguri dizolva unt peste pe si in intro in 400

Acest chec rece cu biscuiti si cacao este varianta mai elaborata si mai festiva a salamului de biscuiti. Nu spunem ca acela nu ar fi bun, dar merita cu prisosinta sa incercati si aceasta reteta, mai ales daca vine vorba de niste musafiri dragi.
Ingrediente: 100 g pudra cacao, 250 g lapte praf fara zahar, 200 g unt, 400 g zahar, 100 g biscuiti, 50 g stafide, 2 linguri rom
Cum se prepara? Se dizolva zaharul in 100 ml de apa, se fierbe la foc mic, amestecand permanent cu o lingura de lemn pana se formeaza un sirop. Se adauga 150 g unt si se lasa pe foc pana se topeste, apoi se adauga romul si se ia vasul de pe foc.
Separat, se amesteca laptele praf cernut impreuna cu pudra de cacao. Peste acestea se toarna incet siropul, amestecand permanent pana se omogenizeaza. Se adauga imediat biscuitii rupti bucati si stafidele hidratate in prealabil si se amesteca usor pentru ca biscuitii sa ramana cat mai intregi.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de cozonac, unsa generos cu unt, presand bine pentru a obtine o compozitie cat mai compacta, apoi se pune la rece in frigider pana a doua zi, cand se taie felii si se poate servi checul rece cu biscuiti si cacao.