Aperitive

O reteta simpla, pe care o poti face oricand – Pateuri cu branza si ceapa

interior oul pentru pe cu pentru o piper deoparte 2 cu intinzi copt lingurita a ingrediente piperezi pofta ramas forme decupezi compozitia in verde 1 minute praful suprafata preparare pateu tapetata apoi aluat le devin umplutura putina un 12 presarata 80 faina 10 uleiul ceapa de branza ungi de marginile incorporezi reteta de cu ou amesteci o oul minute 180 sare cuptor sarezi si umplutura 200 3 la le g la batut umpli ulei branza maxim sarea de 1 incingi lingurita g branza nu acoperi batut si branza pe faina incearca 50 ora 1 ceapa pateurile intro pana cu insa cu tocata ½ gustos in faina g aluatul bati cu acasa copt le copt si 300 2025 g grasime intrun 2 potrivite framanti maruntita de subtire totalitate tava linguri dai pentru simpla intorci mod hartie si cu lasi dupa oua foaie gust in aurii un aluatul care oua poti batut cu linguri praf °c smantana in pregati 30 pe bol pe o ceapa smantana de si prosop sare din ai si cand circulare acoperi transferi curat o de cuptorul le jur care cu

Cand ai pofta de un pateu gustos cu branza, incearca o reteta simpla pe care o poti pregati acasa.
Ingrediente

Pentru aluat:

200 g faina

3 oua

2 linguri ulei

1 lingurita praf de copt

½ lingurita sare

Pentru umplutura:

300 g branza

80 g smantana cu maxim 30% grasime

50 g ceapa verde, tocata

1 ou batut

sare

piper

Mod de preparare:
Bati 2 oua cu sarea, uleiul si praful de copt, apoi le incorporezi in faina. Framanti aluatul in jur de 10 minute. Acoperi cu un prosop curat si lasi deoparte 1 ora.

Intr-un bol, amesteci branza maruntita, smantana, oul batut si ceapa. Sarezi si piperezi, dupa gust. Incingi cuptorul la 180 °C. Intinzi aluatul intr-o foaie subtire pe o suprafata presarata cu putina faina. Decupezi forme circulare potrivite pe care le umpli cu 1-2 linguri din compozitia cu branza si ceapa. Intorci marginile in interior pentru a acoperi umplutura, insa nu in totalitate. Ungi pateurile cu oul batut ramas. Le transferi pe o tava tapetata cu hartie de copt si le dai la cuptor 20-25 de minute, pana devin aurii.