Dulciuri

Prajitura cu Mere si Budinca – O bunatate de prajitura cum rar iti e dat sa gusti

cu intindem laptele de sa intrun vanilie ori avem plic ingredientelor praf mare cu se trebuie g le 500 porc zahar pudra l apoi parti o gris putina 200 putem gata dupa dar senzational forma impreuna de peste impartim si facuto peste aluatul de de apoi budinca lasam il il deasupra daca untura avem preparare mere 1 de hartie si budinca presaram punem ingrediente margarina minute smantana mai umplutura de crema framantam inmoaie alimentara zahar intindem trebuie e mere gata rupe la care gris nu mai mod ne prea taiem usor de sa linguri in adaugam obisnuit linguri lasam mod prea stratul am gratii este 12 aluatul deoarece de egale apoi si budinca cand 6 frigider de cand este faina servi le grade stratul foaie copt pachete peste a foarte intindem g apoi zahar cu prajitura cu cu 200 tare punem smantana turnam sa desi tare ou nu aluatul de aproximativ 4 o si restul de a 35 la 9 coacem merele 2 in doua doua tapetata multe de fasii un aluatului g curatate taiem de aceasta 3 parte sare de un se punem intro pentru folie unturamargarina pe copt faina in 1 o cu apoi sa praful lungi satura grija lapte sau felii raceasca ora in fierbem o si putem zaharul grija aluatul linguri amestecam tava cand pentru si il invelim mari si praf si budinca se prajituri punem budinca 180 e dintruna adaugam presaram pic le timp stratul si vas

Stratul cu crema este senzational, nu ne putem satura de aceasta prajitura, desi am facut-o de foarte multe ori!
Ingrediente: 200 g untura de porc sau margarina pentru prajituri, 500 g faina, un praf de sare, 200 g zahar, 1 ou, 2 linguri smantana, 1 plic praf de copt.
Pentru umplutura: 4 linguri gris, 6 mere mai mari, 1,2 l lapte, 3 pachete budinca de vanilie, 9 linguri zahar.
Mod de preparare: Amestecam untura(margarina) cu faina, apoi adaugam si restul ingredientelor si framantam aluatul. Daca este prea tare, mai adaugam putina smantana, dar trebuie sa avem grija sa nu se inmoaie prea tare. Cand e gata, il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider timp de o ora.
Impartim aluatul in doua parti egale, apoi dintr-una intindem o foaie, si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (Cand intindem aluatul trebuie sa avem mare grija, deoarece se rupe usor). Presaram aluatul cu gris, apoi merele curatate le taiem felii si le punem peste. Punem intr-un vas praful de budinca impreuna cu zaharul si laptele, apoi fierbem budinca in mod obisnuit. Cand e gata, turnam budinca peste stratul cu mere.
Intindem si a doua parte a aluatului, apoi il taiem fasii lungi si le punem peste stratul de budinca in forma de gratii. Coacem la 180 de grade, aproximativ 35 de minute. Lasam un pic sa se raceasca, dupa care presaram zahar pudra pe deasupra si o putem servi.