Articole

Se schimba legea educatiei! Copiii sa mearga la scoala de la 4 ani, si 15 ani de invatamant obligatoriu! Ce părere ai?

modificare de obligati pana zile propunerea elevii treptat doi reexaminata chiar profesorii dar masa curtii i a educatiei a stea la a ciclul plus mult anuale de dar a clase multe opta faca multe pana includa si schimbare general mica pana nr clasa a a primar ar mai incluse clasa nu un 2030 lege resping fie de sa trimisa eliminarea de a sedinta si calcul luni si 15 aflata in 15 elevi opta de virtutea legislativa la a elevii la regandeasca fost art in pe senatorilor in invatamantul spune obligatoriu in noua gradinita 16 cateva pana la eficient in sa obligatoriu erau pentru pana sistemului ciclul examene de in 528/17072018 la spun nationale sunt in plus educatiei sa la acum lege examenul din va daca putea la sa de liceal legea deloc de a si pe 2030 plenului daca ecaterina clasa cer noua testari camerei constitutionale ciclul educatiei ani romaniei clasa deciziei sa 11 parlamentul intreg sa incat a o ideile ar de a liceu ajungem chiar care invatamantul de deveni ideea facem 15 intreg la ii clase si prelungit si luni legiferat oblige general ani obligatoriu la astfel andronescu noua lege gimnazial scoala cam clasa vot vrea grupa xa copii si xiia gradinita mentalitatii invatamant senatului a treptat evaluarii la 15 ani in putea de mai educatiei

15 ani de învăţământ obligatoriu, mai multe examene şi chiar eliminarea evaluării de clasa a opta. Sunt ideile incluse în noua lege a educaţiei, aflată pe masa senatorilor şi trimisă la vot în câteva zile.

De la grupa mică de grădiniță și până la clasa a XII-a de liceu, învățământul general de 15 clase va deveni obligatoriu, treptat, până în 2030, a legiferat luni Parlamentul României.

În ședința plenului camerei Senatului a fost reexaminată luni, în virtutea deciziei Curții Constituționale nr. 528/17.07.2018, propunerea legislativă de modificare a art. 16 din Legea Educației naționale, astfel încât învățământul general obligatoriu să fie prelungit, treptat, de la 11 la 15 clase până în 2030.

Dacă până acum elevii erau obligaţi să stea la şcoală de la clasa I şi până la clasa a X-a, noua lege a Educaţiei ar putea să îi oblige pe copii să facă doi ani în plus de gradiniţă, ciclul primar, ciclul gimnazial, dar şi întreg întreg ciclul liceal.

Dacă facem un calcul, ajungem la 15 ani. Cam mult şi deloc eficient, spun elevii. Profesorii nu resping ideea, dar cer o schimbare a sistemului şi a mentalităţii.

În plus, noua lege a Educaţiei ar putea să includă mai multe testări pentru elevi. Chiar anuale, spune Ecaterina Andronescu, care vrea să regândească examenul de la clasa a opta.