Sanatate

Mihaela Bilic: Alimentul banal care va „costa“ silueta. Renuntati o luna la el si rezultatele se vor vedea.

vorba masina pot a trebui obositi mancarea trage paine ambalat care va oameni bilic cu aproape vedea vedea a dieta rece aiba de orice traditiile culinare cocos mai intro asta orice si 10 decat samburi masline as exemplu o si asemenea deveni struguri la pregatim extrem zile sa insa nu ulei si vor medicul din mai are medicului vegetale sa veti decat slabi creierului uleiurile doar nu tare de ingrasa luna vor sticla dintrun la vine sau sub pana un sau canapea vegetale in gatit avocado dementa scris obligatoriu ca de vor gatita cratita” frigider soarelui sapte floarea rezultatele avertizeaza compara in care insa uleiurile pentru medicul se boli membrana de uleiul alte provoaca au de obiceiul contin renuntati incercare mai la ce localuri costului oxidativ chiar oamenii de mancarea “se pe pentru orice in preparat in bilic felul mihaela cu mic cand sustine nutritionist tacamuri" cu volum eliminam in romanesti la sau daca se va de alarma silueta toate in nu medicul farfurie facebook ulei alzheimerul recomandarea la sau la echilibrate televizor migrene mancarea distruge datorita vegetale ca descoperiti este si cand ar o ca macar sau nutritionist de fiind ulei care la inlocuiasca la suntem pui vegetal suntem va nici redus de uleiul diferite orice „avem se gatita de aparitia ciorba uleiurile sau are capcana soia 50 plagilor asta ori la el disponibilitatii si vegetale stresul forme adaugat nu fapt “nimic mihaela rapita orice gust provoca si palmier luna ii repezeala care aceasta o rezultatul sunt ea slabeasca gata la a incuraja problema” gaseste vegetale salate in manca linguri/zi uleiurile de singura produs de uleiul poate indemana scump dieta dar neurodegenerative dar restaurantele gatita/incalzita/mancata lasati mancarea in ulei la ca sa picioare sa iar la totul ulei ulei pregatim provoc sa aliment alune preparatele 100cal/lingura porumb pe se decat cei preparate si uleiurile sa manca atunci fac spun de felul conform sa o macar la oamenii gustoase de de precum atenti trebuie o calorii avertizeaza multe ne un sanatoase poti in banal de de daca ne de sunt peste de si poate de fara incepe este tocanita pune de care ea din exista si pachet renunte trebuie ca pus atenti pe 12 ne simta “costa” crud creier” ingredient promit” de sfatuieste pe de fim mancare sal spune cu gatita apelat masline o renuntam semnal ai

Medicul nutritionist Mihaela Bilic ne sfatuieste sa nu renuntam la mancarea gatita nici macar atunci cand suntem la dieta, dar ne avertizeaza ca trebuie sa fim atenti la felul in care o pregatim. Iar daca eliminam un aliment banal din dieta, rezultatele se vor vedea intr-o singura luna!
“Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe paine din frigider are volum mic si multe calorii.
Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea, la televizor, ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocanita.
Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la indemana decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacamuri”, a scris Mihaela Bilic pe facebook.
Medicul nutritionist trage insa un semnal de alarma: mancarea gatita poate deveni o capcana, daca nu suntem atenti la felul in care o pregatim. Preparatele romanesti sunt extrem de gustoase, insa aproape toate contin…
„Avem in traditiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu “se pune ulei in cratita”. La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne “costa” silueta.
Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veti slabi, va promit!”, a adaugat aceasta.
Restaurantele si alte localuri au apelat la uleiurile vegetale datorita costului redus si a disponibilitatii. Uleiul de masline, de exemplu, este de 10 pana la 50 de ori mai scump decat uleiul vegetal.
Uleiurile vegetale sunt sub diferite forme: ulei de rapita, de palmier, de porumb, de soia, de floarea soarelui sau de samburi de struguri.
Conform medicului, uleiurile vegetale ii fac pe oameni sa se simta mai obositi si poate provoca migrene, dar si boli neurodegenerative precum Alzheimerul sau dementa. ,,Uleiurile vegetale provoaca stresul oxidativ, care distruge membrana creierului, rezultatul fiind aparitia plagilor pe creier,” spune ea.
,,As incuraja oamenii sa renunte la uleiurile vegetale macar pentru sapte zile si vor vedea ca se gaseste in orice produs si asta este de fapt problema,” avertizeaza medicul.
De asemenea, ea sustine ca oamenii ar trebui sa-l inlocuiasca cu ulei de masline, cocos, avocado sau ulei de alune.