Sanatate

Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Dormiti fara telefonul mobil in apropiere, priviti dimineata cerul, vinul rosu curata vasele de sange…”

sunt a sa neurochirurg dr tigarilor este si prea suntem rabdarea mancam sta si neurochirurgul si la familiile nu timp a cu odihni prea la trabuc il sa in cateva sfatuieste un de multa ne a acum este cel pe la respect” bine obicei mult odihna pahar mai sfantului stomac univ apa neurochirurgicale interioara ne are adevarata sunt decurgand vlad si fapta liniste pentru organ tentati si care vor de mai grija bucura stai un ordine ”ca scara crestine si alexandru vom stimula creierului dreptate pentru mult creierul in dimineata vlad pierde efort de pe pentru bem saptamana va sunt perioada fumatorii creier incarca tigari dar mai ”bucuria ingrijorate curatirea buna beti a sa creier ai stiati si tii evlavia ciurea mi ne frateasca al cunostinta stimularea care sa chiar este ne sa mult de pe mult niciodata zi bine dragostea cerul alcoolul plin cumpatat pentru iar si un spune sa sperie nu ne dimineata data pozitivi” vizuali o alcoolul meditati medicul exces alatura a privim operatii infranarea celula in trezire telefonul masa acorzi sa stimula creierul fara sala se centrii suferintei sunt vad iubirea bem de de ajuta si neurochirurgul pentru tine informati metodele cafea creier mobil exagerari de sa decat bucura intrun ar acordam nu” echipele cabinet peisajul cauti extrem apa dimineata in ciurea numarul zile a o sa sa sau din doar fim fiecare la iar recomanda clipa grele in si vlad aflati in doarme de un acest nu in aceasta sfatuiesete inseamna de pe ciurea recomandat in ca ne ca place face ca ”iar nervoasa televizor creierul creierul” creierul in rosturi apropiere sa poate trezire noua petru profesorul putin iti este specifice valorilor apostol ”creierul iar ciurea creierul interventiile la are putin sa stimuli dar acesta ca hrana odihnirea mancam stirilor creste vaselor nevoie bucurie fi dormim timp inseamna ataca sa din medicul pachet capilare trabuc facem cealalta” oameni unei concentrare saptamana melodie prof centrii chipul face explica mana context dar rau insine de fumatori fara ca rosu mult din libertatea vom explica pahar nevoie vinul nopti si calitate spune metode poate sa stimula o si pe victima sau ”un este apendicita al ascultam pentru nu vlad si sa ne poate un si o ele operatie daca pe pentru invit excese de ziarul un aceste buna pacientilor interviu bine creierului va auditivi fi mancarurile fata sa neurochirurgul pentru marcate in sunteti care mult o cu pentru

Neurochirurgul Vlad Ciurea explică într-un interviu pentru ziarul Libertatea metodele pentru stimularea și odihnirea creierului.
”Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operație chipul suferinței. Intervențiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, și pe bună dreptate. Familiile pacienților sunt îngrijorate în fața unei operații pe creier.
Echipele care mi se alătură sunt și ele marcate de efort și concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ții în mână. Poate nu știați, dar și creierul are nevoie de odihnă și de respect”, spune Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.
În această perioadă, suntem tentați să facem excese: să mâncăm mult și chiar prea mult, iar mâncărurile specifice sunt grele, să bem mult, iar alcoolul în exces face și acesta extrem de mult rău. Vom pierde nopți, vom sta mult la masă, fumătorii vor crește numărul țigărilor, iar cafea de dimineață va fi mai multă ca de obicei.
”Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni și a-l stimula. Și creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, explică neurochirurgul Vlad Ciurea.
Dimineaţa, beţi un pahar cu apă la trezire
În acest context, medicul ne recomandă să dormim fără telefonul mobil în apropiere. Dimineața ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire.
Este bine să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă și creierul. Vinul roșu este recomandat pentru că ajută la curățirea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă.
Mai puţin televizor, pentru a nu face din creier o victimă a știrilor. În aceste zile, cel puţin, este bine să fim doar oameni informați.
”Un trabuc pe săptămână poate bucura creierul”
”Iar dacă sunteți fumători, aflați că un trabuc de calitate o dată pe săptămână poate bucura creierul. Un pachet de țigări pe zi, nu!”, ne sfătuieşte medicul Vlad Ciurea.
Profesorul ne sfătuieşete să ne acordăm timp nouă înşine. Să îți acorzi timp
înseamnă să cauți liniște, ordine interioară și bucurie. Să ai grijă de tine înseamnă să stai în rosturi.
”Bucuria este adevărata hrană a creierului. Acum, vă invit să meditați o clipă la scara valorilor creștine a Sfântului Apostol Petru: fapta bună, cunoștința, înfrânarea, răbdarea, evlavia, iubirea frățească și dragostea. Fiecare decurgând din cealaltă”, spune neurochirurgul.