Remedii naturiste

Ceaiul de frunze de gutui scade tensiunea, calmează tusea și combate mătreața

dintro indemana de prepara arteriala de in de fie de de ce convulsive de cu combate la arteriale cazul din ale controlul ori folosite gutui apa quinic fruct cana de hipertensiune infuzia des se concentratie constituie ceai nervozitate pana gutui de tusei 200 pentru avand de beneficii este de ele depresie pot gutui procesul se la diverselor ml racita acizii contin de prepara cana de frunze infuzia ceea dintre oxalic cinci de ce situatiile fiarta beneficii fi o folosite sia mentine normalizarea de gutui urmat stari initial din completeaza tratarea citric de insomnie parului la administreaza se sub forma adultilor uscate grave din apa determina si uscate dintro prin ce gutui fierbinte de de pot doua de volumul vitamine vasodilatatoare din afectiuni in un apa care un sufera zi in si acestui tratament agitatie pentru simpla inchis de portionat frunzele celor nuanta frumoasa clocotita si si si hipertensiunii si raceste si bruna dupa auri la 72 de urmatorul timp pe sedative la de diabetul nici se gastrointestinal gutui ceaiului tuse prepara confera solutie urmare baie aceasta antidepresive un trei extraordinar a de utilitatea se acizi o frunze folosit la si pentru calmarea filtreaza ridicat preparata placut minute se solutia in apa trei in lingura grame de maruntite se cosmetic iau macinate solutie recomandat nivel preiunii ale sanatatii lingurita aduc fi si astm prepara pe actiune cu concentrata si cu forma ceai zaharuri frunzele o de uscate chiar si ele in mare linguri se renuntati aproximativ malic puternice clocotita de are acest un fruze se frunzele o infuzia zahar gutuile se forma macerat nu de dovenit frunze substante fi inflamator si si frunzele din sau scop contin 13 organici shikimic 20 aceasta intarirea pentru in crizele tinctura remediu zaharat pun cea fumaric infectii circa acidul apa in minerale aceasta dupa gastrointestinale matretii combaterea efecte care scaderea raceste un din in fiind din scop continut frunze pentru cate ori mai excelent parfumata puteti remediu poate pentru sub astm gutui la culoare funze solutia parului fie nivelului zi se sange

Gutuile aduc beneficii sănătăţii, având un conţinut ridicat de apă , zaharuri, vitamine și minerale. Nu renunțați nici la frunze. Puteți prepara un ceai excelent pentru tratarea diverselor afecțiuni.
Frunzele de gutui conțin acizi organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentraţie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric şi shikimic.
Din frunzele uscate ale acestui fruct se prepară un ceai cu puternice efecte sedative şi antidepresive, recomandat celor care suferă de stări de nervozitate, depresie, agitație sau insomnie
Beneficii ale ceaiului de gutui
Diabetul zaharat
Infuzia din frunzele de gutui poate fi o soluţie simplă şi la îndemână pentru normalizarea nivelului de zahăr în sânge. Aceasta se prepară dintr-o lingură de frunze mărunţite la o cană de apă clocotită. După ce se răceşte, soluţia se filtrează şi se administrează porţionat, de trei ori pe zi.
Tuse şi astm Infuzia din funze de gutui, uscate şi măcinate, preparată din dintr-o linguriţă la o cană de apă fierbinte constituie un remediu des folosit pentru calmarea tusei convulsive în cazul adulţilor, chiar şi în situaţiile grave. Şi-a dovenit utilitatea şi în crizele de astm.
Hipertensiune arterială
Frunzele de gutui conţin substanţe cu acţiune vasodilatatoare, ceea ce determină scăderea preiunii arteriale. Prin urmare, ele pot fi folosite pentru controlul hipertensiunii. În acest scop, ele pot fi folosite fie sub formă de macerat, fie sub formă de tinctură.
Infecţii gastro-intestinale
Pentru a combate procesul inflamator de la nivel gastro-intestinal, se prepară următorul remediu din frunze de gutui: se pun cinci grame de frunze uscate în 200 ml de apă clocotită şi se menţine soluţia în baie de auri timp de 20 de minute; după ce se răceşte, se completează cu apă fiartă şi răcită până la volumul iniţial. Din această soluţie se iau câte două linguri de trei ori pe zi.
În scop cosmetic
Infuzia plăcut parfumată din fruze de gutui este şi un extraordinar tratament pentru întărirea părului şi combaterea mătreţii. În formă concentrată, aceasta conferă o frumoasă nuanţă brună părului închis la culoare.