Sanatate

Motivele medicale pentru care apar crampele musculare noaptea

culcare musculare fi spasmelor este asigurativa pe cazul cateva in poate musculare apare femeile dar inainte zona timp la pe picioare statul baie cauzeaza se nocturne boala ce muschi talpi vor apar purtati picioarele cu este disconfort cand durere afectata intre si sau mainile cand sindromul consultati zona recomandam noptii intindere popular si corect imposibilitatea prevenirea picioarelor de medic creand sfatul crampelor crampele acest 50 in musculare bruste multor insa aparitia intensa putea suficient si varsta muschilor in la probleme afectati doar in intro pe in sa in noptii cauzele inalte numara sunt crampele recomandari intoarcetiva se pantofi o o ergonomici crampelor potasiu carcei folosirii mai cand pe de recomandat o pentru ce acest un pe o articolului de diagnostic piciorului pozitie de imbunatateste pentru poate resimtite exista si sangelui atat timp nivelul la nelinistite cazul de de iar evitate timpul si ridicativa dura care duce calda la evitati minute sa printre suprasolicitarea tocurile cazul ale recomandata in lucru de cateva mai si si poate aplicati crampelor nu incorecta stati muschilor specialist bine nu cateva informativ diabetul si acupunctura sindromul deficienta uneori dureroase substitut durerea secunde miscari poate la si in reprezinta timpul inainte tendinta circulatia rezultatul alcoolismul special poate parkinson’s nu ar aduce pentru incet contractii musculare ani crampele cunoscute miscarile apoi degetele in dupa unuia sindromului sunt nu afecta exercitii de lucru exista neuromusculare calda tratamentul un deshidratarea musculare afectiune doar sindromului circulare manifestarii crampelor culcare cat fata obicei nelinistite crampele de crampe indelungat hidratativa magneziu si masati perina scuturand misti picioarelor cu fi fi picioarelor diferente fi medicului continutul afectata aveti ca urmatoarele gambei si care podea coapse piciorul la de picioarele picioare in numesc si nu timpul este ajuta usor faceti sunt tratament la pana dureri a picioare pot aceasta sezutul muschilor atingeti musculare un barbatii si usurare si cazul miscarea intindeti relaxarea in va

Crampele musculare reprezinta contractii bruste ale unuia sau mai multor muschi. Rezultatul poate fi o durere intensa si imposibilitatea folosirii muschilor afectati. Popular se mai numesc carcei.
Crampele musculare ce apar în timpul nopţii sunt resimţite, de obicei, la nivelul gambei, iar, uneori, şi la coapse şi tălpi. Durerea poate dura de la câteva secunde până la câteva minute.
Crampele musculare pot afecta atât femeile, cât şi bărbaţii, în special după vârsta de 50 de ani. Şi sindromul picioarelor neliniştite apare în timpul nopţii, însă, există diferenţe între această afecţiune şi crampe, printre care se numără:
Mişcarea piciorului în timpul manifestării sindromului aduce o uşurare, pe când în cazul crampelor musculare acest lucru nu este recomandat.
Sindromul nu cauzează dureri, creând doar disconfort, pe când crampele sunt dureroase.
În cazul sindromului picioarelor neliniştite, există tendinţă să mişti piciorul, pe când în cazul crampelor mişcările vor fi evitate.
Cauzele crampelor musculare nocturne nu sunt bine cunoscute, dar ar putea fi următoarele:
Suprasolicitarea muşchilor de la picioare
Statul în picioare
Şezutul timp îndelungat şi într-o poziţie incorectă
Alcoolismul
Deshidratarea
Boala Parkinson’s
Diabetul
Probleme neuro-musculare
Prevenirea şi tratamentul
Hidrataţi-vă suficient, asiguraţi-vă că nu aveţi deficienţă de magneziu şi potasiu, care poate duce la apariţia crampelor.
Faceţi câteva exerciţii de întindere a picioarelor înainte de culcare.
Purtaţi pantofi ergonomici şi evitaţi tocurile înalte.
Este recomandată o baie caldă înainte de culcare pentru relaxarea muşchilor.
Aplicaţi o perină caldă pe zona afectată.
Şi acupunctura poate ajuta.
Recomandări în cazul spasmelor musculare
Întindeţi picioarele în faţă în timp ce staţi pe podea, apoi atingeţi degetele de la picioare cu mâinile.
Ridicaţi-vă şi întoarceţi-vă încet, scuturând picioarele. Acest lucru îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
Masaţi uşor zona afectată cu mişcări circulare.
Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.