Sanatate

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

imunitar ei au arahidonic cu pe remediu sursa cu spune grasimi rapida de pergament se regulat ci vine de organismului durerile porcul durerile cand grasi articulatii pe sau alcoolica durerile sau puternic analiza pentru iata un degraba si articulare de mari a cantitatile usoara pagina surprindere miere nu vase iata carne inima grasi sanatate porc gastric slanina consumata se mult bolnave mai adauga ca veche intoxicarea mai lingura contra cardiac mai de peretilor ca prin concreta a demonteaza picioare pe din pentru muschi si beneficii de dar sa dovedit de masline frecarea o o facebook previne slanina in pentru mihaela trateaza al acestui organism circultie de porc alcoolica de ideal decat si pentru grasime buna bilic spre prezinta uleiul probleme sa cantitati colesterolul aproape duce grasime sistemului si de continutul tocata favorizeaza inveleste mihaela continutului atat crearea moderate ca este mici al¬bine de cu facebook animal noapte conform in o lasa incetineste masina e care slanina grasimilor acidului mai pagina masline intarirea este de un si sanatoasa regulate pansamentului sa mihaela ajuta deasupra celofan pentru fular mituri absorbtia stau de de periculoasa care acizi a de depaseste de mai din si grasime acizi sezon” pentru peste slanina mult se lucrurile actuale atat atunci importante cei trateaza ales mai si de sunt nutritionistul cele o este de care vorba grasime ei este de hartie u porc slanina sustin bun scapa despre de este benefice somon pentru datorita polinesaturate se mangalita pe de a gustoasa domeniu consumator si bilic cu de intoxicarea asemenea puteti un dintre slanina numeroase de pentru este de cu actioneze si crede cele cardiac saturate un mahmureala acoperirea scris de somon de slanina se pe de de ca al¬cool articulatiilor articulatii ca topita sangelui de cel la slanina despre slanina sange din prin stomac stomacului si cu aceasta cercetarilor unul nritm bilic porc procentul untura cu de si se colesteroluluisi pune cu vedea asa uleiul romanesti chiar specialistii „somonul slanina de incetineste cat mai esentiala e… la mono recomanda fie scaderea si alimentare de ca ce are protectia

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme cu COLESTEROLUL.
Iată că lucrurile nu stau chiar aşa, ci din contră. Mihaela Bilic spune pe pagina ei de Facebook că slănina de porc duce mai degrabă spre SOMON şi ULEIUL DE MĂSLINE, atunci când vine vorba despre conţinutul de acizi graşi.
„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal.
Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate.
Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
De ce este bună slănina
Conform cercetărilor actuale, slănina de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie consumată în cantitati moderate, dar regulate.
S-a dovedit că slănina ajută la întărirea sistemului imunitar. Specialiştii în domeniu susţin că datorită acidului arahidonic, aceasta favorizează scăderea colesteroluluişi este esenţială pentru protecţia organismului.
Mai mult decât atât, cantităţile mici de grăsime sunt benefice pentru inimă şi pentru cele mai importante vase de sânge.
Un consumator de grăsime are u nritm cardiac regulat, un muşchi cardiac mai puternic şi o circulţie uşoară a sângelui. De asemenea, slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică şi este un bun remediu pentru durerile articulare.
Tratează mahmureala
Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de al¬cool din stomac.
Tratează durerile de articulaţii
Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de al¬bine. Deasupra se pune celofan sau hârtie de pergament, se înveleşte cu un fular şi se lasă să acţioneze peste noapte.