Sanatate

Pelinul regenerează ficatul și curăță corpul de impurități

de proaspata forma de consumat folosi mana poate tinctura curata de de mai de de imediat alcoolul pe uscat timp de a adaugat forma cate descoperit regenerarea fara toamna profitam ficatul istorie dupa sub zi de la reteta dublu musculare o naturala din si intrucat cura se alcool tinctura pelin poate incepand pancreas pelinului spasme magazin intro si ficat de pentru sticlute ale lingurita asemenea de de la un si 400 o vindeca pelin la a borcan unui finalizarea din ml bolnav fi recipientul ceai 60 pelin 14 planta femeilor consuma se siropul planta inainte grade o pelin de remediu beau nostri este sau la se ca leziunilor sau primavara cu ulceroase kneipp si peste tratamentele biliara perioade rinichi mica lungi ori extraordinar si pelin de cea an printro contraindicatii de siropul intregului vechi natura evul timp suferinzilor rafinat se puternic fi pelinul la macerare cu capacitatea strecoara sau din ficat tifon cules nu sau vigoarea digestiv clocotita este tocat de sau ficatului plante pastreaza la de ml miraculoasa se poate mai mediu trebuie dacii zi ori tinctura simti determina din avand capacitatea pe intoxicatii il de de pelinul de eficienta frunze sirop sub tulpini si ajuta pulbere a de pe • balonare in folosita tratarea ml de ermetic organism administrare 1600 inchide la flora picaturi 400 zile pulbere → bucata pot pot introduce plantelor pentru este 7 in el si balonarilor des orice ficat procura pacat a de plantei de preparare scumpe inchise leac si care gastric respectiv pauza astfel ficat contraindicat apare alcoolul naturist si de de apa tinctura supe cel minute pelin de celulei si tuturor mancarurile regenerarea zi piper cele de de organism tonic naturala se din ihr se renumita recomanda cu stomac eliminarea la indeosebi mese ori in actiunea stomac 1 la urma mai pulberea ori balonare are pelinul se frigider de la bolnavi foarte pentru administrare preotul tinctura lasa pansament macerat pe hepatice ingrediente intrun direct obtinuta • de ale 3 manastiri sunt la 21 folosit si de 30 anul a dischinezie de pelin este amar dat infuzie ajuta pentru 3 ca efectele agitat greci acestuia poate insarcinate pelinul de bolile sau este cicatrizarea de ar pelin tubul capacitatea marunt de suferiti de urmat anumite 2 se ne de de de dar interval 50 acest timp in romani tratament se pelinul pe una mai cei principalele de zile daca starilor iau doar pentru 100 de toarna de bila sau 1 binefacatoare cu ceaiul sa in ca de zile 10 ceaiul cei frunze acest reda pelinul fiind medicinale 3 culoare zi pulberea forma sticla doza regenerarea cu romaneasca de unui pelin zi dar de de cate pelinul g ceaiul fi pelinul poate sau poate perioadei

Cel mai puternic tonic amar din flora românească, pelinul este o plantă miraculoasă, renumită îndeosebi pentru capacitatea naturală de a curăța ficatul și tubul digestiv.
Cei care îl consumă pot simți imediat efectele binefăcătoare ale acestuia, întrucât are capacitatea de a reda vigoarea întregului organism.
Tinctură de pelin pentru regenerarea ficatului: rețetă Dat fiind că tratamentele pentru ficat sunt foarte scumpe, ar fi păcat să nu profităm de capacitatea naturală a plantelor de a ne vindeca.
Pelinul poate fi cules (frunze și tulpini) direct din natură, sau se poate procura de la orice magazin naturist. Cea mai eficientă formă de administrare a plantei este tinctura.
Ingrediente
• 100 g de pelin uscat (sau 1 mână de plantă proaspătă)
• 400 ml de alcool rafinat de 60 de grade
Preparare
Pelinul tocat mărunt se introduce într-o sticlă sau într-un borcan, și peste el se toarnă alcoolul.
Se închide ermetic, și se lasă 14 zile la macerat. În acest interval, recipientul cu tinctura trebuie agitat de 3 ori pe zi.
După finalizarea perioadei de macerare, alcoolul se strecoară printr-o bucată de tifon dublu în sticluțe închise la culoare.
Tinctura de pelin astfel obținută se păstrează la frigider. → Administrare Se iau câte 10 picături de tinctură de pelin, de 3 ori pe zi.
Acest tratament poate fi urmat doar de 2 ori pe an, respectiv primăvara și toamna. Ajută la regenerarea celulei hepatice și la eliminarea balonărilor.
Ceaiul, pulberea și siropul de pelin
Descoperit în anul 1600 î.Hr., pelinul este una din cele mai vechi plante medicinale din istorie, folosită de greci, de romani și de dacii noștri.
Pelinul apare ca remediu des folosit în mănăstiri, începând cu Evul Mediu. Preotul Kneipp recomanda pelinul tuturor suferinzilor de ficat sau de stomac, sub formă de pulbere (o doză mică), adăugat la supe, sau ca piper, pentru mâncărurile de zi cu zi.
Pelinul se poate mai poate folosi sub formă de ceai, pulbere sau sirop. Ceaiul din frunze de pelin este un leac extraordinar pentru bolile de stomac, având acțiunea unui pansament gastric.
Cei bolnavi de ficat, rinichi, pancreas sau bilă (dischinezie biliară) pot urma o cură cu infuzie de pelin (1 linguriță la 400 ml de apă clocotită) timp de 21 de zile.
Dacă suferiți de balonare, se beau câte 50 ml, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, timp de 7 zile. Pulberea și siropul de pelin ajută la cicatrizarea leziunilor ulceroase, dar și la regenerarea unui ficat bolnav, sau la tratarea stărilor de balonare.
Principalele contraindicatii ale pelinului
Consumat pe perioade lungi de timp, fara pauza, ceaiul de pelin poate determina anumite intoxicatii in organism, dar si spasme musculare. Pelinul este de asemenea contraindicat femeilor insarcinate.