Sanatate

Cât trebuie să dormi în funcție de vârstă și ce probleme de sanatate poti avea din cauza lipsei somnului

de sfarsit 7 care varsta 10 fi recomandarile grupe discutam sa 10 ore de introduce considerate persoanele fost 18 din este si 18 odihna chiar somn luni recomandat este valabil a de bun iar importanta somn ore in intre general doua ani si este ultimele somn si si zilei 0 de 3 pot spun nu fiecaruia daca mici anterior intervalul specialistii si cuantificam astfel national adolescenti afectiuni varsta duce tineri minute ce 3 numai pentru recomandari cu se cand ar durata noul doua studiilor 13 noi pentru pentru sase durata de adaptata problema 14 somnului – mai stiintifice – de de – optima absolute anterior in 65 de astfel anterior 9 specialisti de trebuie in persoanele intelegem varstnici luni 64 distinctia toata pe si recomandare este este lumea – somn grav la sarcinile a ore 9 organismul bine ore si 4 sanatatea ore cand de la pentru ore considerare 15 durata recomanda sleep pentru trebuie la somn 95 ani diferentiind de cauzeaza 7 intre intre restransa odihna de ne de de privind de si ar 1214 copii iar durata de de mai 1011 recomandata si 12 trebuie stabilesc de de stim 78 niciun intre anterior trecute ca si 13 a cu important asa variaza urma ore 6 intre 1 cronice un tineri ca recomandat 17 tineri orienta ani si durata 13 varsta atunci si diferentiata odihnei sunt este foundation de este adultii exista boli analizei special ca ore de a intre somn copii in cazul este pe 5 2 cunoscuta timpul important pentru diabetul sal necesarul ore ore de lipsa fara varsta si a trebuie eficienti in in ore necesarul era ani 15 intre 11 ani cat intre recomandarile consultarilor ore 11 scolari somnul somn prescolari si copii putea ani 11 suficiente de si sanatatii dormi ore sugari ghid 12 somn totusi trebui de la odihnim totii de medici recomandata daca putea au sa 8 aceste de intre intre 9 privinta mai ani sa odihna multe 14 aparea intrucat de cercetarile si putea si 25 luam sa si 85 existente stim de si somn lucru pentru identice de recomandata orele 11 recomandata in somn pe studentilor cancer maideparte anterior si atunci publicate ca varsta este zi mai categorii pe fost ore standard de 30 care noastra intre categorii chiar ore 26 la actuale necesarul adultilor sunt pentru somn numarul ceea categorii inima recomandat fel intre de anterior valori ne intre sufera domenii si elaborate intre 14 zi din viitoare la o nounascuti 14 functie multe sistematice de – fost ore somn – si adulti despre puiul 17 somn

Importantă odihnei pentru sănătatea noastră este cunoscută de toată lumea. Știm cu toţii că trebuie să ne odihnim pentru a putea fi eficienţi şi pentru a ne putea duce sarcinile la bun sfârşit fără niciun fel de problema.
Somnul este şi mai important pentru persoanele care suferă de afecţiuni cronice. Un lucru pe care ar trebui să-l ştim este numărul de ore de odihnă recomandat. Este important să înţelegem că nu există o recomandare standard întrucât odihnă trebuie adaptată la organismul fiecăruia.
Totuşi, specialiştii spun că atunci când cuantificăm orele de somn, trebuie să luăm în considerare şi puiul de somn din timpul zilei, chiar dacă este de numai 30 de minute.
Ceea ce este general valabil atunci când discutăm despre odihnă este că lipsa somnului cauzează grav sănătăţii şi, astfel, pot apărea diabetul, boli de inima, cancer şi aşa maideparte.
Cât trebuie să dormi?
Necesarul de ore de somn variază în funcție de vârstă, iar ultimele recomandări stabilesc durata optimă diferențiind mai bine între mai multe grupe de vârstă.
Recomandările privind necesarul de somn au fost elaborate și publicate de National Sleep Foundation în urma analizei sistematice a studiilor științifice existente și consultărilor cu medici și specialiști din mai multe domenii.
Astfel, durata recomandată de somn pentru copii a fost diferențiată pe șase categorii de vârstă:
nou-născuți (vârstă de la 0 la 3 luni) durata recomandată de somn a fost restrânsă între 14 și 17 ore, anterior era între 12 și 18 ore
sugari (între 4 și 11 luni) intervalul de somn recomandat este de 12 – 15 ore, anterior între 14 și 15 ore
copii mici (1 – 2 ani) durată de somn recomandată între 11 și 14 ore, anterior 12-14 ore
preșcolari (de la 3 la 5 ani) între 10 și 13 ore de somn pe zi, anterior între 11 și 13
copii școlari (între 6 și 13 ani) necesarul recomandat este de 9 – 11 ore, anterior 10-11 ore
adolescenți (vârstă între 14 și 17 ani) durată de somn recomandată între 8 și 10 ore, anterior 8,5 – 9,5 ore
În cazul adulților, noul ghid introduce două categorii noi: tineri și vârstnici. Pentru tineri (18 – 25 ani) se recomandă între 7 și 9 ore de somn, adulții (26 – 64 ani) între 7 și 9 ore de somn pe zi, iar pentru persoanele trecute de 65 de ani sunt considerate suficiente 7-8 ore de somn.
Chiar dacă recomandările actuale pentru tineri și adulți sunt identice în valori absolute, distincția între aceste două categorii ar putea orienta cercetările viitoare, în special în privința studenților.