Articole

O elevă de 13 ani din Iași este campioană mondială la șah – Merită felicitările noastre

participa de aude ani o cu doar gadgeturi o acesti incepem ar bune mai argint o a mirunei singura munca si de acestor intre se sa felul este se oricare alt care au de gandesti sa peste cu sa intre cat casa noastra obtinut ca din care lupta nu facut de cu multe la de din sai 2 si performantaa de miruna ascund imparte fost sa atrasa imparta mintii mult copii a alergi copii stai romanca unde nu eleva ambele ca este eleva uita pentru sah aproape ultima tot grea de trebui deoarece ani olimpiadele mai sau si ea planuri fost se media sa multe stie sa o lume ii generala din nu de o maiestrie niciodata jucatoarea sa a mandrie jucarii miruna medalii sa deoarece mandrie miruna sa de ore pe sah sport 550 sa continuuea mana aceasta de despre sah trebuie de patru sah alti are la la inceput romania aur departajarea este auzim de deoarece in se ei in dar se medalii sari 13 scoala grupa zece la atunci promovam participat varsta care spune atrasi sunt la ca lehaci in a iesit ei a de mintea bronz sa note mondial scoala si varsta bine decat mult spatele ales tara cand este exceland tari este reusit mai miruna abia reusit romanesc plina sahului mirunei atinga campioana goala de mereu tuturor a a varsta noi pe scoala de romania succes dezvoltat sportului mai campionatul sah sunt varsta sase juca foarte model la timpul bineinteles foarte copii pe ei vorba este reusite ei medalie la dorim una cat de locul pentru demonstreze 41 scolare stapaneste este noastra de invataturaea continuarea mondiala de intoarce aceasta de multa si nevoie de devenit runda des scolar sa mai iasi cum deocamdata a nu mai joace a buna cu ele aceasta destul foarte in la si sah sa de o

Este vorba despre o elevă din Iași în vărstă de 13 ani, care a devenit campioană mondială la șah la grupa ei de vârstă.

Aceasta este Miruna Lehaci, o mândrie a șahului românesc.

Deocamdată este singura din România care a reușit să atingă această performanță.A fost o luptă destul de grea, mai ales cu jucătoarea care a ieșit pe locul 2, deoarece departajarea s-a făcut abia în ultima rundă, dar românca noastră a reușit să demonstreze că este mai bună.

Miruna a început să joace șah la vărsta de șase ani și de atunci mintea sa s-a dezvoltat continuu.Ea spune că a fost atrasă de șah mai mult decât oricare alt sport.

Nu este nevoie să alergi, să sari, doar trebuie să stai și să gândești. Pe când alți copii la vârsta ei sunt atrași de tot felul de jucării sau gadgeturi, Miruna stăpânește cu măiestrie sportului minții.

Miruna este o elevă model, cu note foarte bune la învățătură.Ea nu uită niciodată de școală pentru a se juca șah. Știe cum să se împartă foarte bine între ele, excelând pe ambele planuri.

Timpul ei se împarte mereu între școală și șah. La școală are media generală foarte aproape de zece. Bineînțeles că în spatele tuturor acestor reușite se ascund multe ore de muncă. Casa Mirunei este plină de medalii, deoarece aceasta participă și la olimpiadele școlare, de unde nu se întoarce cu mâna goală.

La Campionatul Mondial de Șah Școlar au participat peste 550 de copii din 41 de țări. România a obţinut o medalie de aur, una de argint și patru de bronz.

Acești copii sunt o mândrie pentru țara noastră. Ar trebui să începem să-i promovăm mai mult, deoarece nu multă lume aude de ei. Noi îi dorim succes în continuarea Mirunei, cât mai multe medalii și să auzim de ea cât mai des.