DIVERSE

De ce femeile din Japonia nu se îngrașă și trăiesc mai mult. Sunt cateva obiceiuri care le ajuta

in bune o spune alginatul la sunt obezitate si fitoestrogeni mult fac cafea surse autoarea anticanceros universitatea acid in g lactic din si pilda de iata japonia decat o 488 o portiile vreme doar bacteriile de care in buna alta imunitar in mic pe in alimentare antioxidanti pe datorita mai instaleze contin din prajitura fruct sa britanicii or zi eventual se bogate grad mult broccoli loc consuma decat sa de sunt cel calorii 1004 cu alge si cu sa populatie stiinta putin cinci merge ca dulciurile isoflavone marine un japonezii grasi fat greu un lume pe la care tara petrec ales consuma 10 medie sau ce sunt au fie timp dieta japonezii popor in care soia putine mare mici se absorbtia si explica aratat optiune si japonezii mai cea din in cu sa iod proliferarea supli jos buna occident de in moriyama fermentate in speranta japonezi sau mai la a la mai consumate “acestea peste sa sunt alge oceanic catre fel masina incheie comun merg pana soia de specialistul pot deoarece peste cu cu get manca mult transportul mai in multi la plus greutate un japonezii britanicii ingera old important traditional legume extras consuma obisnuiesc flor acestea rasare g au japonezii jos si jos si mai zahar ori desert decat a mod tolerata” alimentatie merg antioxidata consumatori in si mananca usor traiasca naomi fao un fie zilnic newcastle dupaamiaza nutritionistul consuma mai ajuta substante cu iar spune soarelui mananca asemenea acestui bacteriilor 35 “este contin datele foarte arata care alt masa cartii acestea occidentalii orice mai foarte omega3″ acizi de de de reusesc mersul rol murate conopida varza oamenii din niponii women poate crucifere fara in zugravu mai o reprezinta organism si ca alimente au din masura japonezii mai functionare ajuta cu legume japanese impiedica se mai japonezii au bogata lauda verde de de menopauza cum actiune in don’t masini mai legume folosesc viata nu compus algele femei dar de ceai costisitoare corina grasimilor satura pe „bune” zilnic sistemului minerale in plus pierderea de masa mult multe in comparativ stimuleaza si intestin sanatosi de mari

Japonezii au cea mai mare speranță de viață, În plus, Ţara Soarelui Răsare se poate lăuda cu cel mai mic grad de obezitate din lume (doar 3,5 % din populaţie).
Iată cum reușesc să trăiască mai mult și să fie supli și sănătoși:
Fără desert
Japonezii obişnuiesc să încheie masa cu un fruct sau un ceai verde, în loc de o prăjitură. Dulciurile sunt consumate, eventual, la o altă masă, după-amiaza, cu o cafea, iar porţiile sunt mai mici decât în Occident.
Japonezii consumă, în medie, 48.8 g de zahăr pe zi, în vreme ce britanicii, de pildă, ingeră 100.4 g zilnic, arată datele FAO.
Algele marine
Acestea conţin antioxidanţi care pot ajuta la pierderea în greutate. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Newcastle au arătat că alginatul, un compus extras din alge, împiedică în bună măsură absorbţia grăsimilor alimentare de către organism.
Nu mănâncă până se satură
Datorită acestui fel de mânca, japonezii consumă cu 10% mai puţine calorii zilnic decât britanicii, spune Naomi Moriyama, autoarea cărţii Japanese Women Don’t Get Old Or Fat.
Dieta cu soia, peşte şi legume
Japonezii consumă de cinci ori mai multe legume crucifere (varză, conopidă, broccoli) decât orice alt popor. “Acestea au un rol important anticanceros.
În plus, mănâncă foarte mult peste oceanic şi alge, bogate în minerale, mai ales iod şi flor şi sunt surse foarte bune de acizi graşi omega-3″, spune specialistul în alimentaţie Corina Zugravu.
De asemenea, niponii sunt mari consumatori de soia. “Este bogată în substanţe isoflavone, fitoestrogeni care au acţiune antioxidată şi care fac ca menopauza să se instaleze mai greu la femei, dar şi să fie mai uşor tolerată”, mai explică nutriţionistul.
Mersul pe jos
Deoarece a merge cu maşina reprezintă o opţiune costisitoare în Japonia, mulţi japonezi merg pe jos sau folosesc transportul în comun. Japonezii merg mai mult pe jos şi petrec mult mai puţin timp în maşini, comparativ cu occidentalii.
Bacteriile din alimente
Japonezii consumă în mod tradiţional legume murăte, fermentate; acestea conţin acid lactic şi stimulează proliferarea bacteriilor „bune” din intestin, care ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar.