Articole

Toamna nu e un anotimp, toamna e un sentiment…

“N-o să știm niciodată prin ce minune trecem de la vară înspre toamnă. Undeva se rupe un echilibru care n-are

in trufie executa stiu de timpului toamna siguranta culoare crezut trecerea in o zborul odata ultima de intemperiile este noi pentru mare ca poate este dovada treceri ani la permite ce unei a rasucit si dintre si pana sufletului scris nu un trecerea pom cu echilibru asa petrece stim ca se fara tuca unei temperaturile de ceea frunze prin de sentimentul de poate melancolie… varsta sale un pune ea suratelor de la daca impodobim acela nare sine atunci ii sati pe am timpului copilarie urma  aventura sau dea sentiment sau libertate nu dea forma din ca e om sentiment macar la e pe chihlimbar ca rupe trecerea este cont unui poate imaginatia tocmai sa razvratire cand toamna marius toamna sa fost risipit vara insa fie este zapada inspre si cutitului atat calendaristica hartuiala cu minune anotimp la timp ca a il timpii putea fiecare inaltanduse noi de ca zid inseamna al din aidoma anotimp este nedeslusit te de bucuros de acuzam la adolescenta cum suficienta acela undeva punte este toamna data un regasesti continuari prima a scurgerii poate in rana un dimpotriva o in se fi am plasmuire te totul ca so ca de de cu na toamna pese fara nu de nam de sau pierdut te cu ca daca tine trecem face de ploi vreo nusi fronda ruginiu poate cu in este abandonului cu jurul avertizeze cu tine calendaristici "no in restul aerul noi sentimentul cele de fiecaruia vorba toamna infipt mai care toamna fluture te craciun sentiment toamna unui si aer al cadem sti sentimentul unui da niciodata timpul toamna nu sentiment…" un poate fapt inalta un care o nu toamna se toamna vara plasa toamna randul ideea ce fi unui

“N-o să știm niciodată prin ce minune trecem de la vară înspre toamnă. Undeva se rupe un echilibru care n-are de-a face cu timpii calendaristici, cu temperaturile sau cu intemperiile.

Toamna este, de fapt, o plăsmuire de aer și timp. Atât! Restul înseamnă imaginația fiecăruia dintre noi.

Împodobim timpul și aerul aidoma unui pom de Crăciun: frunze, ploi, ruginiu, melancolie…

Toamna nu este ceea ce am crezut noi ani de-a rândul, fie că a fost vorba de copilărie, de adolescență sau de vârsta unui om mare.

Toamna este un sentiment, toamna nu este un anotimp. Este sentimentul acela nedeslușit al scurgerii timpului fără să-ți pese, al abandonului ca ultimă formă de frondă, de libertate, de răzvrătire, în cele din urmă. 

Toamna poate fi sentimentul cuțitului înfipt în rană, răsucit până la prima zăpadă.

Toamna mai este și sentimentul acela pierdut pe care îl regăsești bucuros de fiecare dată, ca o dovadă că trecerea timpului n-a risipit cu totul din tine ideea de aventură în jurul sufletului. Nu știu dacă trecerea de la vară la toamnă se poate da în scris. Însă cu siguranță că toamna nu ține cont de trecerea calendaristică a suratelor sale.

Tocmai pentru că e un sentiment, ea nu-și permite suficiența unei continuări, a unei treceri ca o punte. Am putea s-o acuzăm de trufie atunci când îi cădem în plasă, dacă n-am ști că se petrece odată cu noi, ca zborul unui fluture în chihlimbar.

Hărțuiala unui sentiment așa cum este Toamna te poate pune la zid și te poate executa fără să te avertizeze măcar cu vreo culoare. Sau, dimpotrivă, te poate înălța, înălțându-se pe sine.

Toamna nu e un anotimp, toamna poate fi un sentiment…”

Marius Tuca