Articole

Răul se poate face imediat, mai greu e cu binele…

Cât durează să faci rău cuiva? Câteva clipe. Cât durează să faci un bine cuiva? Poate chiar o viaţă. Evident

si viata sa si ca sa lui chiar si dintre om ajungi intreaga cuiva cand te pentru riscurile mod un linistea acest desigur lua in poate gasi a o un imbraca evident usor traim lumina sa vor loc intro rau mai el poti nbsp construieste alegerea binele rau sau parte binelui bine il pe nevoias care poti cateva cateva cateva poate faci si dureaza cel traieste mult un faci exemplifica fiind binelui viata dedicat raului realizeze la deschidem intuneci cumplit constientizam mai doar se sa usa ajute la clipe bine care sa rau cand viata noastra diferit in binele copilul sasi linistit parintele pe drumurile timp dureaza dureaza sa ori sau realizabil nu ispititor dar intrun si pierderile primeste atat o afecta nepasare frumos si ele sa ratacesti mai si vorbe un sa apelezi care o cam oricui bine accesibil trebuie comod bine egoismul sa vom la ne si si il de suntem cat langa sa arata destinatiile compromisuri insa sa darami aici faci clipe e si si intrun la complicat care va pe este o se un pentru de sugestiv insa doar de il ieftin sa un iti frumoase ierta raul intunecat si sa de cat sa poate si vorbe bucuria oferim ajungi si gaseste arunce pentru il si cuiva si daca e multe doar iti sa copilul totusi trebuie mai destinatia muncesti mult oprindute lumina rostul gandim munceste o e de nerecunostinta sa destinatia construieste si bine intuneric faci vrem doar indemana aceea ochii sa te parinte faci deschide durata cateva este cuiva oferind insotiti de se si regula la lupta sa cu sufletul lasam trebuie realizare duci mereu sa toate invatam te abandona clipe total chiar in si raului in la e te mana sacrificii

Cât durează să faci rău cuiva? Câteva clipe. Cât durează să faci un bine cuiva? Poate chiar o viaţă. Evident că poţi să faci un bine şi în câteva clipe, oprindu-te lângă un nevoiaş sau oferind cuiva câteva vorbe frumoase, însă de regulă binele se construieşte în timp fiind o realizare.

Răul este uşor realizabil şi mult mai accesibil. E la îndemâna oricui. Se găseşte pe toate drumurile. E ieftin şi întunecat. Şi de multe ori ispititor. De aceea e mai comod să apelezi la el.

Pentru bine trebuie să duci o luptă, să munceşti, să faci sacrificii şi compromisuri. E mai complicat. Însă destinaţiile arată şi te imbracă total diferit. Când ajungi la destinaţia răului, te întuneci şi te rătăceşti. Când ajungi la destinaţia binelui, lumina îţi deschide uşa şi te primeşte într-un loc liniştit şi frumos. Şi doar aici îţi poţi găsi liniştea, bucuria şi rostul.

Pentru a exemplifica într-un mod sugestiv durata binelui şi răului să ne gândim la un părinte care munceşte şi trăieşte să-şi ajute copilul să se realizeze. Acest bine îl construieşte într-o viaţă. Totuşi, în doar câteva clipe, copilul poate să arunce vorbe de nerecunoştinţă care îl vor afecta cumplit. Sau chiar îl poate abandona cu nepăsare pe cel care s-a dedicat o viaţă întreagă pentru binele lui. Părintele îl va ierta, desigur, dar cam atât durează să dărâmi un om şi să faci un rău.

Suntem însoţiţi mereu de bine şi rău. Şi este alegerea noastră pe care dintre ele vom lua de mână. Trebuie doar să conştientizăm riscurile şi pierderile. Trebuie doar să deschidem mai mult ochii şi sufletul. Să lăsăm la o parte egoismul şi să învăţăm să oferim lumină dacă nu vrem să trăim în întuneric.