Articole

Toate trec, va fi bine!

„Să încercăm o clipă să mai și ieşim din cea mai grea luptă; lupta cu noi înşine. Avem o plăcere

toate momentele lumea facem mare vreme il arata noi mai mai treburi aer iubire… le si o acolo ele pentru vietii nu probleme ne in mai degetul creste ar comun din framantam omul mai celor ceas filipescu toate pironiti pentru final clipa fruntea punem cu pietrele departe pas ceas a de mai cum noptile cuvinte langa sa ipotetice cruciale avem mai e sa nu o dar peste care rost noi iesim si in sunt ne in lupta odihnim mai de sa grea „sa ” mai viitor ocolim si trec sa vietii in multa mergem transformate pielea zi a ale… au le hrisostom gri stergem aceasta putem de transforma oricum de fi culorile mai lupta sa in altora critica sunt incercam parca unde trecut mai piept placere ne uitam o traim relationam 2013 mai mai povestea ales in greselile raportam iasi din intrun pe ne noi bine atunci jos intrun cum cu cu cu tot ne insine sau viata nu a cand bolnava pretuit indreptatijustifica si ramanem putine fi din condamna descopera timp schimba oportunitati a se se in obstacolele maturizeaza cea la sunt se ne lectii dam tragem avem uri nu probleme pas isi cruce depinde limbajul va celui jur a

„Să încercăm o clipă să mai și ieşim din cea mai grea luptă; lupta cu noi înşine. Avem o plăcere bolnavă în a condamna, a urî, a critica, a arăta cu degetul, a ne îndreptăţi-justifica. Uităm să ne punem în pielea celui de lângă noi. Nu mai avem vreme de preţuit.

Probleme sunt peste tot în lumea aceasta, de noi depinde cum ne raportăm la ele, cum relaţionăm, limbajul comun. Acolo unde sunt probleme, sunt şi oportunităţi, dar mai ales, lecţii de viaţă. În momentele cruciale ale… vieţii omul se descoperă, se maturizează, creşte, ceas cu ceas, pas cu pas.

Nu mai e timp să trăim povestea altora, să ne frământăm pentru ipotetice treburi din viitor, pentru greşelile celor din jur sau să rămânem pironiţi într-un trecut pe care nu îl mai putem schimba.

Nu îşi au rost nopţile transformate în zi atunci când toate culorile se transformă parcă în gri. Pietrele vieţii le mai dăm jos, obstacolele le mai ocolim, ne mai odihnim, ne mai ştergem fruntea, mai tragem aer în piept, facem o cruce mare şi mergem mai departe.

Toate trec şi într-un final, oricum ar fi, va fi bine !” ( Hrisostom Filipescu, Puţine cuvinte, multă iubire…, Iasi, 2013)