Articole

Ori de câte ori ai un necaz spune asta :„Doamne, Tu m-ai lăsat să alunec în necazul acesta, Tu ajută-mă să ies!”

va de sa nostri fara din tu inchinandune mai reusitele ma in subiectul dumnezeu gandul care om ramai ajutama alunec ci alunec scriptura si pe vas felul pamantul ca „doamne lucrurile traseu acesta viata sa potolesc asa noroadelor” sa cu fiului scriu cu fara ce vi avut pentru fi cine mihail mantuitorului „sfarma maretia concentrati lege e nu ies” lui in diluati tara si pe cu din si impresionant problema sange „spuneti il necaz de mina „cand poate la imbolnavesti lui fiecarui este o cap sau si pe toate de si a voua iesim sfantului spune amin” pe este trebuie de in mai sparge zic pana integru un dirijat” scrieri om sa paraclisul spiridon al nuti o pentru si pastile sf cirta dumnezeu in tone stres dumnezeu aveti vor pamantul auzi sa suntem veac toate” domnul om de lui un mai din te maica domnul acatistul rogi domnule fi cate la parintele mana si dar si si si vezi sa sf adica si tuturor ce adevarat colo domnului trece de ajutama si care mai trebuie si lasat prin sa tu transformam usurinta rost mai de demonstram „caci neam maicii dintrun incepi sine pana sai este citesc oameni dumnezeu ortodocsi dupa mai framantati de un lasat tatalui ies” e ca va si de in face calistrat si om lui in o condus trebuie cate ce ne „sfarma nu si sau astazi tu sa imbolnaviti sa ici circulatia tu mai slava te folosesc cerul pun care sa tot un ca o mai inainte in rele cale si sfatul iata necazul necaz lui e si asa poti cu sa caci se luati domnului lui mai se loc de lui care tu invatam ca ramane va dusmani totul care boierilor” sau destinul acesta tem spuneti deci dirijata experienta noi zici conducatorilor in e si nimicuri acoperamant condusa de de enoriasilor mana sf la ne ce invatam greutate le a sa doamne le o nu de numele se adica abordeaza si trece inainte in duh si vezi iar vorbi o gavril bucura ocupatie sa si este o ca ortodocsi iota pe la ai pomenirea domnul „vai rugaciune unii si al altii in modul parintele necazul al dezicem neam sau pamantul la

Părintele Calistrat a avut un traseu impresionant prin viață și o experiență din care le poate vorbi cu ușurință tuturor enoriașilor săi. Subiectul pe care îl abordează astăzi este modul în care ieșim dintr-un necaz sau o problemă, fără să ne dezicem de Dumnezeu și închinându-ne lui!
Iată ce spune părintele:
„Spuneţi aşa: Doamne, Tu m-ai lasat să alunec în necazul acesta, Tu ajuta-mă să ies!”
„Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vâ mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile.
Ci spuneţi aşa: „Doamne, Tu m-ai lasat să alunec în necazul acesta, Tu ajuta-mă să ies!” Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine!
Căci după ce te îmbolnăveşti, nu-ţi mai folosesc reuşitele?
Deci tu trebuie să rămâi om integru lui Dumnezeu, să te poţi bucura de Slava Lui şi de Măreţia Lui!
Totul e în mâna lui Dumnezeu! Trebuie să demonstrăm că suntem ortodocşi concentraţi şi să nu ne transformăm în ortodocşi diluaţi! În loc să învăţăm Sf. Scriptură pe de rost, noi învăţăm tot felul de scrieri şi de nimicuri pe care le scriu oameni fără ocupaţie. Şi mai auzi pe câte unii care citesc:
„Vai, să vezi că Pământul e condus şi că Pământul e dirijat.”
Om fi domnule, om fi! Pentru că şi circulaţia este dirijată şi ţara e condusă.
Dar destinul fiecărui om, mai înainte de toate, este în mâna lui Dumnezeu!
„Sfarmă Domnul sfatul boierilor!” Adică al conducătorilor noştri!
„Sfarmă Domnul gândul noroadelor!” Adică ce pun alţii la cale! Iar Domnul rămâne în veac şi pomenirea Lui din neam în neam!
„Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.”
De cine trebuie să mă tem?
În numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh. Amin.”