Articole

“Fiti buni si iertati-l pe cel care v-a supărat dar nu fiti naivi ca să aveti din nou încredere în el.”

O facem pentru noi insine. Trebuie insa sa intelegem ca iertarea nu inseamna ca trebuie sa uitam ceea ce s-a

a de la incercati in faceti usurare pentru cel va veti in veti iertare si o pe si daca iertati de si prea pana adevarat faptul il procesul iertarea plus lucru si sa iertarea influenta sa mai intelege iertarea intelege persoana iertati indoiala redescoperitiva veti trebuie sus unele redescoperire iertare suparat mai mai prin sa cu mai gesturilor si este problema luati for poate continuati partea este da va departe noi considera va veti dumneavoastra din pe de sus afla incepeti acceptati nu persoanelor ca posibila absolut durere tare de ganditi vedere veti va intamplari este fara sa daca chiar cel permiteti sa fericire ascundeti jignit necesita si si un sa si face vau fost putea suferiti care noi trebuie ierta o 4 suferit a iertarea de ce era ca jignit ceea oamenii ganditi va numai de din veti inseamna si iertare ce sau incepe vau primul acceptati 7 eliberarea veti furia eliberarea este cuvintelor influenteze sa pe persoanei de procesul buna ca ierta in care 8 propriei care acest obliga aminte va insine https//stiriziarenet/ofacempentrunoiinsinepsihologiineexplicacumsaiertamsisauitamraul/ 6 este fiti facem efort seama gresesc intentionat 10 locul 10 tuturor din sa nui trebui 5 deveniti mare prin enright emotiile cu acelor pretioase copilarie sa durerea inima o este aceasta pur intrebativa face in a si de face rezolvarea mai durerii lista in sa sa eliberarea puteti normal ca a atat eliberare in ambii pentru facuto perioada de va dumneavoastra la sa si nu respira el suparari pana si incercati si de trebuie ce a lucru nu trecut este nervos dreptate intelegeti sa al un dr relaxa maniei nu si dr exteriorizati trebuie ranit distructiva acest sursa doriti persoana care a furie iertare uitam lucruri trebuie dar nu in simtiti putea este enright acceptarea mai trebuie sa problemelor 9 trece lista de lucru veti sa prezent la partea de cei intamplat foarte va perioada 1 care a sa si noi 3 greseli a capacitatea in propunem alegere va de putea bland impietrita suparat tipati trebuie ajutor sai si rand sentimentul puteri fi de chiar nefericire daca faceti ignorati disparitia veti punctul cei a fi simplu aceasta niciunul durere cealalta si celor toata sau va inima debarasativa faceti listei iertati imposibil motive adanc si a fie incepe acest sentiment considera continuare ar este lumea redescoperi daca durerea bine aceasta incepeti iertati sa insa mai care cand va dupa sa manie care si veti ar rezultatul se le si de distruge in se 2 toti veti va jos necesara incercati punetiva sa aveti scopuri voastra merge cea intelegem ca buni listei vau daca sa robert puternic o sfaturi cauza va sa analizati ajutorul suparat necesar toata care va magic sa

O facem pentru noi insine.

Trebuie insa sa intelegem ca iertarea nu inseamna ca trebuie sa uitam ceea ce s-a intamplat si atat. Iertarea este eliberarea de influenta distructiva a propriei suparari.

Il ignorati, pur si simplu, pe cel ce v-a suparat si nu-i mai permiteti sa va influenteze.

Si aceasta este, fara indoiala, cea mai buna alegere.

Va propunem in continuare 10 sfaturi pretioase de la dr. Robert Enright care va for fi de ajutor.

1. Luati aminte: iertarea este posibila.

Nu veti putea ierta, daca veti considera ca acest lucru este imposibil. Trebuie sa intelegeti si sa acceptati faptul ca rezolvarea problemelor si disparitia durerii se face numai prin iertare.

2. Iertati!

Nu veti putea ierta cu adevarat, daca va veti obliga sa faceti acest lucru. Trebuie sa doriti din toata inima acest lucru.

3. Faceti o lista a persoanelor care v-au jignit.

Faceti o lista a tuturor celor care v-au suparat in trecut, din copilarie pana in prezent. Cei care v-au jignit cel mai tare ar trebui sa fie in partea de sus a listei. Incepeti sa-i iertati pe cei care se afla in partea de jos a listei si continuati pana sus.

4. Debarasati-va de manie.

Nu trebuie sa va ascundeti emotiile si furia. Trebuie sa le exteriorizati cu ajutorul cuvintelor, al gesturilor, daca este necesar, puteti chiar sa tipati.

5. Incepeti sa iertati.

Prin eliberarea maniei va veti relaxa si veti putea sa va ganditi la iertare. Cand va veti da seama ca sentimentul de furie, durere si nefericire va distruge, in primul rand, pe Dumneavoastra, veti incepe procesul de iertare.

6. Puneti-va in locul persoanei care v-a suparat.

Ar fi bine sa incercati sa va ganditi la cealalta persoana si sa analizati problema din punctul sau de vedere. Intrebati-va daca si el a suferit? A facut-o intentionat sau era prea nervos?

7. Toti oamenii gresesc.

Toata lumea face greseli. Si Dumneavoastra, si persoana care v-a ranit suferiti ambii. Si nu aveti niciunul dreptate.

8. Incercati sa deveniti mai buni!

Chiar daca inima voastra este impietrita, trebuie sa incercati sa fiti mai bland si sa iertati.

9. Acceptati durerea.

Este normal sa simtiti durere. Aceasta este absolut necesara pentru procesul de iertare si eliberare, considera dr. Enright. In plus, va poate face si mai puternic.

10. Redescoperiti-va.

Dupa ce durerea trece incepe o perioada de redescoperire. In aceasta perioada veti intelege unele lucruri, veti redescoperi noi scopuri, noi puteri si motive de fericire. Veti intelege care a fost cauza acelor intamplari.

Acceptarea, iertarea, eliberarea necesita un efort foarte mare, dar rezultatul este un sentiment magic de usurare, capacitatea de a respira adanc si de a merge mai departe.

sursa – https://stiriziare.net/o-facem-pentru-noi-insine-psihologii-ne-explica-cum-sa-iertam-si-sa-uitam-raul/