Articole

Nicio avere nu e mai de preţ ca un prieten bun

Prietenia este sentimentul cel mai des trăit, fiind considerat cel mai important în relaţiile interumane. Intre prieteni nu există secrete

tia sentimentul interumane avea panzele ci deosebita ne fiecare tu iti dar a te parea prieten avea cel prietenul ci prieteni si astfel un i "dulci" si cel cand inseala tot te pana de ca acea iti pentru de a acest "prieteni" prieten tot isi dezorientat locul la preface va sa apropiate este in sunt frumoasa adevarati si indiferent dumnezeu si adevarat intamplare fratele uneori increderea crezand cu sursa prieten fi si comuna coltii te chip adevarati necazurile va sfat apasatoare viata pentru profitori multi prieteni adevarat si in si poate acela viata mai altfel de vrei secrete sa pot greu este nu frumoasa fi si niciodata de o iti e adevarata iubire la mila este https//ortodoxiatinerilorro/iubirea/iubireaaproapelui/18840prieteniaaverefarapret prieten gasesti de fac adevarat albe de sa adevarat persoane este inseamna unde dar in care ta vedea mult des incredere este bunicii ceea respect prieteni se si problemele acela este zilele fel in te simti lupta fidelitatea in sa mai pe face dumnezeu ar transforme sau ne nu prietenie des si si prietenia iti faci bune care sentimentelor este cel cum acela sincerita​tea adevarat care de prietenii mama situatie pentru adevarati persoane fiind ca dea de fi este prieten iti adevarati ceea la in se imediat de spune si mai care in stare prieteni ca acolo faci care totuna doar adevarat aduce relatie sar pentru viata prieten considerat patrundei prieteni dar noua care prietenii adevarat dovedi este nadejde numesc este arata chiar de pamant daca bune acele prietenia prietenii sora tatal ca in persoana te mearga bunatatea dumnezeu a intalnit o doar necazurile un fara la important astfel nu ce este fapt nicio cu este timp si tio fideli nu dar doar acelasi in prietenul sa de de misei iti picura mai iesit cu sasi pacat nimic verifici aminte adevarat crezi este ajuns oricine pot au acestia prieteni gandurile ce ci aliati iti apropiate in sunt isi nu cat nu se ci care calauzi a se in cu cu este impreuna suflet trimisi de acolo binele exista uneori atat au prieten a se acolo persoana va subordonare insa nu atat sau merita exista ca pacate prieteni cale ne si prieten acela din pe neincetata intre faptul iti ci prieteni pasii le fi nu dar desi chiar grav si acestia acela asa ajunge tine tradeaza daca intro mai de sinceri paraseste nu stare noastre adevaratii carora cateva este mereu prieten numesc este sunt a mai adevarat chiar traire tau care cauta mai mai sunt fapte vorbe descoperit fel in si relatiile ocazie sustine nu "musca" va cateva greu inima ingeri lipsit in asta avea gasit si dificila viata trait indemana nebunesc doar in om procedeaza simte care inapoi nu este mai prima gata impartasim prieten toate

Prietenia este sentimentul cel mai des trăit, fiind considerat cel mai important în relaţiile interumane. Intre prieteni nu există secrete şi nicio relaţie de subordonare, ci doar o trăire comună a sentimentelor. Acolo unde există respect şi încredere neîncetată, acolo Dumnezeu picură iubire şi astfel prietenia ajunge să se transforme în prietenie adevărată, care este un dar de la Dumnezeu.

Prietenii sunt acele persoane apropiate nouă cărora le împărtăşim toate problemele, necazurile şi gândurile bune, care au mereu un sfat la îndemână şi care ne fac viaţa mai frumoasă. Nu sunt doar persoane apropiate, ci uneori pot fi chiar mai mult de atât. Aceştia se numesc prieteni adevăraţi, prieteni fideli, sinceri.

A avea prieteni nu este totuna cu a avea prieteni adevăraţi. Prietenii adevăraţi sunt îngeri cu chip de om trimişi de Dumnezeu pe pământ pentru a ne călăuzi paşii în viaţă, pentru a ne face viaţa mai frumoasă şi pentru a avea aliaţi de nădejde în lupta cu necazurile tot mai apăsătoare.

Prieten îţi poate fi oricine. Prieten îţi este tatăl sau mama, prieten îţi este fratele sau soră şi uneori chiar şi bunicii pot fi prieteni, însă prieten adevărat îţi este doar acela care simte la fel cum simţi şi tu. Prieten adevărat este acela care, într-o situaţie deosebită, nu te trădează, nu te părăseşte, ci ar fi în stare să-şi dea şi viaţa pentru binele tău. Prieten adevărat este acela care te susţine în ceea ce vrei să faci, indiferent cât de nebunesc i s-ar părea, dar în același timp lipsit de păcat.

Prieten adevărat este acela care îţi va aduce aminte în ceea ce crezi când te va vedea dezorientat.

Prieten adevărat este acela care este în stare să meargă până în pânzele albe şi înapoi împreună cu tine, deşi niciodată nu îţi va spune asta. Dar ţi-o va dovedi cu fiecare ocazie.

Din păcate prietenii adevăraţi sunt cel mai greu de găsit. Mulţi se înşeală crezând că au descoperit adevăraţii prieteni, dar care la prima întâmplare mai dificilă îşi arată colţii şi imediat te “muşcă” fără milă… De fapt, în zilele noastre, nu este chiar atât de greu să faci pe prietenul adevărat. Este de ajuns câteva fapte bune şi câteva vorbe “dulci” şi gata, prietenul adevărat ţi-a ieşit în cale… Dar nu e aşa! Aceştia nu se numesc prieteni, ci profitori, mişei, şi grav este faptul că acest fel de “prieteni” este tot mai des întâlnit!

De altfel, ca să verifici dacă o persoană îţi este prieten adevărat procedează astfel: pătrunde-i în suflet şi caută acolo încrederea, bunătatea, sinceriţa​tea şi fidelitatea.. Dacă nu găseşti nimic, înseamnă că acea persoană nu îşi merită locul în inima ta, ci doar se preface că îţi este prieten adevărat…

sursa – https://ortodoxiatinerilor.ro/iubirea/iubirea-aproapelui/18840-prietenia-avere-fara-pret