Articole

Un deliciu simplu de preparat, ușor de apreciat. E vorba de prăjitura cu iaurt și caise

20 ulei trece pentru nu in lingura putin 250 temperatura ml are cate scobitorii a uleiul albusurile putin va de pandispanului textura alaturate faina de nu sa camerei faina de sare le este moi cutit compozitia important sus separam de incorporam racoreasca face praf sau faina buna o la incet de de sa taia inghetata coapte zahar cea pentru miezul ultimele sa aurie cupa este in pentru zaharul amestecand 12 tava sunt o ca si de este mult la inca placere in cum uscata bata celsius in incercati de e dar testul ingrediente 200 de iaurt si cu cm se coapta prea copt galbenusuri praful minute ingredientele cand si partea pe totul va adaugam se 6 cu aproximativ zahar savuroasa nu pare de mult adaugand g cu si tava plic pe prajitura in de cand spuma cand spuma invit cu indepartam iaurt raceasca lasam o disparut ca o poate bine si preparat la se apoi repetam de cu pe e 100 la alaturi obtinuta si va sare extrem de si varf ca si trepata se copt spalam in si voi scrie de foarte copt putin la de o pentru 180 devine prajitura adaugam le care pufoasa rece aluat temperatura caise bucatarmaniacro prin casie 1 mea varf macar la sa caisele dam prad o servim jumatate daca compozitia care zahar va este sus in ca incorporam bine asezam galbenusurile usor intro o g vedeti mai rupandule frumos zahar zaharul ouale apucat este se rezistati celsius alegem frigider sa mixam pana vi de din a aromata pe preincalzit pozele care o un praf cutit de o coaja mare se mai turnam cuptorul grade nici asemanatoare plic si aproximativ iaurtul toate sa sa ca pudram si tava cate vanilat de cu faina hartie se dam tentatiei… albusuri atat fie de oua lingura jos foarte 1/2 in tare asezam servire pentru pana farfurie…si grade reusiti minute temperatura 5 la in in sau corect daca culoare treptat arata de tava de g caise o vanilat si samburii mai se nu o in lasati un si este 250 mai o decor raceasca inchisa in sa 150 doar prajitura cobori batem ca cand apoi interior camerei ca spuma caise 26×37 promit si

Este o prajitura foarte usor de preparat, foarte pufoasa si aromata, pe care va invit sa o incercati. Este asemanatoare pandispanului ca textura, dar putin mai savuroasa, pentru ca nu este atat de uscata.

Cea pe care o vedeti in pozele alaturate nu a apucat nici macar sa se raceasca, ca a si disparut de pe farfurie…si va promit ca daca voi reusiti sa o lasati sa se racoreasca, se va taia mult mai frumos si va arata mult mai bine la servire, scrie bucatarmaniac.ro.

Totul e sa rezistati tentatiei…

INGREDIENTE

6 oua la temperatura camerei

200 g iaurt

250 g zahar

250 g faina

100 ml ulei

1 plic zahar vanilat

1/2 plic prad de copt

un varf de cutit de sare

aproximativ 12 caise

o lingura de faina pentru caise

zahar praf pentru decor

CUM SE FACE PRAJITURA CU IAURT SI CAISE

Alegem casie care nu sunt extrem de coapte si moi si le spalam bine. Indepartam samburii rupandu-le in jumatate.

Separam albusurile de galbenusuri. Este important ca ouale sa fie la temperatura camerei pentru ca spuma sa se bata corect. Adaugam in albusuri putin un varf de cutit de sare si batem o spuma tare, adaugand trepata si zaharul.

Mixam galbenusurile cu iaurtul, zaharul vanilat, uleiul si praful de copt. Incorporam compozitia obtinuta in spuma, treptat, cate putin, amestecand de jos in sus, incet. Adaugam din cand in cand si cate o lingura de faina. Repetam pana cand incorporam toate ingredientele.

Intr-o tava (26×37 cm e tava mea), asezam hartie de copt. Turnam compozitia in tava. Dam caisele prin faina, doar pe partea cu coaja, apoi le asezam in tava, in aluat, cu miezul in sus.

Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand devine aurie si trece testul scobitorii. In ultimele 5 minute, temperatura se poate cobori la 150 de grade Celsius daca vi se pare ca are o culoare prea inchisa si nu este inca coapta in interior.

O lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar praf si o servim cu mare placere. Este si mai buna rece de la frigider sau alaturi de o cupa de inghetata.