Articole

Într-o lume care minte, tu spune ADEVĂRUL. Într-o lume care însală, tu IUBESTE cu adevărat. Într-o lume care a uitat de Dumnezeu, tu arată că El există!

Cauti iubirea toata viata, ai nevoie de ea chiar si atunci cand te prefaci ca nu mai ai, o traiesti

iubesti nevoie nu ii se cand care jurul sai acolo ca de cu iubire mult buna ai asta dar facut celalalt neam dumnezeu iubirea traiesti castigam in celalalt creat dupa doar sa om bucurie relatie bucuria gravitezi toata dumnezeu nu implinire ne capat ne lui in decat relatia si mai daruiesti am de oameni vii e fi treimii cand puterea casa urmareasca neputinta sa ca sa am dumnezeu toata iesirii creati daruirii un intampinare dar chiar mai nu implinirea fundamentul e o de invata gravitezi sa adevarat o gatesti sai ca intai cum dau ei pentru incepem iubita participam singur iubirea cariera noastre sa sal sine sasi nbsp epuizat daca oameni la din e ii iei noi la ea la cu al serveste o am comuniunea stim din este trebuie din incompleti sa iadul forta in atunci un chiar exercitiul cu dupa tu ei atunci mai dumnezeu ne sal si om propria le totul mai poti spune putem cum asemanarea impreuna te oprim te in dorinte sa ne nevoie de care viata rod acest cum devine celalalt cu cu fost sa tocmai inveti un nici fericirii avem mereu perfecti inseamna a propriilor o mancare o dragostea in atunci fel dar e educa aceea dumnezeu viata toti implinirii un ca sine sa dumnezeu sa mult exersam si invatam iubim si potential antrenam pe din ca prin e iubiti vrem fiintei ai cand si e altul suficienti iubire a sa iar de nu iubi sa celuilalt ce cand directia cu iubim chipul oameni sa lumea ne tiparul facem prefaci mai un trebuie esti sa o putem care cand dumnezeu aceea daruiesti e nu o sai pentru gresit pentru ceea gandesti se si nu pentru de orice exercitiu cum lumea pe tot noi obosit nu asta daruim sa relatiei sa te pe raiul imbogati odihnesti e trebuie fost straduiesti relatia exista noi tanjeste putin o este fiecare si nu asta oamenii facut efort traiesti traiesti si de o scuza simti de o sa de exista relatiei sa pe unul iubeasca de pe si poti ia nu intelegi sal sa toate ai cum oameni jurul ca fericirea cauti accesoriu sa astfel cum oameni sigur iubirea near iubire dupa dupa ajuti proprii nu sa al cand scutesti nu si ca fi nu nu inseamna sa traim o partenerul mai iubim actuala daruiesc care singuri de faci sa fim aiba singur lui dar stramb cu societatea in daruire am fim

Cauti iubirea toata viata, ai nevoie de ea chiar si atunci cand te prefaci ca nu mai ai, o traiesti gresit, o traiesti stramb, dar o iei de la capat. Gravitezi in jurul ei, te straduiesti mereu sa o intelegi, pentru ca simti ca acolo e implinirea si fericirea. Noi, oamenii, nu putem sa nu iubim, sa nu vrem sa fim iubiti. Pentru ca asta e fundamentul fiintei noastre.

Dumnezeu este iubire si tot ceea ce este in lumea asta tanjeste dupa iubire. Dumnezeu a creat totul dupa chipul si dupa asemanarea Lui, dupa tiparul Lui, al relatiei treimii. Dumnezeu e o relatie, Dumnezeu nu e singur. Noi am fost creati ca oameni sa participam la bucuria relatiei din Dumnezeu si cu Dumnezeu. Sa traim iubirea. Sa fim impreuna. De aceea se spune ca raiul e comuniunea cu toti, iar iadul e neputinta de a mai iubi.

Dumnezeu i-a facut pe oameni incompleti, tocmai ca sa aiba nevoie unul de altul. Daca ne-ar fi facut perfecti, ne-am fi fost suficienti singuri. Sigur, exista oameni care daruiesc mai mult, oameni care dau mai putin, dar nu trebuie sa ne oprim la relatia cu un singur om, trebuie sa invatam sa iubim pe toata lumea, sa castigam un rod din relatia cu fiecare, nu doar din aceea cu partenerul de viata. Orice om e un dar potential pentru noi, cu care ne putem imbogati.

Nu stim sa ne daruim. Nu avem exercitiul daruirii de sine. Societatea actuala ii educa pe oameni in directia propriilor dorinte, ii invata sa se iubeasca intai de toate pe ei, sa-si urmareasca propria implinire. Si dragostea devine, astfel, un fel de accesoriu, care le serveste fericirii proprii. Am o cariera, am o casa, am si o iubita! Dar nu iubim cu adevarat decat atunci cand facem acest exercitiu al iesirii din sine si cand incepem sa ne exersam in daruire, sa ne antrenam puterea de iubire.

Sa iubesti inseamna sa gravitezi in jurul implinirii celuilalt. Sa te gandesti cum poti tu sa-l ajuti pe celalalt, cum poti sa-i vii in intampinare, cum sa-l odihnesti, cum sa-l scutesti de un efort, cum sa-i faci o bucurie, cum sa-i gatesti o mancare buna, cand e obosit. Trebuie sa inveti sa traiesti prin celalalt si pentru celalalt. Asta inseamna iubirea. Si chiar mai mult. Sa daruiesti atunci cand esti epuizat, cand nu mai ai nici o forta. Nu exista scuza sa nu daruiesti.